Слънцезащита и грим

 


В още един пост тук го бях казала и с риск отново да се повторя, но пък и да започна положително тази публикация... Супер много се радвам в каква насока се разива така нареченото Beauty Community! Вече се говори за сериозни теми свързани с кожата и съставки, а не само продукти. Най-вече се рдавам колко много хора осъзнават важността на слънцезащитата за лице през цялата година.

Разбира се, аз също и обръщам повече внимание през лятото. Бих казала, че е повече внимание на това как да я нося в по-удобен „формат“ за мен, тъй като времето буквално стапя всичко по лицето. Затова за мен продуктите тип тонирана слънцезащита са най-конфортният вариант на 1) да не слагам тежка база, 2) все пак да изравня тенът на кожата, 3) не изисква четка или гъбичка за нанасяне, затова директно с ръцете си нанасям, 4) по-лек продукт е и кожата ми се чувства по-свободна и 5) съответно и кожата ми ще се омазни по-бавно.

Миналата година гледах много story-та с Photo Reverse Brightening Protective Anti-Dark Spots Face Care крем на Institut Esthederm. Допадна ми като идея, но миналото лято вече се бях подготвила с други продукти. Това което ме спечели в него е, че може да се използва и в градски условия плюс помага на кожата с пигментните петна. Аз съм човек, който много се пази от слънцето и в годините, когато не знаех толкова за слънцезащитата и добрата грижа през лятото получавха лунички заради силното слънце. Сега следя естествено по това дали се появяват отново до колко добре съм защитена, но го спеменава, защото кожата ми има склонност да реагира на слънцето бързо.

Слънцезащитата на Institut Esthederm в цвят Light Beige е с текстура на лек крем, който е с добавен цвят. Освен това технологията Global Cellular Protection защитава ДНК на кожата, предотвратява увреждане на клетките в резултат от действието на UV лъчите и спира появата на тъмни петна и преждевременното стареене на кожата. На иструкциите пише продуктът да се нанесе 20 минути преди излагане на слънце и също, че Photo Reverse Light Beige може изцяло да замени ежедневния крем през лятото.

Последното мога да го потвърдя, защото не усещам кожата си опъната през деня. През лятото моята кожа е по-мазна, но това не означава, че заради това тотално да пропусна стъпката хидратация през деня.

На следващите снимки ще видите лицето ми без продуктът, с малко коректор и последната снимка е, когато съм нанесла от кремът.

И най-накрая с пудра отгоре. Всички тези продукти обобщават и всичко, което си позволявам да сложа на лицето си през лятото, като база. В комбинация с бронзант и малко руж се получава супер лек ежедневен грим.



Photo Reverse Brightening Protective Anti-Dark Spots Face Care ухае като всеки друг слънцезащитен продукт, което бързо ме пренесе на плажа, когато го отворих в краят на април. Цветовета гама на продуктът е много ограничена и относно това имам забележка и защото лицето ми леко оранжавее, което е знаек, че най-светлият предлаган цвят не пасва на най-светлите кожи. При повечето тонирани слънцезащити го има това и в средата на лятото, когато и аз добия „загар“ се наместват цветово нещата. Може да се прелее добре продуктът и аз лично мноог се старая, когато го нанасям с пръсти, защото това помага и цветът да се слее по-хубаво и като попие не стои отсечено лицето.

Покривността е много лека, така че при мен коректорът е задължителен елемент, ако искам и да поприкрия други места освен зоната под очите, която е ясна. Може и с пудрата покривността да се надгради и цветът да се балансира.

Лицето ми не се омазнява бързо с този продукт и аз съм щастлива, че ще е новото ми оръжие цяло лято срещу слънчевите лъчи. В края му ще мога да потвърдя и за петната. За сега не виждам нищо ново по този въпрос.

А, вие каква слънцезащита ще изпзолвате тази година?

 

 


Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!