Хиалурон и за по-здрава коса



След като овладях пубертетската си кожа и смело мога да заявя, че спрямо кожата на лицето си имам изградена правилна рутина, реших тази година да се фокусирам над косата си. Последните две години грижите ми към нея не даваха добри резултати и започнах постепенно да променям старите си навици, да тествам нови продукти и да чета материали свързани с подбряване на здравето на косата.

Тези от вас, които ме следят активно знаят, че се подстригах драстично през януари. Имах много голяма нужда, тъй като в дължинита косата ми бе придобила много сух вид и косъмът се накъсваше сам. Към днешна дата смятам, че една от причините е сухотата й. Местех се много често през псоледната година и според новото място имах нуждат и от друг тип козметика не само за лицето.


Необичайната сухота на косата е една от причините, която влие на здравината и може да предизвика накъсване. Причинява се също от различни фактори, като сухо време, ниска влажност и твърде много топлина. След 2 години в Холандия рязко смених климатът с топла Испания, където до началото на декември още не бях сменила към зимните си дрехи и като цяло прекарах много лека зима. Затова ако краищата ви са сухи, помислете дали външните фактори не и влияят. Аз бях и в период, през който се опитвах да се отърва и от русият цвят по дължите след омбрето, което поддържах около 2 години. Боядисването също бе оставило трайни щети по косата ми. Още есента усетих, че нещо не е наред с моята коса, но усилено купувах продуктите, които помня, че харесвах. Може би, защото тогава имах и забързано ежедневие и търсех бързо решение, но тези продукти определено вече не работеха за мен.
Стъпка по стъпка след като намерих подходящите продукти за нея, установих силната липса на хидратация и днес ще споделя за серията Densifique на Kerastase, която много ми хареса и съдържа хилауронова киселина, която всички знаем колко е полезна за кожата. Оказва се, че работи и за косатa!

Как хиалуроновата киселина може да помогне на косата ви?



Хиалуроновата киселина се намира в дермалния слой на скалпа и играе поддържаща роля за подхранването на косменият фоликул. Косата, която е над скалпа, е съставена най-вече от кератин и фиброзен протеин, но в косъмът се съдържа и малко количество вода.
Хиалуроновата киселина може да помогне за запечатването на това малко количество вода в косъма по същия начин, по който запечатва и хидратация в кожата, за да й придаде по-плътен вид. Особено препоръчителна е за хора с тънка, безжизнена или увредена коса. Може също така да помогнете на скалпа и заздрави кожата там, което допълнително да подсили новите кичури коса и те да растат по-здрави.
Хиалуроновата киселина дори е обявена за съставка, която е задължителна в грижата за косата през изминалата година!

Моят опит с хиалуроновата киселина

Избрах шампоанът и маската за коса от серията Kerastase Densifique, тъй като точно те имаха най-силни ревюта онлайн. Освет това аз имам балсам без отмиване, който използвам от известно време и съм доволна. По-нататък бих взела и другите продукти от серията, за да допълня действието на шампоанът и маската.


Ефект имаше още при първото измиване. Косъмът се усеща по-плътен, но не и утежнен, Също така косата има и повече блясък, който е забележим дори на живо и я кара да изглежда по-пригладена. Като човек с чувствителен скалп, отбелязвам плюсът, че шампоанът не дразни кожата там и не ме кара да искам да се почесвам там. С мама имаме този проблем и двете сме единодушни, че този шампоан е от малкото, които не ни активират този проблем. 



А, маската е единствената, която си позволявам да нанасям и в корените без да се притеснявам, че ще утежни. Тук искам да добавя, че ако искате да внесете нужданата доза хидртация на косата не пропускайте и балсам. Препоръчително е да е без отмиване!

Съвсем скоро ще споделя и за още продукти в новата ми грижа за косата, от които съм много доволна! А, вие изпозлвали ли сте козметиката на Kerastase и доволни ли сте?

*Постът е в партньорство с Notino

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!