СЪСТАВКИ ПРОТИВ ПИГМЕНТНИ ПЕТНА


Имам чувството, че хората все по-често обсъждат темата за чистата кожа в насоака по-малко пигментни петна. Факт е, че чистата кожа означава и по-малко тревоги кака да скрием насъвършенства. Аз също се пристеснявам с тази насока, тъй като след спирането на противозачтъчните ми хапчета, лицето ми избухна в пъпки. След време се нормализира, но останаха петънца и затова през последните години наблягам на съставки стимулиращи естествените процеси на кожата да се обновява. Все още съм млада и мога да започна от сега да играя на сигурно.

От известно време си търся и нов серум с витамин C. От моят опит, чистият му активен вариянт дава най-добри резултати, а самата съставка се комбинира отлично с хиалуронова киселина и гликолова. Сега обаче си харесах друг серум, който пък включва друга съставка, която познавам от кремовете си за лице. Тук искам да отбележа, че доста често кремовете ми за лице включват ниацинамид. Винаги зачета ли се... намирам съставката.

И така Purito Pure Vitamin C реших да избера и защото харесвам слънцезащитата на марката, а пролетта я комбинирах с друг серум витамин C. Този път реших да си направя печалившо дуо от един бранд.

Защо обаче да включите витамин C и ниацинамид:

·         аскорбинова киселина – чист витамин С, помага за коригиране на структурата на кожата, изравнява тена на кожата, предотвратява появата на признаци на стареене, тъй като стимулира прозиводството на колаген в кожата. Има антиоксидантно действие, което означава, че се бори срещу всички външни фактори, които оставят отпечатък на нашата кожа.


·         ниацинамид – активна форма на витамин В3, подобрява пигментацията на кожата, като отново стимулира производството на колаген и регулира производството на себум, така че да се образуват по-малко замърсявания, кожата да не е твърде мазна и разширените пори да се свият. Ниацинамидът е подходящ за всеки тип кожа, тъй като е съставка, която тялото ни не произвежда, но пт своя страна има нужда и си набавя външно.

 


Моят опит с този серум е опредлено положителен до момента. В началото привиквах и усещах щиане от витамин Ц, но разредих първите използвания и след второто това усещане отслабна. Много лека водниста текстура. Комбинира се много добре с Purito Daily SPF On a Go. Даже вълнувам се много да завърша след месеци курса с него, понеже не утежнява кожата ми и предполагам е заради ниацинамида. Някак предходните серуми с аскорбинова киселина са ми оставили усещането, че тези продукти трябва да оставят филм на кожата. Тук този ефект липсва.

Иска ми се шишенцето да беше стъклено, но поне е тъмно и с помпичка. Важно е, защото знаете от предходните постове, че витамин C не обича контакт с въздуха и светлина.

Относно пигментацията... в момента нямам сериозни петна. Отдавам го и на лятото. Зимата кожата ми е сякаш в мрано настроение и по-крехка. Сега единствено съживявам кожата си от пътуванията, които преживях, но цялостно съм доволна от нейния вид J Ще докладвам в друг пост, катп приключа с този серум дали ми е допаднал!

А, вие имате ли любими продукти с ниацинамид и витамин 

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!