Много маски за лице и моето мнение за тях

 Обожавам да се глезя с маски за лице! От друга страна, обаче смятам, че не са най-важната част от една грижа за кожата, защото ефектът от тях е краткотраен. Те действат за няколко минути и освежават кожата.




Ако си спомняте през 2020-та година си направих експеримент всеки ден в пордължение на седмица да слагам маска за лице. Имаше положителен ефект върху кожата ми. Даже в него период бях поспряла преди експериемнта да си купувам и слагам маски. От тогава се старая по-често да ги използвам. Уредът на Foreo UFO 2 също помогна.

Попитах вас, направих си проучване и селектирах две маски в по-високия клас и две по-бюджетни. Днес искам да ви разкажа за тях.

 

The Body Shop Himalayan Charcoal

Бях позабравила, че The Body Shop имата маски за лице, но вие ми припомнихте и имаше много гласове за Himalayan Charcoal.




Води се подходяща за мазна кожа и с почистващ ефект. Консистенцията съдържа и частици, като има някои по-едри. Хубавото на маските с частици е, че при свалянето си правите и пилинг на лицето, така че се получават две процедури в една.



Тази маска е доста силна. Даже аз бих си я запазила за редовна употреба лятото, защото така добре стегна на лицето. Послед го усещах леко сухо, но на допир кожата бе копринена. Много ми допада и опредеелено почиства добре плюс стяга порите. Тук бонус е, че се се предлага и в мини размер.

 

Vichy Mineral Masks глинена

Ето това е следващата по-бюджетна алтернатива, защото тези маски на Vichy ги срещам предимно под формата на сашета. Половините са две, така че за две нанасяния стигат тези маски.




Това е маската, която от всичките им видове, а аз съм пробвала три, най-много се открои. Класическа черна глиненан маска с добър почистващ ефект. За разлика от предходната не ми пресушава така кожата и мога дори при по-студените дни да я прилагам. Много ми допада как изглежда кожата след нея. Буквално сияе! Даже пишейки този абзац омислям как приключа ли статията точно с нея ще се „маскирам“. Притеснявах се, че ще пресушава и я бях оставила за крайни ситуации, но съм доволна, че си я купих заедно с тази, която е с алое. Бързо ревю и на нея, че е супер за хидратация и не е типичната хидратираща маска, защото е доста гъста.

 

Institut Esthederm Osmoclean Lightening Buffing Mask

Ползвала съм измивния продукт от тази серия, който се води специално почистващ порите, та реших маската да е следващия продукт на Esthederm, който ще тествам.



Спечели ме в нея фактът, че е с нежно почистващо действие и обещава да изравнявани тена, изсветли тона на лицето и изглажди релефа на кожата. Също използването и е специфично. Нанася се равномерно на плътен слой и се оставя за 1-2 минути да престои. След това с леки движени започвате да масажирате кожата, за да премахнете маската, като можете да масажирате и околоочния контур. Тази маска е много нежна и някак след нея кожата ми е успокоена, добре почистена и аз съм много впечатлена. Това е най-любимата ми процедура за лице, която си правя напоследък!

 

REN Radiance

Тази маска съм я тествала преди години. Тя е с плодови ензими и някак исках за разнообразие на глинените, които имам да си я купя и нея за тест. Пристига и с муселинова кърпа, която е задължителна за свалянето, защото опитах с ръце и едно 20 минути сигурно се плисках над мивката. Ако не е с кърпата в кутията, то вземете памучна ваша кърпа и така премахнете маската от лицето.




Тази маска е също с доста осезаем и силен ефект. Ако правя обзор на всички до момента, то първите две маски са идеални за поддържане, бърз ефект преди събитие или дори преди грим. Последните две имат по траен ефект. Тази например кара всичко наприятно да излезе на повърхността и след нея лицето ми се усеща доста чувствително.

След втория път някак вече кожата ми я толерираше и успях да видя озаряващият ефект, за който всички тръбят. Плдови ензими съм тествала и чрез друга маска и ми е трудно да кажа, че ги обичам, защото наистина не е очакователно да виждаш лицето си изпъпчено след маска J

Мисля, че си запазвам старото мнение, че е супер за хора със суха кожа!




 Ето и как изглежда консистенцията на част от маските (от ляво на дясно и горе): маската на The Body Shop, маската на Institute Esthederm и REN Radiance Reveal.

Коя е любимата ви маска в момента?

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!