The Bay..

Понеже съм неочаквано с доста свободно време днес, реших да премина на малко по-различна тематика в блога и да напиша една малко по-лайфстайл насочена публикация. От година насам някъде съм си създала рутина да правя само ревюта на продукти, но никога не е късно за промени, нали така. А, и дизайна ми има нужда от работа, така че след поста ще му се посветя ;)

И все така casual.. Продължавам с запознаването ви с това прекрасно закътано място наречено The Bay (в превод .. Залива). За The Bay научих преди година по спомени от Лулу и нейния прекрасен блог, който следя от много години. Още повече се радвам за факта, че тя снима за няколко Варненски заведения и в нейния красив блог има част от снимките, които аз виждам на големи рекламни плакати в родния си град и ми е много мило, като се сетя кой ги е правил.
Още малко лична информация. На скоро имах рожден ден, на който нямах късмета да събера приятели, защото бе в период, в който всички сме на някъде. Изненадите имаше и на него, но и след. Верни на традицията ни да се глезим с обеди в ресторанти с приятелката ми Ивета, която познавате от коледните влогове, решихме да излезем от градската обстановка и да опитаме нещо ново плюс да съчетаем с излизане за отминалия ми юбилей.
Тъй като аз съм по-близо до морето, отколкото до града, от скоро забелязах няколко табели очертаващи пътя към заведението, което се намира в курорта Св. Св. Константин и Елена. 
Всъщност ни отне известно време, докато се ориентираме на къде да вървим, макар че аз познавам до някъде района, но не си го представях да е толкова скрито. 
 Скоро не съм била на по-закътано място близо до морето, което има изглед към плажа и същевременно е толкова спокойно.
 Интериорът също ме впечатли с особено тези лампи, които се виждат на снимките. В началото си казах, че ми напомня на Гърция и снимките на Санторини. После обаче след отварянето на менюто разпознах източната нотка и много се зарадвах, защото обичам да пробвам различни кухни. В случай, че сте фенове на Ливанската кухня и също така обичате средиземноморски ястия, това е мястото :)
И макар в менюто да не открихме домашно приготвена лимонада, която аз и близките ми често поръчваме щом стане лято.. Та да, попитайте сервитьорите.
Сервираха ни много нетипична за често срещаната с лимон. Определено бе по-кисела, а аз си падам по сладко-киселите вкусове с повече кисело ;д
Добре се получи след като бяхме походили повече в жегите ;)
Ето ме и мен :д Не съм много за снимка особено с тази физиономия излъчваща как се наслаждавам на всичко около мен, но ми е много горещо и се разтапям телом ;д
Все пак за архива имам спомен.
Ние избрахме салата "Фатуш" и миди натюр. Не знам защо съм си представяла Фатуша, като по-сложна салата, като доста прилича на шопската поради наличието на домати и краставици. Може би, подправките са ключовата част, но като цяло много ми хареса. 

Интересен факт, но винаги, когато съм с Ивета без да се уговаряме поръчваме еднакви ястия ;д Винаги!



9 коментара

  1. Страхотно местенце! Жалко, че съм чак в София. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна си на снимката, не знам какво се обясняваш :D А постът толкова ме прати директно на морето, че ми стана едно хубааааво! <3 Моля за повече подобни постове ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Това бих го пробвала с удоволствие следващият път, когато се прибера. Кухнята само Ливанска ли е, или има и по-стандартни неща? :)

    ОтговорИзтриване
  4. Сигурна съм, че и при вас има подобни със свой различен чар ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Ооо благодаря ти, Мери <33 Ще има! Дано само черна котка не ми мине пътя ;дд Че.. като обещая, късмета не е на моя страна :)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти, Деси! :** Ако си във Варна следващото лято, ще се радвам да се запознаем ;)

    ОтговорИзтриване
  7. Ако от по-стандартни търсиш типичните български манджи ;дд Няма. Имаше риба и други морски дарове по стандартни. На мен ми допаднаха и десертите, но нямахме място за тях :д

    ОтговорИзтриване
  8. Ооо, и аз много бих исакала да се запознаем!! Следващия път се надявам да се видим :)

    ОтговорИзтриване
  9. Така е, но за жалост си нямаме море. :D

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!