Как да се превърнем в добри онлайн продавачи? + вълнуващи новини



Помните ли този пост, където си говорихме за онлайн комуникацията при пазаруване от сайтове от типа с частни продавачи. Винаги са били на почит, дори и вече има мобилни приложения като Shedd.
След тази публикация обещах да сменя местата и да ви синтезирам няколко съвета за как да продаваме по-успешно вещите си в Интернет. Тук отварям скобата, че всички точки са базирани на моят опит и виждания. Най-опитна съм в продаването на дрехи и гримове, защото са ми слабост и от тях трупам излишъци.
Започвам от момента, в който сте решили кои ще са вашите артикули и вече ви предстои да ги качите в Интернет. Най-видима за всички в обявата ви ще е снимката. По този въпрос имам какво да напиша:


  • Изберете чист фон, на който да снимате в примерът при мен дрехата. Идеята е да покажете дрехата и при първата поява на обявата в съзнанието на потребителя да остане тя. Нали така! Затова лично аз винаги съм избирала да снимам на бялата си маса, където е и прозорецът ми и идва хубава дневна светлина. Чист кадастрон също може да се използва, като по-достъпен и дори неограничен, като големина фон. Дори, ако сте блогър може да го включите за бъдещи постове на снимки, тъй като хартията добре пречупва сенки. Може дори да предадете стил на своят профил и да изберете друг цвят. Придържайте се все пак към пастелните тонове, които не дразнят окото. Ако имате бяла стена с възможност да закрепите нещо, на което да окачите дрехата на закачалка.. Още по-добре!😇
  • Продължавам по темата със снимките 😉 Снимайте на дневна светлина при ясно време. Тогава цветовете на вашите дрехи ще бъдат най-реални. Хубавата светлина ще ви докаже, че не е нужно да притежавате последният писък на модата телефон с камера или фотоапарат за чисти и хубави снимки. Използването на светкавица или снимане на изкуствена светлина може да промени обликът на дрехата коренно.
  • Не претоварвайте композицията. И аз харесвам да добавям малки акценти към главният артикул, за да направя снимката по-цветна, раздвижена и интересна. Обаче ми се струва, че този мой навик трябва да си остане за друг тип снимки. Когато не продаваме всичко от снимката, а спечелим човека от другата страна с този малък акцент/декорация, се получава едно объркване. Много често са ми писали не за самата дреха в Shedd, ами например за чантичката и обувките, които съм ползвала в момент на креативност, за да... просто красят. Така че придържайте се към самият артикул, който продавате😊Ще ви спести обяснения!
  • Вземете максимума от платформата. Например в Shedd всичко е просто и чисто... Квадратни снимки под формата на Feed, който се обновява постоянно според новостите в приложението. Вече се виждат и цените ясно, така че може да си scroll-вате постоянно. А, може би, търсите нещо специално. Сега е пролет и ви се иска някоя нова пола, която да освежи гардероба ви. Чрез методът на хаштаговете вие може най-подробно да спишете вашата обява и когато човекът х си търси пола веднага да се сформира feed само с поли. Спишете най-подробно какво продавате, като например марка, цвят, материя, номер и какво всъщност продавате. Може да си създадете и специален таг. Моят например е #MURFEISHUN. С него си маркирам всяка дреха или аксесоар продаващ се в Shedd, защото искам да улесня потребтелите интересуващи се от това какво продавам аз.
  • Бъдете реалисти. Отново го повтарям, но от друга гледна точка. Shedd е чудесно място, където да продавате нещо непотребно за вас, но в отлично състояние. Не бихте могли да го продадете втора ръка на цената, която е в магазина. Сложете символична цена. С този маркетингов трик бързо ще се отървете от интересните неща, които вече не ползвате в гардероба си.
Мисля, че това бяха най-основните трикове, които бих могла да споделя с вас що се касае до това 'Как да се превърнем в добри онлайн продавачи?'. Преди да ви приканя да споделите в коментарите вашият опит с приложенията за мода у нас искам да споделя една вълнуваща новина.

Shedd тръгва на турне 🎉

А, ето ги и датите плюс градовете включени в него:
 Активностите ще се провеждат от 16 до 21 часа.
ВАЖНО! На датата 4-ти юни събитието няма да се състои. Все още не е известно за коя дата ще се осъществи :)

Във всеки един град ще има:

Shedd Studio, където с помощта на менторът част от нашето #SheddCrew ще ти покажем различни тънкости при създаването на перфектната снимка с новия Samsung Mobile Galaxy A5 . 


Shedd Lounge, където ще има лекции и презентации водени от вълнуващи гости, като Николай Божилов, който е един от най-успешните български модни дизайнери. Той ще разкаже какво е базов и куриран гардероб; Какво задължително трябва да присъства в него; Как да изградим модерен и адекватен личен стил; Как да съчетаваме модните тенденции според фигурата си; Тенденции за следващия сезон.


Няма как да пропусна да отбележа и Shedd BAR-а, където ви очакват студени напитки и добро настроение. Подготвили сме и много изненади на място от специалните организатори ABSOLUT и Samsung.



Аз ще присъствам на датите 9-ти и 10-ти юни 😇

Надявам се да се видим там! 
Love. Fashion. Shedd



*Поста е в колаборация с Shedd

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!