Моите експериементи с ВИТАМИН C

 


В началото на годината въведох една съставка в грижата си, за която ще си говорим в този пост. Аз лично мога да кажа, че витамин C е съставка, за която с право се говори с внимание и за пет месеца еспериемнти с нея научих много за това дали повлиява добре моята кожа и как да я прилагам.

 

Как да започна с витамин C?

Към една поръчка от Notino ми бяха попаднали ампули на Saffee. Използвах техния 3-дневен стартов пакет с витамини А, С и Е през един уикенд и бях много въодушевена от резултатите, защото кожата ми стана по сияеща, плътна и някак по-чиста. Обобщено тенът се избистри. И това само за петък, събота и неделя. Обещах си да почета повече за витамин ц за лице и да го добавя към грижата си.

Така открих друг важен факт и той е, че съставката е нестабилна. Тоест при контакт с въздух и светлина бързо се окислява и образува свободни радикали. Изключително важен факт за тази съставка, защото моят опит с ампулите нямаше как да го отрази, но други продукти успяха.



МАСКИ

Платнените маски си остават най-безобидният и лек начин да опитате някакъв продукт с витамин C. След тях винаги кожата е видимо освежена и озарена. Моите най-любими са Garnier Skin Naturals Vitamin C, която е супер лека и се усеща пощипване при изпозлване, или KORIKA Korean Heritage озаряваща маска с много по-плътен крем, но след нея кожата е много успокоена и напомпана.

От двете по-голям ефект ще видите от втората вероятно заради самият крем, който съдържа и мен в началото ме шокира, затова първия път я отмих вместо да втрия остатъка.

И двете ги комбинирам с уреда на Foreo. Просто си правя програма сама и минавам лицето с него ;) Както казах, при тях веднага се вижда ефект и е приятно леко озаряване на кожата.

 

 
ЛЮБИМАТА МИ ТЕРАПИЯ


Няма да ви изненадам с новината, че си поръчах цялата теарпия на Saffee. Не ги нанасях седем дни, а разпределих ампулите в около 10, за да може да дам на кожата си и други полезни съставки, затова редувах с ден за почиване между две ампули, или вечер с ретинол.

Ампулите самостоятелно хидратират добре, затова не съм добавяла крем. Ако помните от публикацията ми през февруари, бях споменала, че имах тестови пакет с три ампули и видях голям ефект с пигментацията от зарастнали пъпчици. Мога да потвърдя, че отново белезите ми се повлияха добре и сега като поговорим за следващите продукти съвсем ще навлезем в темата.

Терапията си струва всяка ампулка! Единствено ми се иска да ги правят по-малки, защото една може да бъде намазана два пъти на моето лице. А, аз не обичам да претоварвам кожата си с много слоеве продукти.

 

СЕРУМИ С ВИТАМИН C


След Lumene Nordic C, от който видях ефект, но там концентрацията на съставката е ниска и реших след дълго дебнене да дам шанс на серума на La Roche-Posay. Казах си в началото, че съставката е нестабилна и конкретно на този серум си пише, че трябва да се ползва три месеца, което на мен ми се стори, като супер кратък период.

Аз позлвам тези серуми веднъж дневно. В началото комбинирах със слънцезащитата ми сутрин. Витамин Ц подсилва ефекта на слънцезащитата, а и в по-студеното време ми харесваше тази комбинация. Това рязко се промени с настъпването на пролетта.

Тогава тази комбиназия ми идваше тежка и промених подхода с този серум. Докато обаче аз сменях тактиките, консистенцията се промени и макар че планирах да не спазя срока на годност... самията продукт ми даде сигнал.

Накратко, тъкмо когато бях почнала да виждам ефект и намирам своята рутина със серума, той потъмня, сгъсти се и стана негоден за употреба. Лично аз сега ще почакам преди да си го взема пак. И все пак този серум наистина се доближи до ефекта на ампулите в началото, когато го комбинирах сутрин със слънцезащитата. Кожата ми се еб избистрила и по отношение на бръчките не мога да коментирам сега, но в предвид, че не са се появили нови финни линии, определно държи положението под контрол.

Аз ще продължавам да експериемнтирам със съставката и ми е любопитно дали вие имате любими продукти с vitamin C?

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!