Истината за целулита

О, това е тема, за която опредлено не съм и предполагала, че ще пиша! За бръчки и финни линии, да. За целулит обаче... през гоидините съм отказала куп продукти на брандове в тази категория, защото аз бях от тези късметлийки, при които се появи на много късен етап.

Радвам се, че ми се случи, защото знам лично за себе си, че не е бил повод да се комплексирам, ами напротив! Приех го, като добър повод да се почерпя, даже помня ясно помня този ден, когато мерейки къси панталони в магазин за дрехи в Барселона и виждам благодарение на четирите огледала, че аз имам портокалова кожа в областта на дипето бедрата. От моите приятелки бях слушала за този „проблем“ стотици пъти, но в моето семейство и генетично на страната, на която приличам нямат такъв проблем. Жените от тази част на семейството са все със слаби крака и по-силно изразена горна част. Трябва наистина детайлно да ги оглеждате, за да забележите, че имат малко целулит.

При мен се появи, когато почнах да стоя повече на едно място и да работя в офис. В този ред на мисли, смятам вашият начин на живот преди всичко за основна причина да ви се появи повече целулит по бедрата и дупето. Както казах за мен това бе щастие, защото цял живот се моля точно в тези области природата да ми даде повече.

И все пак мили читателки на този блог... целулитът е нещо нормално! Не е наказание, което всяко лято да ви преследва или повод да си развалите доброто мнение за вашето тяло.

Знаехте ли, че преди 20-ти век дори целулитът се е приемал за знак за просперитет?




Целулитът се образува, когато мазнината под кожата е по-близо до цвързвашата тъакан и затова се смята, че целулитът са един вид повърхностни мазнини. Затова, че е по-близо до нашата кожна повърхност и придава портокалов вид или я кара да изглежда на трапчинки. Това се случва на местата в тялото ни, където имаме повече мастна тъкан. При жените обикновено се появява около бедрата и задните части. В случай, че се чудите дали целулитът е свързан с възрастта, Heathline отбелязва, че повече от 85 процента от жените над 21 години го имат.

Почти всички лекари съветват, че най-добрият начин за справяне с целулита е като поддържате форма чрез спорт и разнообразно хранене без известните за нас вредни храни, но също така щом става дума за целулит подчертават, че жените не могат да пренебрегват ролята, която генетиката играе в техния външен вид. Предполагам знаете, че назависимо килограмите на едно момиче, целулитът пак може да се появи. Една моя приятелка винаги казва, че може да е много слаба, но целулитът не и е простил :D Затова и аз започнах тази статия с моята история и гледна точка относно този проблем, който тревожи множество жени. Ако трябва да съм напълно искрена, докато живеех на Запад, ми бе направило впечатление, че там е напълно нормализиран и момичетата са по-освободени носейки каквото пожелаят дори и с целулит. 

 

Как да се преборим с целулита у дома?

Едва ли ще ви разкрия някаква нова информация, но въпреки всичко сега следва да споделя и моя опит с процедурите срещу целулита. Най-известният метод смятам, че са затоплящите кремове. Преди години бях тествала един на Lierac и ми допадаше за лосион за тяло, така че е възможно това лято да го закупя пак. Преди всичко искам да знаете, че този тип процедури дават по-бавно резултати, а дори и да се доверите на специалист в салон, няма да се отървете завинаги от портокаловата кожата. Така че реалистично, всички процедури са поддържащи.

Някои момичета комбинират тези загряващи кремове с масаж с вендузи. Доказано е, че дренажният масаж определено спомага най-успешно у дома да се справите с целулита. Затова аз си закупих вендуза и олиото против целулит на Weleda Birch.

Birch олието няма загряващ ефект. Ухае типично за марката на билки и е идеалният продукт да спомогне вендузата да се плъзга по кожата и направя успешно масажа. В началото бях почнала с най-обикновен лосион за тяло, но той твърде бързо попиваше. Освен това олиото съсържа съставки, като екстракт от листа от бяла бреза , който активира метаболизма на организма и премахва излишната вода от тъканите. Излишната вода в организма е също фактор предразполагащ образуване на портокалова кожа. Също Weleda Birch съдържа различни видове масло за тяло, грижещи се за еластичността на кожата, като:



  • ü  кайсиево масло - подобрява бариерната функция на кожата, като я прави мека и нежна
  • ü  масло от жожоба - предпазва кожата от загуба на вода, без да я оставя мазна
  • ü  масло от пшеничен зародиш - съдържа витамин Е, подхранва сухата кожа
  • ü  екстракт от корените на бодливи широколистни - успокоява и тонизира кожата
  • ü  екстракт от листа на розмарин - има тонизиращо действие

За сега това е работещата за мен комбинация, която не действа, като фотошоп да заличи всичко, но определено виждам ефект и подобряване на това как изглежда зоната около бедрата ми и дупето. Искам тук да използвам момента да подчертая, че този тип масаж не бива да се извършва от хора с предразположеност към разширени вени и бременни.

А, коя е вашата формула за борбата срещу целулита?

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!