Trend Report: PIXI by Petra face mists [впечатления]

Не съм някакво skincare junkie. Даже съм си много вярна на любимите кремове, измивни гелове и прочие. Ползвам ги, докато спрат да ми действат на кожата. 
За магическите спрейчета за лице бях чувала, но честно не виждах себе си, като добър кандидат да ги тества и все избягвах положителните отзиви за различните видове.

Като посланик на марката PIXI by Petra този месец имах удоволствието да тествам обновената им гама Skintreats MISTS и при мен дойдоха цели четири шишенца за освежаване на лицето с различно предназначение. Нека ги разгледаме:
Glow Mist  е двуфазен спрей с арганово масло. Обещава да даде блясък на лицето и да направи грима по-сияен. Нанася се преди и след грим. 

Моите отзиви:
Това бе първият от четирите, които опитах и използвах след грим, за да ретушира пудреният ефкт на лицето ми. Справи се успешно. Кожата не лъщеше дори след няколко часа, а аз съм с мазна кожа.
Преди грим забелязвам, че кара кожата леко да лепне, което ме навежда на мисълта, че тук може би целта е да залепне добре базата нанесена върху него. С този вариант наистина виждам да е подобрена трайността на моят грим.
Определено много ми допадна и за мен е втори по любимост от четирите.  За мен работи в момента идеално, като setting spray и primer.
Makeup Fixing Mist сам загатва с името своето предназначение. Това е спреят за удължаване на грима. Може да се ползва преди нанасянето на грим върху лицето за подготовка, след грим за фиксиране и за да намокрите четките си, ако искате да увеличите блясъкът на сенките. 

Моите отзиви:
Това е продукт с доста силно изявена миризма на рози. Ако не сте фен на тази съставка и ароматът ѝ, предлагам ви да пропуснете пробата на Makeup Fixing Mist. Не прави някаква грандиозна промяна в задържането на грима ми. Сравнено с All Nighter  на Urban Decay не ме впечатлява много. Също прави повърхността на кожата лепкава :)
Като цяло не е моят продукт за задържане на грима, но пък е приятен за ползване и просто, като тоник. Така или иначе тези спрейове се грижат за кожата преди всичко. 
Hydrating Milky Mist е за хидратация на кожата. Главното предназначение и е да подготви кожата преди грим. Да е напоена с нужната доза влага, за да се нанесе гримът добре.

Моите отзиви:
Хидратиращата версия на тези спрейове ме изненада приятно. Наистина освежава и подготвя кожата преди грим. Не я хидратира тежко. Просто дава малък тласък на грижата за кожата, която сте подбрали. Ухае ми на нещо познато. На един тоник от AHAVA, който бе отново хидратиращ. Явно е от сходен състав.
Много обичам вечер преди сън, ако съм имала изтощителен ден и усещам, че кожата иска повече хидратация да впръскам от Hydrating Milky Mist преди хидратиращият ми крем.
Vitamin Wakeup Mist е обозначена, като тоник. Събуждащ тоник за лице в буквален превод или освежаващ биха възкликнали някои. Може да го включите и в грима.

Моите отзиви:
Най-любим ми е от четирите. Почти веднага го избрах за следващият ми тоник. Много ми харесва как освежава кожата. Сутрин особено сякаш прави тена по-бистър. Не е подразнил по ниаккъв начин нейната повърхност. Имах леко колебания, защото бе много по-различен от предишният ми тоник. Оказаха се напразни. Ухае и доста свежо!


Като цяло тези спрейчета ги ползвам много напоследък. Самите има опаковки са стабилни, изчистени от към дизайн и помпичките им разпръскват финно течността. 
В сайта на марката забелязах, че имат още един спрей. Той е със зашитен фактор и много бих искала и него да опитам.


Количество: 80ml
Цена: £18
Можете да намерите: в сайта на PIXI, BeautyBay, ASOS

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!