7 съвета за по-добро нансяне на маски за лице


След моята малка почивка покрай онлайн изпитите е време да ви споделя за един експеримент, който проведох с моята кожа и важен за мен в отношение на това как да изпозлвам маски за лице. За една седмица успях да тествам седем маски на Apivita и в този пост искам да обобщя няколко важни правила за това да подобрим "маскирането" у дома.


Моята програма от маски за лице се състоеше от предимно хидратиращи маски и три от почитващ и детоксикиращ тип. Целият експеримент може да гледате в последното ми видео. А, покрай тази ми идеи преоткрих асортимента на Apivita и в края на този пост искам да ви препоръчам моите най-любими маски от бранда.



Преди това обаче ще споделя седем важни урока, които успях да науча покрай седмичният ми експеримент:

1) Подготовката на кожата е много важна! Ефективното нанасяне на маските започва с доброто почистване на кожата. Преди се случваше да мина с мицеларна вода и след това да нанеса маската ми за лице, но сега измивам старателно кожата и завършвам подготовката като нанеса  от любимият ми в момента тоник за лице. Маската е бонус грижа, която не бива да се пренебрегва или третира по-различно. Например да почиствате с нея грима си или да ползвате само маска за лице без да нанасяте други продукти преди и след нея. Най-ефективният начин да и помогнете да разгърне потенциалът си е да я нанесета на добре почистена кожа.

2) Инструкциите са важни! Имам чувстото, че толкова пъти съм нанасяла маски за лице и не е нужно да чета етикетите им, за да разбера какво да направя. Честичко обаче щом се зачета осъзнавам колко греша и как съм сбъркала с даден продукт и вече е късно, защото съм приключила с процедурата. Част от успехът на това да видите наистина ефект от даден продукт е да знаете кога и как да го използвате. 

3) Повече не означва по-добро действие! Тук искам да обърна внимание на количеството, което е препоръчително да нанасяте от маската си за лице. Аз лично винаги се амбицирам особено със сашетата на Apivita, които може да се използват еднократно, да нанеса максимално количество на лицето си. Този факт също е обикновено описан в полето с инструкции за нансяне. Понякога е количество, колкото лешник или два пръстта, или дори фин слой. Каквото и де е посочено като количество е добре да съобразите и с размерът на вашето лице. Моето например е малко и съответно кожата като площ побира по-малко количество продукт, затова често продуктите ми за лице свършват бавно. Така е и с маските. За мен е много трудно да измажа цяло саше, но това не означава, че трябва да наслоявам до приключване на количеството зададено от марката. Обърнете внимание на тази стъпка и добавайте само, ако усещате кожата си, че може да понесе още.

4) Нанасяйте маска според нуждите си! Всички преминаваме период на опознаване на кожата си и как правилно да се грижим за нея. Маските са освежаващ продукт, който може да ни съдейства много в случай на новопоявили се пъпчици, зачервявания на кожата или дори сухота. Важно е да се вслушваме в това какво търси нашата кожа, а не да се подвеждаме по информацията, че например маската с тиква на Apivita с детоксикиращ ефект действа добре на приятелката ни с мазна кожа, когато кожата ви е суха търси хидратация и подхранване. Търсете според типа си кожа и състоянието и в момента.

5) Последващата грижа също е важна! Също както е добре да подготвим добре кожата си, така и след маската грижата е важна. Да, не бива да се пропуска! Отново грешка, която правех. Нанесете хидратиращ крем или серум за лице след нея, както по принцип си насяте грижата просто между тоника и крема за лице ще сте използвали маска. Ако използвате маска с киселини е добре да съобразите следващите продукти да не се получи обратен ефект и реакция, която да раздразни кожата. Обикновено след продукти с киселини е добре да си дадете почивка преди следващият продукт. Ако използвате дълбоко почистващата маска, кремът за хидратация е задължителен след това, за да не се пресуши кожата.

6) Вечерта е по-добре да правите процедури с маски за лице! А, денят е подходящ за хидратиращи маски, тъй като те са по-благослонни към нашата кожа. Не знам дали сте се чудили как може да подобрите ефекта на една маска или кога е добре да я използвате, но повечето статии свързани с грижа за кожата ще ви насочат да използвате маски за лице вечер, тъй като след това няма да излагате кожата на външни фактори и ефекта от маската ще се задържи максимално по-дълго.

7) След sheet маските не отмивайте! Признавам виновна съм, но с шийт маските трудно свикнах и почти винаги миех лицето след употреба. Тяхната концепция е по-различна, затова ще видите, че при тях е обозначено да втриете след сваляне на хартиената част есенцията или серумът, с който е напоена. Ако като мен подхождат към тази стъпка с пренебрежение, рискувате да не ви хареса преживяването с тях. Като компромисен вариант може да попиете остатъка с памучен диск и да разнесете остатъка, докато спрете да усещате кожата си влажна.

След експеримента кожата ми е по-сияйна и белезите се лекуват бързо.


След продължителото тестване моят топ три маски на Apivita са: шийт маската с авокадо, почистващата с royal jelly и детоксикиращата с тиква 😉 Мисля, че точно тези дадоха най-добри резултати на моята кожа и със сигурност ще си ги закупя отново.

Ако ги тествате, задължително споделете с мен дали са ви допаднали. А вие опитвали ли сте паските на Apivita? И коя е последната коя вие е впечатлила?

*Публикацията е в партньорство с Notino.bg

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!