Грижа за косата | НА ПЪТ

 Мисля, да започна нова рубрика тук в блога свързана с какво нося на път. Все пак вече се завръщаме към стария ритъм на живот и не знам за вас, но на мен пътуванията ми липсваха. За май месец имам планирани цели три, затова се очертава да съм на тази вълна за известно време.

А, когато гооврим за пътувания и с кои продукти не правя компромис. Това определено е какво взимам в багажа, за да поддържам косата си в добра форма. Точно тези продукти държа да са изпитани, а не да взема от наличните тестери. Днешната ми препоръка е валидна и за цялата серия на Aveda Nutriplenish дори извън темата за пътуванията.




Отне ми почти четири месеца преди да изразходя първия си подобен комплект, който признавам си купих за да тествам серията по-обстойно. Сега си взимам за втори път, защото съм впечатлена от икономичността на продуктите и как се отразяват на косата ми.

Шампоанът и балсамът са много леки! Даже самата им консистенция е рядка и водниста. Все пак при добавяне на вода шампоанът се пени и образува пяна. Според мен са едно добро дуо особено в предвид факта, че серията се води и за по-честа употреба. Тоест, ако миете през ден косата си, то със сигурност тези продукти ще са максимално нежни към косъма ви. Ароматът на серията Nutriplenish е на грейпфрут. Винаги го забарявам, но е много свеж! Сега за по-топлото време е много подходящ.


Балсам за коса без отмиване нанасям преди желето от серитяа и отново искам да отбележа, че е супер икономичен, затова вече планирам да го купя пак, но се чудя дали да е в мини вариант, понеже голямата разфасовка ми стигна за цяла година. Спомага за това косата да бъде разресана по-лесно след баня и също има фиксиращ ефект. Също аз го нанасям в дните, когато къдрицте спаднат за допълнителна хидратация и леко дооформяне преди да измия косата на следващия ден. Мога и да не добавям желето, което споменах, но пък на мен ми харесва блясъка, който се получава с желето. Него може да го закупите отделно от комплекта.

Това са за мен задължителните продукти на път – шампоан, балсам или маска плюс стилизиращ продукт, като предпочитам балсами без отмиване за допълнителен хидратиращ ефект. А, без кои продукти за вашата коса не можете вие, когато пътувате?

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!