Summer Must Haves | Тониран крем

Продължавам с моите задължителни продукти за лятото. Нямаше как да избегна темата за слънцезащитата. Не съм фен на тежкият грим през лятото и реших да продължа дискусията за по-леката база и слънцезащита през топлите. Наистина е трудно да се намери удачна формула с SPF, която да стои под грима и да не предизивкава лъщене като чиния. Споделих ви за моите трикове и как гримът да се сработи по-добре със слънцезащитен крем за лице в предишен пост. Сега ще продължа темата за тонирания крем, който е любим мой продукт през лятото поради ред причини.



Първо, тонираните кремове или формули тип хидратация плюс малко цвят, spf с цвят или дори матиращ крем с лек тон, обединяват два продукта в едно и от практична гледна точка са супер идея за тези от нас, които нямат търпение да излязат по-бързо, докато се приготвят. Второ, в миналият пост коментирах за слоевете и това колко е различна формулата на слънцезащитните продукти. Така че с един оцветен слънцепредпазен крем си спестявате да чакате два продукта да попият и да тествате дали ще се сработят. И не на последно място, но тук вярвам мненията ще са различни за всеки, с тези продукти получавате доста по-лека и естествена покривност. През лятото аз наблюдавам по-чиста кожа при мен и слагам минимално количество грим.



Формулата има значение и на пазара излизат различни тонирани кремове, като този на La Roche-Posay Anthelios Mineral One SPF50 в цвят 01 Light, който освен лека покривност и висок предпазен фактор обещава да контролира и омазняването. Малко е ограничен изборът от нюанси, но и самият продукт предлага много лека база, така че един цвят би се адаптирал чудесно към няколко различни цвята кожа. Ако търся още покривност, добавям повече коректор в някои зони, а и заедно с пудрата мога да кажа, че достига до средна покривност при мен и през деня матирам един или два пъти, ако съм навън и в движение. За мен е по-важно, че не се изтрива на петна и дори да не сложа пудра отново се забелязва на лицето да има все още продукт.

В тонираната слънцезащита определено La Roche-Posay винаги не са ме разочаровали. А, вие харесвате ли тонираните кремове и какъв слънцезащитен крем ще изпзолвате това лято?

*Постът е в партньорство с Notino.bg

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!