Моята грижа за кожата в момента | ноември 2016


Време е за още един малка игра с подаръци заедно с видеото ми посветено за грижата на кожата ми ;)
Извървях доста дълъг път до събирането на този състав, който поддържа кожата ми. Нямах нужното време да приказвам подробно във видеото за абсолютно всички впечатления, които съм натрупала за дългото проучване на кожата ми тази година, а и не исках да ви отегчавам с втора част по същата тема.
Затова ще напиша някои важни неща, които обичаме да збаравяме говорейки за грижата за кожата. Тези неща помогнаха на мен.

1. Пийте много вода! - Винаги съм била от онези хора, които нямат нужда да се принуждават да пият вода. Обаче знаете ли, по едно време така ме завъртя живота, че и вода спрях да пия. Да, много странно, но дори и при нужда си притъпявах желанието вглъбена в нещо друго обикновено. Е, сега не е така! Пиша това правило не, за да се правя на интересна, а защото е от онази грижа, която правим отвътре и е важна.

2. Говорейки за това.. Намалих млечните продукти. - Почнах с опитите си да изключа прясното мляко преди година. Доста ви ъпдейтвах във видеата с какво ям през деня. Честно казано ефект от цялата промяна видях в Испания. Там не е толкова недостъпно така нареченото ядково мляко. Да, и там струва повече от прясното, но разликата хич не е драматична, затова си казах, ако ще се глезя по отношение на храна, предизвиквам се да пия пет месеца само подобно мляко. Познайте! Сработи. Заедно с това там така и не си намерих заместител на любимия ми кашкавал и май от млечните хапвах само йогурт и гръцко сирене главно в последните месеци. Тези продукти запълваха липсата на българските, но така и не ядях ежедневно. По-нататък лятото на няколко пъти включих прясно мляо в храната си. Доста ми реагира в последствие кожата в негативна насока :)

3. Спрях да си пипам лицето. - Ами, да. Не точно, но много странно бях развила нервният навик да си вися пред компютъра и от време на време почоплям лицето. Мисля, че на 50% вина за тотално да обезобразят кожата ми с онези огромни пъпки бе тази ми грешка. Преди не го правех и на доста места не ми излизаха пъпки. Пипам си лицето само с чисти ръце и салфетка и то много ограничено, защото виждам, че кожата ми се е научила сама да се пречиства и няма смисъл от това изтезаване. 

4. Спрях да подценявам тониците. - Цели три ползвам в момента и не мога без тях. За протокола пак ще се повторя.. тоника е стъпката, която затваря вашите пори и ги подготвя за крема. Флораните води, които ползвах преди са нямали антисептичното действие на например тоника ми със спирт. Тъкмо ако имам инфекция са били идеални да я разнесат, докато си почиствам кожата, затова спрях да се самозалъгвам и ги изключих от режима си. Преди ми помагаха, сега не.

5. Гледам да нося по-малко грим. - Шок за всички представи свързани с бюти влогъра. След като излекувах кожата нямах търпение хората да я видят и те с мен да и се наслаждават. Затова спрях да я крия. Също спрях да си втълпявам, че като я крия старателно ще помогна на себе си да изглеждам по-добре. На чистата кожа и гримът седи по-добре и е удоволствие да се нанася обаче нека и дам времето и да може сама да се изчиства от него. Да не и тежи. Затова се нося много минималистично без от до всички стъпки ;)
Пак в Испания не забелязах момичетата на моята възраст масово да носят грим. Културно и в това ми повлияха, така че бързо свикнах на този навик там. Тук се сблъсках с положително мнение за тази ми промяна, но също на няколко пъти бях подпитвана дали не съм уморена или променила ли съм нещо в себе си. Преди като се оплачех, че съм изморена и имам черни кръгове хората ми казваха: "Изглеждаш, както винаги!" На което сега се смея с глас.

6. Цяло лято само миех и почиствах лицето. Крем слагах само нощем. - Времето е много тежко и натоварващо, като е топло. Предходното лято го борех с тежки матови фдт-ни, а сега го борех с чисто лице. Познайте кое сработи! Това остави кожата ми сама да се бори с времето.

Май това е ;) Ето ги и нещата, които можете да спечелите:
Крем за проблемна кожа и свиване на порите La Roche-Posay Effaclar K(+) и оше няколко мострички на продукти от серията Effaclar :))

Пак регистрацията става с платформата след снимката. На нея са описани много точно правилата. Този път краят на играта е на 30.11.2016г в 12:00 наше българско време. Играта е за всички на територията на България. Успех!
a Rafflecopter giveaway

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!