Пътят към по здравата и блестяща усмивка


 

Макар и да не говоря често за денталната грижа смятам е доста важен аспект от това как изглеждаме и се чувстваме. И ако в началото на 20-те си бях заинтересoвана от предимно избелващи продукти и естетстически корекции за зъби (носих 2 години брекети), то сега съм на съвсем различна вълна.

Винаги съм имала кървящи венци и съм опитвала най-ралични меки четки, пасти за зъби и миналата година сякаш намерих своята комбинация, но есента проблемът се появи отново. Естествено добре е при такъв проблем да се консултирате със специалист и аз съм го правила няколко пъти при различни и винаги сменях четката с надежда това да се промени, но уви моите венци са чувствителни. Приех, че просто е добре да внимавам при изчеткването и дори миналата година четях доста материали по темата с цел да подобря техниката си, за да видя продължителни резултати с моите венци.



Не се бях замисляла много за електрическа четка за зъби заради неуспешният ми първи опит преди години и защото ми се струваше, че те ще са още по-агресивни за моите зъби и венци. И до тази есен наистина проблемът бе отшумял, така че слушах похвалите на моята приятелка Рали за Philips Sonicare малко с невнимание. Запомних обаче, че е доволна от своята четка и как след тази покупка буквално е инвестирала в денталната си хигиена, както се изрази тя. Тогава си казах, май е добра идея да ги погледна тези четки.


Всъщност странното е, че щом пристигна не бързах да я отворя и стоя почти седмица в кутията. Спомням си съботата, когато я разопаковах и бях очарована как всяка част си има отделно място и се оказа пристига с две сменяши се глави и калъф. Също има включено упътване и зарядно. Аз я включих веднага да се зарежда, макар че имаше заряд. Според Philips едно зареждане би ви стигнало за 2 седмици ежедневно изпозлване.





Първите ми впечатления бяха, че определено не е добра идея да сложите паста за зъби, леко намокрите четката и след това стартирате избраната от вас програма. Philips Sonicare ProtectiveClean изършва супер бързи движения, според произовдителят 62 000 нежни четкания в минута, затова пастата ми буквалнo се разхвърча навсякъде и се наложи да сложа пак и мушна четката в устата преди да стартирам програмата. Дори бих допълнила, че и вода не е нужно, защото пастата се разпенва много добре с тази електрическа четка.




Най-готиното на звуковата технология е, че ви известява в моментите, когато указвате ненужен натиск на четката. Когато четката работи издава продължителен звук и при натиск се чува промяна на звука. Отделно четката засича две минути употреба, като извънтява 4 пъти на всеки 30 секунди, за да смените зоната на ппочистване. Ще оставя схема по-долу. След 2 минути спира сама. На мен в началото ми се струваше, като цяла вечност цялата процедура. Сега има дни, в които си я пускам пак, защото ми се струва, че спира твърде бързо, но проверих с телефона и си работи точно обещаните 2 минути.

 




 

Най-много ми допадат програмите gum care (грижа за венците) и white (избелваща). При clean (това е третата и се води добре почистваща) усещам зъбите си леко изтръпнали и я включвам по-рядко в рутината си. И след първото използване и до момента има няколко неща, които ми правят впечатление при зъбите ми. В положителна насока за новата ми електрическа четка и негативна за „какво съм правила преди нея?“. Започвам по ред:


1)     Няма кръв след всяко миене. Много ме беше страх, че веднага ще реагират венците ми, а е важно при изчткванията и те да се масажират, за да се изчистват добре зъбите. Сега спокойно минавам всеки зъб старателно и съм наистина приятно изненадана, че след тази четка в това отношение не виждам резултати само през първата седмица. Преди виждах подобен ефект понякога и само за дни.

 

2)     Дъхът ми рано сутрин е приятен. Това на всички не ни е любимо и в тази точка бих добавила, че е важно и какво сте консумирали предишният ден, защото например алкохолът, цигарите и някои храни влошават дъхът. А, има и храни, които го подобряват през деня, но вярвам сте го забелязали сами. За моя огромна изненада вече всяка сутрин се будя с много по-мек и приятен дъх. Несравнимо усещане, затова бързах да го отбележа и включа в ревюто!

 

3)     Виждам много по-малко плака, когато си чистя зъбите с конец. И тук искам да вмъкна, че ми се струва влияе в положителна посока и на зъбният камък, защото съвсем на скоро забелязах, че пак имам натрупано количество и сега не го виждам, нито усещам. Все още нося ретайнери на долният ред зъби и съм предразположен в тази зона да трупам зъбен камък, затова и всяка година ходя да ми читят зъбите, така че нямам търпение следващата седмица зъболекарят ми да потвърди, че в момента имам по-малко.

 


4)     Мисля, че като съберем първите 3 точки сами може да се досетите, че зъбте ми и изглеждат по-добре. Виждам лека промяна и от към цвета, така че май е добре да поекспериментирам с избелващата пограма за по-дълго време. Главата, която е в комплекта е също избелваща и това, смятам, има значение.


Единствено е минус според мен цената и че сега ще пътувам с доста по-обемна четка. Също самата четка известява и кога да смените главата с нова, така че след 6 месеца ще трябва да инвестирам и в пакет с нови сменяеми глави. Приемам го обаче, като добра инвестиция, която ще ми спести много проблеми в бъдещето с зъбите ми.


За мен това е най-добрата нова бюти джажа, която съм тествала. Носи ми несравним комфорт и усещане на зъбите. Много съм щастлива, че превъзмогнах резервите си към електрическите четки и сега нямам проблем, който години наред ми създаваше дискомфорт.


Надявам се, този пост да ви е бил полезен и се посъветвайте винаги с лекар при подобни здравословни проблеми!

 

 *Публикацията е в колаборация с Notino.bg

 

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!