Нова година, нова грижа...

Тази година съм на вълна грижа за кожата от всякакъв тип. В момента не мога да се оплача от това как изглежда кожата ми, защото съм намерила подходящите продукти и се придържам се към тях. Изградила съм си навици да се грижа за лицето си, натрупала съм известен опит с грешки от моя страна, като да си лягам с грим или да го сваля, но без да сложа крем. Също в този бизнес се завъртяха не малко тенденции, от които се старая да страня, а не веднага да залитам.

И все пак в началото на 2022 година се събудих с обещанието, че ще дам шанс на две съставки, които съм тествала преди. Едната от тях е витамин C или аскорбинова киселина. Първата ми среща с продукт съдържащ съставката бе успешна. Виждах, че кожата е по-озарена и някъде след 2-3 години витамин C и грижата с него завзе бюти пространството.

Признавам си, че тогава подходих много неинформирано и започнах по спомен почистващ продукт, крем и тоник. Всички заедно и в последствие се разделих с всеки един от тези продукти, защото направих няколко основни грешки свързани с използването на витамин C.

Как да започнете с витамин C?

Като за начало с всяка нова съставка и дори продукт в грижата ви, започнете бавно да го представяте на кожата си. Не използвайте 3 нови продукта преди дори да се информирате за количеството на съставките и дали би понесло това на вашата кожа. Между 10% и 20% е най-оптималния вариант за аскорбиновата киселина, но първончално старирайте с 10% и един продукт.

Това лято ми бяха попаднали ампули на Saffee. Използвах техния 3-дневен стартов пакет с витамини А, С и Е през един уикенд и бях много въодушевена от резултатите, защото кожата ми стана по сияеща, плътна и някак по-чиста. Обобщено тенът се избистри. И това само за петък, събота и неделя. Обещах си да почета повече за витамин C и да го добавя към грижата си.

Така открих друг важен факт и той е, че съставката е нестабилна. Тоест при контакт с въздух и светлина бързо се окислява и образува свободни радикали. Което ми даде и още по-подробен отговор, защо не е сработил за мен преди години, когато аз ползвах серия от продукти. Сетих се, че по отвора на тоника имаше странно оцветяване и после преди да го изхвърля в течността някак плуваха по-тъмни петна. Случило се е заради светлината, защото го държах изложен на една секция с останалата част от грижата ми.

Добре! До тук вече бях стигнала до заключението, че с тази съставка или ще се обичаме, или не. Исках по-удобна форма обаче от ампули. Неудобна ми е стъклената им опаковка, защото винаги успявам да се порежа.

Така попаднах на Lumene Valo серум с хиалуронова киселина и витамин C. Прочетох положителни отзиви за него и ми хареса, че серума е поместен в стъклено шише, което е матирано и оцветено в оранжево, което подсигурява вътре продукта да е добре съхранен. И най-щастлива съм да споделя, че имам резултатите, които търся, а именно сияйна кожа.

 

Моите отзиви

Сега обаче е добре да направя няколко уточнения. Планирам да тествам още подобни серуми, за да обогатя опита си. Lumene Valo оставя кожата леко лепкава, както ампулите. Това може да не се хареса на много хора. Аз обаче щом усетя, че започва да лепне нанасям хидратиращия крем и сякаш така всички продукти се наместват и последния слой попива по-бързо.

Откакто използвам серума намалих и количеството на хидратиращия ми крем. Много е важно да наблегна, че в началото повторих няколко стари грешки и така кожата ми се раздразни до степен да избухне и възнагради усилията ми с пъпчици. В началото се въодушевих и използвах серума всяка сутрин и вечер редувах с другия ми серум с ретинол. Започнах и от 3-4 капки да нанасям цяла пълна пипетка. Не е нужно да изсипвате цялото съдържание на лицето си в стремеж за по-бързи резултати. Сега слагам най-много 4-5 капки. И отново ще повторя, че серума лепне, затова е добре да уловите момента, когато не е прекалено лепкав и нанесете следващите продукти от грижата си. След 3 седмици и когато пъпчиците отшумяха, вождам по-бизтра кожа и сякаш кожата се лекува по-бързо.

Ще споделя след година какво се случва с витамин C експериментите ми. Съставаката е една от най-често изпозлваните за превенция против стареенето на кожата. Даже повечето серуми съдържащи я са все от anti-aging серии.

 

Бонус

При този серум има и още една съставка, която смятам, че е добре да се спомене. Това е хиалуроновата киселина. Аз не съм и чак толкова голям привърженик през зимата.

Имайте предвид, че хиалуроновата киселина работи най-добре с влажна основа. Защото тя привлича влагата към себе си. Ако вашето лице е напълно сухо и няма „мокра подложка“ е възможно да получите обратен ефект и съставката да намери своя начин да си набави влага от вашата кожа и да афектира нивата на влага в кожата.

Затова ви препоръчвам да впръскате тоник под формата на спрей на кожата, като Caudalie Beauty Elixir и след това да сложите серума върху леко влажното лице. Caudalie Beauty Elixir съсържа и витамин E, етерични масла и е лек, фееричен върху кожата, че дори може да се използва върху грим.

Това са двата нови продукта, които са част от грижата ми. Много съм доволна от експериментите с тях, защото си припомних какво е да представиш на кожата си нов продукт, не се отказах и резултатите не закъсняха.

 

А, вие започнахте ли годината с обещания към себе си и промени свързани с грижата за кожата ви?

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!