FOTD: Filming face | Няколко трика за пред камера

Често коментирам в мои видеа или постове, че например даден продукт ми е харесал, защото стои много добре пред камера или как не мога да нося нещо, когато снимам.
Дори с първия си супер прост фотоапарат усетих силата на светлината да пречупва през обективът му грима ми по друг начин. В много статии пълни със съвети за снимане обикновено се набляга на добрата светлина. Неслучайно.. бих допълнила. Но било то дневна или изкуствена винаги гримът ми се налага да е по-различен за пред фотоапарата.
Все още не мисля, че съм специалист по темата, но ето поглед над няколко мои трика или безспорно факти научени след много снимки на видеа.
По-тъмният фон дьо тен не личи на камера. Не, не става въпрос за цвят, който носите лятото и желаете да поставите на по-светлата си "зимна" кожа. Нещо, което е един тон или два ще ви свърши отлична работа. Аз много често имам резерви към по-тъмните фон дьо тени, защото се гримирам пред огледалото на естествена по възможност светлина и в моменти преди камера съм се страхувала, че няма да изглеждам подобаващо добре с цвета на кожата си понеже продукта на живо ми е по-тъмен. Точно обратното! А, с цветове пасващи перфектно на моя тон съм винаги по-светла и сякаш лицето ми живее в "свой цвят", ако се вгледа човек.
Също бих допълнила, че по-тежката и плътна база е плюс особено, ако кожата ви без грим не е в добро състояние. Избягвам да нося лек и озаряващ продукт пред камера, защото просто красотата му е за ежедневието. 
Бронзантът е най-добрият ми приятел. Мхмм! Никога не е в повече, ако сте нагласили да снимате специално на изкуствена светлина. Пак реално, ако се вгледате в огледалото пред вас, ще сте: "Амиии май прекалих :Д". След преглед на видео файла ще забележите как цветът е отмит и чертите ви изглеждат добре очертани плюс приятно затоплени благодарение на него ;)

Оставете блясъкът на хайлайтърът. Аз не съм най-големият фен и привърженик на хайлайтърите. Често ги прецеждам през един дълъг тест с критерии при проба. За мен обаче хайлайтърът стои невероятно на камера. Може би, тази точка е лично по мой вкус написана, но е така. Всяко по-интензивно наслагване на този продукт стои невероятно пречупено на снимки. В реалния живот е в повече :) Така, че следващият път, когато видите ютубър да заравя четка в пигментиран хайлайтър и после да получава лек блясък съобразете, че на практика при вас няма да се получи същото, ако сложите същото количество особено през деня. Хайлайтърът има нужда от светлина да изпъкне и стои на място.
Пред камера може да лъжете много добре с матови продукти за устни. Нали знаете как Кайли ни припомни силата на очертаването с молив за устни. Нейният гримьор не случайно го прави с матови тонове. Очертаете ли устните си над естесвената линия само с матови цветове, ще получите голям ефект и разлика в естествената им големина. И пак това е трик само за снимки. Май заради това се зародиха гримовете тип Инстаграм :)
Добавих тази точка, не защото имам комплекс за малки устни, ами да издам малко повече защо те изпъкват повече в зависимост от грима ми.

Веждите ви трябва да са.. On point! О, да! Хората са го казали: "Веждите са рамката на лицето." През последната година много пъти обработвайки видеата си въздъхвах, защото нещо веждите ми се губеха от това как изглеждат на живо. Казвала съм безброй пъти, че ги поддържам естесвено плътни и ги попълвам само с цветен гел, ноо играта ми  с тях пред камерата се промени. На своите добавям малко сенки или brow pomade само на местата с леки неравности, където косъмчетата не са толкова гъсти и ето получават се едни страхотни HD brows ;))
Мисля, че това е за сега най-обобщено по темата. Бих допълнила, че пръв приятел на косата ми е сухият шампоан и... съм готова за снимки ;)

Също така съветвам да проучите добре снимачната си екипировка/техника.  Поиграйте си с нея! Фотоапаратът ви има много неподозирани настройки. Ако преминете на DSLR, излезте от зоната на комфорта с Auto режимът и ще успеете да увладеете светлината и постигнете максимално близки реултати до реалните. Няма да ви се налага да ползвате програма, която да ви помага :) А, по тази тема.. Не прекалявайте с обработката до такава степен, че да изгубите истинските цветове на продуктите и техният реален вид.

Ето и един поглед на това какво нося на снимките в този пост:
За база на лицето заложих първо на матиращата Primed and poreless на Too Faced. Ползвам подобни заглаждащи и запълващи несъвършенствата бази най-успешно пред камера. В ежедневието не успявам да ги заобичам. Върху тях после много лесно се нанaся фон дьо тенът, който напоследък за мен е Estee Lauder Double Wear Stay in Place Makeup*.
Този продукт е бетон и съм го тествала при снимки продължили над осем часа. Не се омазни лицето ми за този период и макар да е супер покривен продуктът не изглеждаше неестествено дори на живо. Почти няма нужда от пудра да го запечатва.
Коректорите ми, както винаги, са два. На MAC писалката за озаряване. Това е още един продукт, който харесвам страшно много за снимки и вечерен грим. Другият е на Collection и ми помага да прикрия всичко на лицето.
Как да пропусна частта с контурирането?! Сякаш сега се върнах пак на палитрата Shade&Light на Kat Von D. Просто имам всичко на едно място в нея. Дори пудри за фиксиране на коректора ми. 
Ружът ми е с блясък, за да внесе малко живот на тази матова база и след него сложих Marry Luminizer-а, който на скоро си припомних колко страхотен е! 
За очите експериментирах с новата тройка печени сенки на Catrice*. Много хубаво се прояви бронзовият цвят върху базата ми за сенки на Too Faced. После довърших с шампанско цвета от същата палитра и от любимата ми тяхна четворка сложих матовите цветове в сгъвката.
За спирала се спрях на Superstar от Лореал. Напоследък съм и фен! 
Веждите запълних с интересната Brow pomade от Catrice*. Използвах тънка ъглова четка, за да ги запълня леко и после сложих от цветния гел Brow Artist на LÓreal
Завърших с любимото ми матово червило на напоследък от Sephora, което ви демонстрирах в предходният ми пост :)


И това обобщава на кратко моят грим за пред камерата :) Надявам се, постът да е бил интересен за вас.

*PR Samples

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!