Най-добрата слънцезащита за лято 2022

 



Само аз ли мисля за слънцезащита стане ли май месец? Даже може да се каже, че още през април месец се активизирам с проучванията за добри слънцезащити за лице, купувам по няколко и цяло лято до края на годината почти ги използвам.

Важно е да подчертая, че извън летните месеци и дните на плажа, за да имате успех с вашата грижа за кожата ба лицето е добре да изпозлвате слънцезащита целогодишно. Имам много публикации по темата в блога, затова само напишете в търсачката думата „слънцезащита“ и те ще се появят. Но в този ред на мисли, аз винаги търся слънцезащита, която да попива бързо и също да може да се комбинира с грим за лице. Да е добър съюзник в градска среда ;)

И макар разликата между 30, 50 или фактор 100 да е минимална, аз си се придържам към SPF50. Зимата свалям до 30, но това е и защото знам, че забравям да подновявам слънцезащитата, ако съм в движение и искам да се подсигуря, че повече часове ще съм предпазена.

Което ми напомня да започна с Purito Daily Go-To Sunscreen, тъй като го изпозлвам от март месец и имам повече насъбрани впечатления. Първо, зашочвам с това, че формулата е на класически слънцезащитен крем, обаче попие ли добре, не се усеща на лицето. Аз нанасям два пръста. Показвала съм ви този метод с линиите и поне аз изпозлвам него, за да премеря количеството на този тип продукт за лице и за този тип формула според мен е удачен. По-нататък ще коментирам за кой тип смятам, че не се справя добре.



С Purito Daily Go-To Sunscreen винаги изчаквам да попие добре. Около 10-15 минути, а преди него вспръсквам флорална вода или ако усещам кожата си суха нанасям хидратираща есенция.

След като попие добре, започвам да нанасям грим. Преди да сложа продуктите слагам тънък слой пудра за лице, за да отнема от мазния филм, който е супр лек и по скоро прави кожата мека, но аз държа да съм сигурна, че няма да попречи на трайността на грима ми.

Носих го 5 дни в Барселона и нямах никакъв проблем в градска среда с грим с него. Не се завърнах с зачервено лице ☺



La Roche Posay е марката, към която всяка година прибягвам за слънцезащита. Също те май всяка година променят името на техния флуид за лице. Новият е La Roche Posay Anthelios UVMUNE 400 и знаете ли, има подобрение. Този попива светкавично! 

Смятам, че е удачен за тези от вас с мазна кожа. Просто е толкова лек, че се чудя предпазва ли. С този тип по-воднисти фирмули не за мен метода с двете линии не работи, затова се старая да нанасям два пъти, за да постигна добро покритие.

С грим се справя още по-добре от PURITO, но внимавайте за формулата на фон дьо тена ви! Ако се спрете на течен и фееричен крем, тогава и фон дьо тена ви е добре да е течен.



Vichy също са ми фаворити в слънцезащитата. За тяло имат едно божествено олио! Реших тази година да взема от техния спрей, който ще изпозлвам над грима за освежаване. Това, което ми допада е, че е по-лек и не толкова пудрен, както е например спрея на La Roche Posay. Споменах олиото за тяло, защото този спрей ми напомня на него, тъй като е лек и бързо се нанася. 

Ще споделя в края на лятото дали е и по-икономичен от други спрейове!


А, вие каква слънцезащита ще използвате това лято?



Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!