Първи впечатления от портокаловата маска на NUXE Bio beauté


Както споменах... Продължавам с редовността в блога ;) Днес реших да пиша за една разкошна маска, която опитах през последните почивни дни. Слушах много за нея и се реших да я взема, тъй като знаете NUXE са ми фаворити в грижата за кожата.
Кръщавам поста първи впечатления понеже съм я пробвала едва два пъти и освен това имам още много снимки на Коледен фон и искам сега да бъдат публикувани тези постове ;)
 Маската пристига в картонена опаковка и е поместена в пластмасово бурканче. И друга маска съм имала от редовната им линия, затова бурканчето ми напомни много на старото. Хубавото е, че се усеща леко, но същевременно бурканчето има дебели стени, които изолират продукта добре. 
Продължавам с малката изненада вътре, а именно мостра на техен серум. Добавям си я към пакета с принадлежности за пътуване и нямам търпение да я опитам. Много ми допадат подобни изненади. И друг път ми се е случвало при други марки. Важно е де се отбележи този жест! ;)
 Детоксикираща се води маската и съдържа портокалова вода и сусамово масло. От производителят обещават по-сияйна кожа, изравнен тен и премахването на всички замърсяваня по кожата. На кратко ;) 
 При първото отваряне на бурканчето усетих свежият портокалов аромат. Не е много силен, както при продуктите им от редовната серия. Всъщност и балсамчето ми от NUXE Bio beauté е с деликатен и ненатрапчив аромат. Отбелязва го за тези от вас, на които точно това не допада в продуктите на марката. При био серията нещата седят различно. И не приемайте буквално понятието био тук. На всичките е упоменат произхода на съставките и тук е: 
99,3 % от всички съставки са от естествен произход.
32,8 % от всички съставки са от биологично земеделие.
 Впечатление ми направи и леката гело образна консистенция. Маската определено е много различна от редовните глинени, които използвам. Богата е на витамини, затова прецених, че в зимно време ще я ползвам и също търсех нещо хидратиращо. Дали ми оправда очакванията?
Склонна съм да кажа на 100%. Сега оглеждам опаковката и виждам, че е упоменато да се масажира в кожата при свалянето. Аз не направих така. Директно отмих. Следващият път ще опитам и по техните указания. 
 Държах 10 минути маската, като за това време не забелязах да се свлича от кожата, макар че формулата и е по-нестандартна. Нанесе се, като лек балсам и застана. Постоях с нея  и отмих.
При контакт с водата се превърна в лека емулсия и се отми лесно.
 На едната страна на картонената опаковка забелязах описание и на серума мостра :д Интересно!
Ще трябва да се мажа щедро  с тази маска, защото, както се вижда е годна 6 месеца след отваряне :) 
Да се върнем на действието, което усетих по-осезаемо на следващата сутрин. Вечерта след като я свалих постоях малко с чиста кожа и после нанесох грижата си, а именно тоник и крем. Още тогава усетих, че нужда от хидратация нямам. Кожата беше освежена. Усещаше се мека и приятна на допир, както след маска, но не опъната и един вид изсмукана от влага.
На сутринта се събудих с озарена и напълно балансирана по отношение хидратация кожа. Предишните дни, когато станех усещах кожата си опъната и не беше приятно. Мисля, че не сбърках с избора си на нова маска и ще я използвам все по-често, като оръжие срещу щетите от студа ;)

Количество: 50мл
Цена: 34лв
Можете да намерите: в аптеките предлагащи бранда

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!