Summer Must Haves | Грижа за стъпалата

Реших, че с настъпването на лятото искам да ви свподеля за няколко продукта, без които не оставам. През различните сезони и козметиката, която купувам, като грижа се сменя, така че започваме с летните must haves.

След слънцезащитата на чело на моят списък е обикновено кремът за крака. През по-студените месеци просто нанасям от лосиона си за тяло и на краката, но през лятото те са открити и кожата там загрубява, което ме кара и да обръщам повече внимание на грижите там. А, и през лятото се върви повече и стъпалата са по-често на показ.





През годините винаги ми е била неприятна миризмата на подобни кремове. Винаги имат този билков или ментолов аромат. От една страна е приятно, защото и охлаждат по този начин, но ми омръзнало тези продукти да ухаят така силно. Затова много се зарадвах, като попаднах на мнения за CeraVe SA възстановяващ крем за крака. Този продукт е и със салицилова киселина, която подпомага ексфолирането и премахва мъртвите клетки на кожата на ходилата. Също няма добавени аромати и е абсолютно неутрален от към това как ужае. Усеща се с доста плътна консистенция, но попива много бързо в кожата.



Другият фактор, който наклони везната да го избера е, че съдържа серамиди. Серамиди са всеизвестни с това, че подпомагат кожната бариера и възстановяването на горните слоеве на кожата. Има е амониев лактак, който подпомага ексфолирането, което споменах в началото. Представянето на съставките ще заключа с витамин Д за допълнително подхранване и хиалуронова киселина за подобряване на влагата на кожата. Много ми допадна този крем и ви го препоръчвам горещо, защото е тотално различен, като усещане сравнено с останалите, които съм тествала в категорията грижа за краката.

Макар че не съм тествала много продукти на марката CeraVe, определено до момента не съм оставала разочарована от това, което предлагат, като качество и цена. Ще се радвам да споделите вашите препоръки в коментарите за ваши любими продукти на марката!


*Публикацията е в партньорство с Notino.bg

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!