Пълно почистване на спиралата. Възможно ли е това?

 


Това трябваше да е пост за мицеларните води и в края му наистина ще чуете моето мнение за последнат, която тествах. Обаче говорейки за нея с приятелка осъзнах, че най-трудната част в грижата за кожата вечер или при почистване на грим винаги са спиралите. Както се пошегувахме с нея, вече ги формулират трудни за сваляне, но пак се размазват :D Сигурна съм, че всяка от нас се е събуждала поне веднъж с очи, като на панда или няакви остатъци на спирала, които са си неприятни особено, ако сте вложили време и пари в продукти, които не ви помагат сутрин да се събудите със свежа и чиста кожа.


Определено техниката, която помага най-ефективно да падне цялостно грима е двойното почистване. То има две най-чироко разпространени алтернативи – масло/олио за дегримиране и гел за лице, или мицеларна вода и гел за лице. Харесвам и двата метода и редувам според сезоните и аз усещам кожата си. Първият, който ви споменах го харесвам в по-студените дни, а вторият е по-удачен при мен, когато е студено. Днес ще ви споделя за една комбинация, която успешно сваля и упоритата спирала. Тя се състои от мицеларна вода с маслена част и гел за лице. Струва ми се най-доброто от всички светове!


Започвам по реда на това как се случва рутината ми, защото за първата стъпка имам повече да разкажа и знам, че тя ви вълнува много, ако все още се чудите как успешно да свалите спиралата си. През годините съм прилагала най-различни техники и мога да ви потвърдя, че двойното почистване е нужно особено, ако става дума за ефективно сваляне на спирала.


Смятам, че водата най-ефикасно разтваря спиралата и я кара да падне. Сигурна съм, че поне веднъж сте забелязали как след измиване на лицето тя сакаш се сваля и натрупва на кожата под миглите. Когато знам, че ползвам трудна за сваляне спирала, прибягвам към нещо много лесно и малко досадно, което обаче не включва първо продукти. Навлажнявам пръстите си с вода и един вид хващам миглите отгоре и отдолу. Задържам и щом усетя тушът да се размеква измивам пръстите и повтарям поне 3 пъти. Това маха голямо количество от туша и след това следващите продукти ще почистят още по-ефективно тази зона.




За спиралата аз лично съм фен на двуфазните продукти. Трудно обаче си намирам достатъчно добри и съм имала много не особено сполучливи покупки в тази категория. Тъй като La Roche-Posay Biphase Ultra е комбинация от любимата ми мицеларна вода и маслена основа, мога след очите да мина и цялото лице, и така да завърша първата си стъпка в свалянето на грима. Няма и опъващо усещане, както със стандартната мицеларна вода, ако кожата ви е по-суха. Също не забелязвам реакция от страна на кожата, наприемер, да се омазнява повече, откакто тази мицеларна вода е в рутината ми. Тук бих добавила, че от опит мицеларните води не са най-оптималното решение за ефективно сваляне на спирала, но пък ако ползвам масла при първата си стъпка избягвам очите, защото след тях чувствам едно досадно лепкаво усещане на очите. Така че подобна комбинация от продукт съчетаващ и двете е любимото ми решение!



Да не се отплесвам пак, защото исках да ви споделя за два продукта част от рутината ми в момента. Май няма да изнендам, като кажа, че са на La Roche-Posay. Пасваме си и се спирам често на тях, когато ми приключи продукт, както например гелът ми за лице. Сега се спрях на La Roche-Posay Effacla H, който е препоръчителен за хора, които лекуват акнето си и търсят нещо леко, което да не пресушава кожата допълнително заедно с осталите препарати част от рутината им. Колебаех се много дали той би ми паснал и разгледах ревюта, като преобладавах добрите отзиви от хора с комбинирана кожа, като моята, и също ми направи впечатление описанието на консистенцията – лек, нежен, вуздушен, усеща се, като мляко и бързо се отмива. Потвърждавам, че този гел няма нищо общо с другите продукти от Effaclar, които осезаемо се усеща да намаляват себума на моята кожа и да я пресушават. Радвам се, че са разширили линията с още разнообразни продукти подходящи за кожи, които се омазняват и са по-зрели. Използвам една помпичка от гела и ако сте чели публикацията ми за препоръчителните количества при козметичните продукти, то предполагам се питате дали дозаторът го премерва точното количество, и отговорът е ДА. И аз почнах да си наблюдавам продуктите, за да не прекалявам. Effaclar H е очаквано и неочаквано откритие при измивните продукти. Бързо го обикна кожата ми и с него завършвам винаги вечрната рутина независимо дали първо почиствам с мицеларна вода или продукт на маслена основа. Гелът е бял на цвят и не се пени много, но в контакт с вода пада бързо от лицето.


Винаги след измиване минавам и с клечици за очи водната линия и всички черни остатъци, който забелязвам, че са влезли и в окото ми. На мен ми се случва, колкото и старателно да свалям спиралата и съм убедена, че ако го пропусна ще се събудя с тези остатъци под миглите на долният клепач.


Това е моят метод и се надявам да сте научили нещо ново и полезно за свалянето на упоритият грим. А, коя е вашата комбинация за дегримиране вечер?

 

 

*Постът е в партньорство с Notino.bg

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!