It's all about the base: Face primers {втора част}

След големия ентусиазъм да ви покажа малката си колекция от основи за сенки малко позабравих плануваната втора част, която ще е за основите за лице. В Интернет можете да откриете различни мнения по темата. От положителни на много момичета с мазна кожа борещи се да запазят грима си непокътнат за по-дълго, до най-вече негативни заради съдържанието на силикони в тях.

Аз съм си изградила един според мен разумен подход. Не обичам много пластове грим по лицето си в ежедневието, но пък периодично нямам нищо против да се възползвам от свойствата на базите за лице. С времето се научих да ги оценявам максимално обективно, защото най-вече в моментите, когато лицето ми ще бива снимано са много добър помощник в грима или пък когато ми се иска цял ден да съм гримирана, но ще ми е трудно от осем сутринта до десет вечерта да си изглеждам еднакво. Мисълта ми е, че днес ще пиша за три различни бази, от които имам различни впечатления върху кожата си и ги ползвам според това, в което са най-добри.
От ляво на дясно: Too Faced Primed and porelessSmashbox Photo finish primerMax Factor All day Primer
Дневната- Max Factor All day Primer- говорихме си за думите primer и base в част едно. Има разлика, затова препоръчвам да си я  припомните. Посочвам този продукт, като удачен помощник за деня, защото наистина помага на всички продукти да оцелеят в по-дългата част на деня, някак по-лек е и ефекта му е по-естествен.. съвсем леко маскира несъвършенствата, в което може да се уверите от снимкита. Самата му консистенция доста лесно се разстила на лицето. По-водниста е. От бранда доста рекламират как не е на силиконова основа, но имайте предвид, че силикона има много имена и макара да не е първа съставка, вглеждайки се можете да откриете, че присъства. А, за състава, можете да се поразровите в Интернет, защото го няма на шишето. Има и слънцезащитен фактор, който не би излязъл добре на снимки, ако се постави вечерта. Опаковката, като цяло е и доста стабилна. Изразботена е от стъкло и има помпичка плюс капачка.
Като цяло отличен продукт от дрогерията.
Мултифункционалната-Too Faced Primed and poreless- усещам как тази база може да достигне до годишни любимци, понеже много ми допада. Тя ми е любимеца сред трите и както се досещате мога да и се доверявам по всяко време, защото не ме разочарова с ефекта, който отново е естествен и как запазва за по-дълго време дори и тези фдт-ни, които се изпаряват много бързо от лицето ми. Харесва ми, че дава и леко цвят на лицето. Наистина си е с типичната силиконова консистенция на повечето бази, но не толкова силиконова, като на следващия продукт. Няма фактор.
Забравих да спомена, че и трите бази не забелязвам кой знае колко да намаляват омазняването на лицето ми. Като че ли тази е добра в това, но без да поставя някакви рекорди.
Интересно е, че опаковката е тип тубичка, а не е стъклена или нещо по-специално, но аз не се оплаквам.
Нощната-Smashbox Photo finish primer-чудесна за снимки и когато снимам клипчета. Наистина невероятно блърва и много пъти съм я ползвала вечерта да лъже под изкуствените светлини, че имам супер гладка кожа.
Все още не мога да се присъединя напълно към хвалбите за нея, понеже си представях да прави грима по-траен и матира, но уви на моята кожа не успява.
Изглежда точно, като типичната база за лице- леко прозрачна и силиконова. Усеща се хлъзгава и се плъзва по кожата, а лицето на допир после е супер гладко.
Вечер, когато е под малко по тежка основа успява да направи лицето ми гладко, като порцелан дори гледано от близо. Обожавах да я използвам тази зима по различните събития и все още ми харесва да я ползвам главно вечер, когато не прекарвам чак толкова време гримирана.
Отново базата е поместена в удобна тубичка, която обаче е прозрачна и лесно може да се проследи колко продукт остава в нея. Бих добавила, че е и супер икономична на фона на останалите две.
Искам в края на поста да спомена интересния факт, че за изминалата година съм получила и трите бази, като подарък :дд Аз не съм си купила и избрала и една. Просто не ползвам често такъв продукт ежедневно и очевидно имам доста за изразходване, от които съм доволна :)

5 коментара

  1. ехаа, smashbox-a много ме впечатли, уж безцветна, а такъв страхотен ефект дава. Също и too faced, изглежда чудесно. Мax Factor-a бих го купила само заради spf, да ми пази през деня и ако фдт ми няма spf. Друго нещо особено не виждам да прави :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Това е идея как аз да я изразходвам :дд Имам един фдт без фактор пак на Макс фактор, но ми е тъмен и си мислех лятото да го ползвам. Сега ми хруман, че ще е супер :))
    Даа много гладка прави кожата :)

    ОтговорИзтриване
  3. Абсолютно подкрепям Али, Макс Фактор не успя да ме впечатли и съм го нарочила за изхабяване през лятото, тъй като любимият ми фдт няма фактор, а реших, че тази година ще се пазя :D Възбуди ми интереса с базата на Too Faced, Клиник е на път да свърши и макар да искам да я повторя, се чудя дали дане взема друга.

    ОтговорИзтриване
  4. Също, като теб ще я изразходя така, щом свърши СС крема ми на Боржуа, който си има немалък фактор 20 :)) Ще ти донеса да си отлееш да видиш дали ще ти хареса ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Оле, колко си мила, много ти благодаря :*

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!