*Малко права коса и повече червени устни*



Изкуството да имаш права коса.. още не ми се отдава/получава, какъвто искате глагол за неуспех ще посоча. Има дни, в които чрез промяната на прическата искам да съм различна. Днес беше такъв и утре пак ще опитам... да съм с изправена коса.


Не забравям факторите, като влагата във Варна и естествената форма на косата ми-къдрава, но каквото и да мажа, слагам, прилагам трудно ми се получава да се изправя с ефект, като на останалите и нещо повече да опазя изправеното положение за дълго. Дори за снимките се поизправих но уви :дд


Както и да е с упоритостта на косата ми ще се разправям пак утре, а днес се наканих най-сетне да снимам любимият ми тъмен цвят червило, който на бялата ми кожа сама ще си направя комплимент седи "жестоко".


Май със всяка изминала година изпробвам все по-смели цветове. За това време обаче освен отнесените учудени погледи и дори забележка от преподавател, осъзнах, че това са моите цветове. Истината е, че никой неутрален цвят не прави такъв контраст, който да освежава лицето ми и чертите ми да изпъкват. Ето това е обяснението за голямата ми мания към "различните", ако искате ярки цветове ги наречете.


Lancome L'absolu velours 493 на това червило залагам напоследък и преоткривам тъмната си мания към бери-цветовете :) Харесвам финиша-матов, трайността и красивата изчистена опаковка, но... момичета спестете си парите и се огледайте по щендовете на Rimmel например (те имат същият цвят със сигурност знам). 
Спасението от изсушаването на това червило е балсам преди него. Това обаче намалява трайността, а иначе е супер трайно, дори и да хапвате. В по-късните часове на деня забелязвам да напуква устните ми и да се впива в линиите. Доста неприятен резултат, който си личи и на снимките.

Не искам да залъгвам себе си и вас. Ще съм честна този път не харесах толкова много червилото на марката, а съм им голям фен. Ще си го поизмажа заради цвета, а по-нататък във времето много вероятно ще потърся други алтернативи.

Ще завърша публикацията с въпрос към вас, дали ви допада косата ми права и имате ли предложения за стилизиращи продукти, които помагат на къдриците да станат прави?

27 коментара

  1. Цвета изглежда супер, аз все не се престрашавам за подобни..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Експерементирай и може да откриеш някой твой смел цвят :)

      Изтриване
  2. Много ти отива наистина и да не ти пука за погледите, тях винаги ще ги има дори при най-малкото "различно" нещо, което сложиш! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако ми пукаше, нямаше да излизам навън с него ;)

      Изтриване
  3. Колкото до косата, не си спомням дали си пробвала маската на Macadamia? Една моя приятелка е с мноооого къдрава коса (значително по-къдрава от твоята) и ми се оплакваше, че много й се изправяли къдриците от нея. Аз съм с леко чуплива коса по природа, но от повече от година ползвам същата маска и като изсуша косата си само със сешоар с главата надолу, без четки или такива неща, стои абсолютно права. Така че може би я пробвай тази маска, може да ти свърши работа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Да, пробвала съм я и както съм писала в публикацията си за нея, дадена маска при мен действа, ако забележа косата ми да се къдри повече и с нея е точно така ;дд Правя иправяне със сешоар преди пресата и със балсама без отмиване на същата марка ми се е получавало добре изправянето, но колкото да издържи още два часа повече от обикновенно.

      Изтриване
  4. Права коса много ти отива, както и този цвят червило <3

    ОтговорИзтриване
  5. Цветът е страхотен. Като видях снимките даже щях да тръгвам да го купувам, много обичам такива цветове.
    Но ако наистина изсушава и подчертава несъвършенствата ще потърся такъв цвят на друга марка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С балсам преди него си помагам малко и после задължително преди лягане от бурканчето на Нюкс, за да се поправи всичко. Погледни Римел, ако си струваше бих препоръчала, но не искам да залъгвам читателите и да спестя истината как ми се е отразил даден продукт, от която и да е ценова класа ;)

      Изтриване
  6. Много си хубава! Косата ти ще се изправи по- лесно ако преди пресата я оформиш с кръгла четка и сешоар. Опитай се да си поиграеш повече с четката и да изпечеш добре кичура, като преди това поставиш защитен крем, разбира се. Накрая просто заглади с пресата и си готова :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Павя го номера със сешоара и четката винаги и ползвам защита и дори спициални кремове за изправяне съм имала, но уви супер е упорита. Мислила съм да престоявам и със големи ролки, ама изисква време :) Благодаря все пак за съвета!

      Изтриване
  7. Супер цвят и ти отива много! Бях сложила тези червила в списъка с желания, защото прочетох тук-там, че не изсушава... Но явно, като 99% от матовите си изсушава и то :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, и аз четох, че не изсушават и съвсем случайно даже си пробвах в магазина цвета. Влезе ми мухата и пожелах да е мое. Не, че съжалявам, ама не е приятно да разбереш от други, че има бюджетен вариант на друга не по-малко добра марка.
      За матовите червила и аз съм съгласнар но пък са трайни и цветовете изпъкват с този финиш ;)

      Изтриване
  8. За гладкост и изглаждане на косата опитай "мляко за изглаждане на кутикулата на " Selective Proffesional" серия On-care.

    ОтговорИзтриване
  9. И косата по този начин, и цветът на устните ти отиват страхотно! <3

    ОтговорИзтриване
  10. Beautiful blog! I really like the design and the pics!

    I am running an international GIVEAWAY on my blog, you can win Clarins and other brands: http://www.beautybellenotes.com/2014/01/blog-anniversary-giveaway.html

    xoxo,
    Olivia

    ОтговорИзтриване
  11. Отговори
    1. Благодаря ти, Нина! Сигурна съм, че и на теб подобни цветове ти седят умопомрачително :)

      Изтриване
  12. Бих те посъветвала да пробваш серията на Джон Фрида за изправяне на косата - страхотни са! Наистина ги препоръчвам особено шампоана и маската!
    Имат и един серум, който е за много чупливи коси - смятам, че би останала очарована :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Сега ползвам тяхната серия за обем и съм доволна, така че бих опитала с голямо удоволствие и другите им серии ;)

      Изтриване
  13. Страхотен е цветът на гланца!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!