Любими маски с алое вера

 Преди четири години малко преди лятото да си отиде успях да изгоря много болезнено след един необмислен плаж в Барселона. Мисля, че по-лошо бюти гуру не съм се чувствала. И веднага щом установих, че проблемът не е лек започнах да търся съставки, които биха успокоили кожата ми. И тогава всички проучвания и съвети сочеха към един отговор на моите нужди, а именно да си купя продукт с алое вера или чист гел от алое вера.

Интересен факт, но преди години отново в Испания аз си бях взела подобен гел и го изпозлвах вместо хидратиращ крем, тъй като гела на това растение има силни хидратиращи свойства. Не само, че хидратира в дълбочина, но алоето е силен антиоксидант. Благодарение на способността си да образува защитен филм запазва влагата в кожата и косата и ги предпазва от вредните свободни радикали и от изсушаване.

Освен чистият гел, който много марки предлагат на пазара, вече имам и фаворити за кожа и коса и днес ще ви споделя кои са те. Знаете ме последните години не съм много по домашните рецепти J


Единствената маска, която няма да омръзне на моята коса е Apivita Hyaluronic Acid. От тази година дори мама и е фен. Казвала съм го и преди... всички съставки в нея: хиалуронова киселина, колаген, алое вера, Vitamin E, С Пантенол, успяват да се съчетаят много добре и косата ми е винаги хидратирана  и блестяща след нея. Консистенцията е като на бита сметана и много лесно се разпределя по косата. Стоя 5-10 минути в зависимост от това дали не бързам.

Винаги щом усетя сухота си я купувам. Сега лятото повече от всякога имам нужда от хидратация, затова пак си я взех и заедно с другите продукти от грижата ми, успява да внесе нужното количество свежест на сухите ми краища.




Алое вера в продуктите за кожата има и успкояващо действие. Затова много често след като съм усетила кожата си рздразнена: след пътувания или ако ми предстои цикъл, си правя една бърза маска с алое на Missha. Напоследък ползвам уреда на Foreo с нормални шийт маски и така си правя бърза терапия у дома, като спестявам и много пари от подобен тип процедури в салон.

Избирах функция за озоаряване или пък успокояване на лицето и докато чакам маската да подейства минавам с уреда над нея. Много ми допадат продуктите с витамин C от тази година, затова пак съм всключила и една от по-специалната им линия - Missha Vita C Plus. В нея има хиалуронова киселина, колаген и пантенол. Все добре съчетаващи се съставки, който успокояват, омекотяват и тонизират кожата.

А, кои са вашите любими продукти с акое вера? Ще се радвам да споделите в коментарите.

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!