Как да изберем ароматна свещ

 


Има три съставки, според мен, които могат да вмъкнат атмосфера в една стая или дом... това са цветята, лампичките и свещите.

Май аз се прсиъединих към клуба на любителите на свещи, точно когато започнаха да излизат всякакви алтернативи. И в днешния пост ще опиша част от тях и вероятно ще разберете защо цената на някои марки свещи е толкова висока.

1)   1. Восък

Започвам с най-очевидната разлика при избор на свещи и това е дали ще заложите на стандартния восък, който се използва от години или ще търсите вариант със соев восък. Соевия восък се добива по-трудно. Процесът е специфичен и затова тези свещи са една идея по-скъпи от восъчните свещи.

Защо бихте предпочели соевия восък? Той е биоразградим, не-канцерогенен и без парафин. Най-добрият избор за восък за свещ, която да използвате у дома от съображение за нашето здраве и нашата планета. Производството или изгарянето на соев восък не вреди на околната среда по никакъв начин! Той се произвежда от соеви зърна и не включва „жестоки“ практики върху животни по отношение на тестване.

 Свещите от соев восък също са бавно и чисто горящи свещи. Те изгарят бавно поради по-ниската точка на топене на соевия восък. В резултат на това свойство соевият восък носи по-добри аромати! Поради топлината, излъчвана от пламъка, се създава голяма локва течен восък, от която бавно се излъчва аромат.

 2. Аромата

Следва аромата, който се изгражда от изкуствени или етерични масла. Понякога свещите са и комбинация от двата типа. Свещите, които съдържат етерични масла, обикновено са по-скъпи, защото етеричните масла са скъпи. Всеки, който е отишъл да си купи етерични масла, знае колко струва една малка бутилка – например, аз има дифузер и знам какви миниатюрни са, но според рядкостта си могат да надминат 10лв за наколко милилитра. И докато за него аз позлвам едва няколко капки, то производителите на свещи слагат много по-голямо количество и това увеличава разходите за свещи.

 3. Опаковката

Извън това дали е поднесена в картонена опаковка и т.н. Ако се замислите някои свещи идват и в различен тип чаша или материалът на това, в което ще се излее свеща варира.

Може да преизползвате всякакви стъклени чаши от свещи по много начини, а някой марки като Paddywax, които имат керамична серия и след това може да изпозлвате контейнера, като саксия дори за цвете. Те имат и серият с похлупаци, чиято идея е после да изпозлвате кутията за съхранение на ваши вещи.

Определено варианти има много, но могат и да вдигнат стойността на една свещ допълнително.

Това са основните параграфи, по които стойността на енда свещ може да варира извън добрия брандинг на марката и рекламата, която и тук оскъпява стойността на продукта. Аз лично бих ви казала от личен опит, че да инвестирате в свещ си струва и с времето все по-малко залагам на по-бюджетните, защото мен лично ме разочароват винаги и като трайност на горенето.

Тази голяма свещ на Paddywax имам от месец и се е задържала прилично в предвид, че аз я забравям понякога и отнася 4-5 часа горене. Също аромата Wabi Sabi е много свеж и пролетен!

А, вие имате ли си любима марка за свещи като например Yankee Candle, Bath and Body works или други?

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!