Essence Make me Brow [ревю]


Търсех доста дълго гела за вежди на Essence. Развълнува ме факта, че са пуснали продукт много приличащ визуално на популярния гел на американската марка Benefit Gimme brow. За него все още не съм готова да платя пълната цена в предвид, че имам бюджетен любимец и не се вълнувам прекалено много що се отнася до продуктите за вежди. Държа на изпитаните си любимци и ги купувам редовно :)
Сега обаче реших да опитам нещо сравнително ново на пазара.
Четката на Essence Make me Brow е много малка в сравнение с тези, с които съм работела до сега. Удобна е, понеже е малка и има конусовидна форма, която помага да се достигне и до по-малките косъмчета и всяко да бъде оцветено с туша на продукта.
Самия продукт е доста миниатюрен. Доколкото ми е известно и оригинала на Benefit е толкова голям.
Много от вас полюбопитстваха за цвета, на който съм се спряла. Избрах светлия гел от двата предлагани на щанда на Essence. Този за блондинки, който се води. Да, знам аз не съм руса :) Все още ;д
Моята коса е доста светло кестенява, което не си личи на повечето снимки в блога и видеата ми и малко бягам от тъмните тонове за вежди от страх да не се окажат в нюанс, който д ане ми пасне.
 Мога спокойно да заявя, че съм доволна от избора си. Не съм виждала тъмната версия на живо, но разбрах от ревюта, че е доста тъмна и опиталите брюнетки и двата гела предпочитат светлия. Жалко е, че на щанда на Essence няма тестери, за да се добие представа.
Мисля, че при по-внимателно вглеждане на снимките, които представят четката сами може да уловите малките фибри в туша. Той между другото е доста воден. Не знам дали заради това, че е нов, но е доста по течен от обичайното опитано от мен.
Самите фибри според мен леко се губят в течната консистенция и почти не виждам особена плътност на веждите извън естествената им. Забелязвам цвета, но доста трябва да си поиграя за забележима плътност. Разбира се, аз не търся това в продукта, тъй като моите вежди са естествено плътни. Все пак искам да споделя впечатление и над този показател за интересуващите се.
Сега идва реда да обобщя как се представя гела на Essence. Откровено за мен поставянето му е малко предизвикателство, тъй като четката поема много от продукта, а по-късно забелязах, че гърлото не я отцежда достатъчно добре и ето защо е така богата на туш всеки път, като я извадя. Този излишен продукт се натрупва на места на веждите и не мога да го разпределя хубаво с четката.
Тук на снимката от ляво поставям гела, а от дясно е веждата ми с вече нанесен и изсъхнал продукт. Е, няма видими белези бучиците да не са изсъхнали, но е имало моменти, в които са били фатални за вида на веждите ми.
И стигаме до най-разочароващата част за мен. Гела фиксира по-леко от любимите ми на Catrice и имах няколко дена, които бяха по-натоварени за мен.. свързани с дълго носене на грим и в движение.. точно в тези се прибирах с размазани вежди в средната им част. Никога, ама никога не ми се е случвало това с каквито и да било други продукти за вежди. 
Така че теста влажен климат и дълготраен грим с този продукт бе отрицателен. 
Знам, че често при мен и спирали не изкласяват да се докажат добри поради фактора влажен климат и моята склонна към омазняване кожа, но има продукти и които успяват, така че искам да знаете ;)
Мисля, че този гел няма да бъде повторен от мен. Все пак бе полезен опит, който ме кара да обичам все повече гела ми на Catrice и ми начеса крастата, както се казва :))
Доста го търсих и явно съдбата умишлено не ни е събирала ;д

Цена: 4,39 лв
Количество: 3,8 мл
Можете да немерите в: Лили, ДМ, Дъглас

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!