Clinique Rinse-off foaming cleanser [ревю]

Чели ли сте колко обичам гела ми на Nuxe с три вида рози? Сигурна съм не малко пъти, ако сте редовен читател. С хвалбите си по него заразих и други блогърки. Включително и Меги, една от моите близки приятелки от тези среди. Тя също, като мен може да потвърди, че е добър продукт, но супер неикономичен.
Всъщност всеки път, когато ми свършеше поредната туба от любимия гел или седмици преди да се случи, започвах да обмислям варианти, да гледам ревюта на други такива продукти и да се чудя време ли е за нещо ново. На мен малко ми трябва и видях добра възможност в това да поръчам малък размер от любимия гел на Меги Clinique Rinse-off foaming cleanser :)
Clinique Rinse-off foaming cleanser си прилича малко с моя добре познат стар любимец. Бих се спряла на главната прилика с консистенцията. И двата продукта имат млечно бяло-розов цвят и самата им консистенция е доста кремообразна. Но може би, ще спра до тук с приликите, защото гела на Clinique се пени много, а в сравнение с този на Nuxe направо изпъква с тази си черта, понеже вторият въобще не се пени. Все едно се мажеш с крем, ама Rinse-off foaming cleanser-а в добавка с вода направо развива качества. Любителите на силното пенене при тези продукти определено ще се впечатлят. Малко количество ми стига за цялото лице. Супер икономичен се оказа!




Като цяло никакъв дискомфорт не съм изпитала с него. Кожата се усеща как скърца от чистота след като го отмия. Сваля добре грима самостоятелно, а аз го ползвам и с механичната си четка. След него не чувствам опъване или някакво дразнене и продължавам с останалите продукти от грижата ми за кожата.
Може да се отразява добре на кожата, но попадне ли в очите, не е приятно преживяване. Бях предупредена, но на няколко пъти ми е случи неволно да го допусна. Определено ви съветвам да внимавате!

Като повечето продукти на Clinique за този е упомената, че няма мирис. Помислете ме за луда, но на мен с ми мирише, ама малко странно дори клонящо към неприятно. С други продукти на марката също ми се е случвала. Уж, не мирише, ама на мен ми мирише на нещо лошо.
Като цяло съм изключително впечатлена от продукта, включително бранда и първия ми опит с измивен гел на по-висок клас козметика бе успешен. Clinique до сега се причисляваше към марка, с която имах все не впечатляващи и лоши срещи.
Направо след Grazia-та този месец сформирах мини грижа от Clinique ;)

Количество: 150ml
Цена: 48лв
Можете да намерите в: Douglas, Beuty zone, Dolce Vita, Sephora и бутика Clinique на в София
Аз закупих от: Olx.bg моя тестерен размер от 50мл



15 коментара

  1. Харесвам измиващите продукти на Clinique. Имах 7-дневният скраб и беше жесток! Мега икономичен, супер почистващ и кожата ми беше една такава мекааааа <3 Смятам, че само заради икономичността си, цената е оправдана :)

    ОтговорИзтриване
  2. Супер, че ти е харесала пяната! Единственият продукт за почистване на лицето, който си купувам поне за 3-ти път :)
    Иначе те под това, че продуктите им нямат миризма имат предвид, че не са добавяни допълнителни парфюми и аромати. За това много от нещата им си имат "естествена миризма" и определено се усеща :)

    ОтговорИзтриване
  3. Съгласна съм за икономичността и цената. Също не са и едни от най-най-скъпите на пазара. Ще видим дали ще си го взема пълен размер. За сега и една трета на съм изхабила за месец ползване ;дд Да не вземе накрая да ми омръзне :)) Седемдневния скраб искам да я пробвам много.

    ОтговорИзтриване
  4. Това беше полезно разяснение. Благодаря, Жаки! :))

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ти! Много си мила :) (hug)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря! :)) С последните цветя ;) хехе

    ОтговорИзтриване
  7. О, ново нещо на Клиник, което да пробвам! Много обичам продуктите им и горещо ти препоръчвам Clinique Take the Day Off Cleansing Balm - взимаш от продукта и директно на сухо гримирано лице започваш да го размазваш, от твърда форма преминава в полутечна и измива всичко, абсолютно всичко. А накрая лицето е мекичко и чисто, без да опъва. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Пробвала съм го този маслен продукт за сваляне на грим и не е лош. Между другото замислям се дали да не си го взема покрай това колко много ми харесаха този месец нещата им, които тествах ;))

    ОтговорИзтриване
  9. Малко е странен като консистенция и в началото аз малко странях от него, после свикнах и ми е много приятно да го използвам :) и засега съм много доволна от него, но не е икономичен, да те предупредя :)

    ОтговорИзтриване
  10. Даа... Аз имах тестер и го забелязах това, макар че като цяло винаги съм супер икономична и ми е непонятно как толкова бързо хората свършват някои продукти. Чудя се, още и ще видим. Иска ми се и на The Body Shop да пробвам :)

    ОтговорИзтриване
  11. И аз съм от адски икономичните и този Clinique ми скри шапката колко бързо свършва, затова предупреждавам :) И аз много искам да пробвам на The Body Shop освен balma и cleansing oil - от сто години ги слагам и вадя от кошницата.
    А между другото ти чета блога от ужасно много време, но съвсем наскоро се пречупих да се регистрирам в Disqus и да започна да те коментирам :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!