Слънце-предпазени и това лято!


Всяко лято това е много важен въпрос за мен, като човек с бледа и супер светла кожа. Със сигурност се повтарям, но аз лятото трудно почернявам и след години опити поне малко да добия загар прецених, че е излишно да тормозя кожата си и затова всяко лято внимателно подбирам слънцезашитата, която ще използвам.

За лицето обаче се старая да не е само през по-топлите месеци да постявям фактор, но през тях дори и аз съм по-редовна в тази стъпка и имам повече изисквания към самите продукти, за да намаля появата на петна и лунички. И ето на кой продукт се спрях аз.


Тази година реших да заложа на VICHY и техният Capital Soleil Mattifying 3-in-1. VICHY е една от любимите ми марки медицинска козметика и много исках да опитам и аз как се справят със слънцезащитата, защото слушам от години от приятелки с проблемна кожа колко добри са. Освен това ми се искаше тази година да заложа и на крем не само с фактор, но и с друго действие, което да замести дневният ми крем. Обикновено избирам слънцезащита с двойно действие – дали ще е цветен крем или такъв, който е подходящ да замести ежедневният ми крем, няма значение. Важното е да е 2 в1!

Capital Soleil Mattifying 3-in-1 е дори 3 в 1, защото освен вискокият 50+ фактор, предлага да матира кожата и да я подхрани плюс предпази от ежедневните замърсители на околната среда. Както повечето продукти на Vichy съдържа и от тяхната минерализираща термална вода. Ползвала съм я и самостоятелно тази вода и знам, че добре успокоява. И още нещо важно за този крем и неговият състав е, че съдържа зелена глина и екстракт от пробиотик.

А, сега моите впечатления...


Кремът е бял на цвят и е добре да разнесете старателно, докато попие. В случай, че просто нанесете без внимателно да втриете, рискувате лицето ви да остане с бял филм, който всички се опитваме да избегнем говорейки за слънцезащита.

Аз лично изчаквам малко да усетя, че кремът е попил и след това нанасям продуктите от ежедневният ми грим. Мога да потвърдя, че е добра основа за грим. Не лепне и не стои на повърхността като тежък крем.

Също много ми допада как добре матира и съм сигурна, че към юли и август много ще го оценя, когато кожата ми ще е в пиковите си моменти на омазняване.

Като цяло съм впечатлена колко бързо си паснахме! Може би е добре да споделя, че аз нансям количество, колкото лешник по цялото лице и допълвам една идея още, за да намажа и шията.


Вече съм подготвена за летните жеги, силни лъчи и като цяло за лятото с този продукт! А, вие възползвате ли се от хубавите свойства на слънцезащитата през цялата година или само през летните месеци?

*Публикацията е в партньорство Notino.bg

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!