TAG: Козметични грехове

Връщам се към мисията си да пиша всеки ден през юни или май поне края му да хвана ;) Ани пусна отново интересен пост, като този път бе TAG и знаете логиката на тези постове.. В края им се отправя покана и други да отговорят на въпросника. Моя отговор на тази покана ще напиша днес. Само искам да уточня, че това, което ни прави да сме хора е да не сме перфектни, така че всеки си има своите странности и виждания за много неща. Очаквам до някаква степен да бъда неразбрана след признанията си, а защо не и обратното. И все пак ето г и моите прегрешения с някои бюти ритуали.

1. Винаги забравям да се грижа за стъпалата си. - Всяко лято се амбицирам да съм по-старателна в обгрижването на стъпалата ми, но уви забравям постоянно. Май единствено с кремовете за крака съм била редовна и до там. А, от друга страна обожавам да ходя боса, което още повече оставя отпечатък върху краката ми. Не знам защо съм така скарана, но след постоянното ходене тук в Испания мисля, че ми е ред за едно посещение за педикюр и после надявам се сама да поддържам резултата. 

2. Не си реша косата. - Е, не в буквалния смисъл, но пък съм споменавала и преди, че само след баня, когато косата ми е влажна и преди да я оформя.. се сресвам. Не го правя всеки ден, защото това ми разваля къдриците и резултата е тип разплетена кошница, затова пропускам подобни ритуали всеки ден. 

3. През последната година някъде поспрях с лакирането на ноктите. - Това се отрази и на лаковите ми покупки. Просто изгубих интерес, а и откакто използвам ръцете си нон стоп, просто дори не ми минава мисълта да се лакирам. Изисква и ценно време до някъде. Последните седмици се завърнах към тази ми практика да се лакирам, но обикновено на следващия ден трия лака, защото се олющва супер бързо покрай домакинската работа, правене на проекти и т.н. Затова пък ноктите ми много се заздравиха :)

4. Нещо, което съм готова да спра да купувам в близкото бъдеще е основа за сенки. - Откакто използвам MAC Pro long wear коректора съм спряла да си слагам подобен продукт, защото самия коректор направо си има двойно действие и щом го нанеса на клепача нямам нужда от подобен продукт за сенките. Издържат ми идеално върху него и затова се замислям сериозно над бъдещите покупки. Обикновено базите за сенки издържат доста дълго време.

5. Спрях да ексфолирам лицето и тялото си за около месец. - Голям грях ми е наистина! Обаче тази сесия така се бях фокусирала над задачките, че не си давах дори през ум да ми мине да излизам по магазини, тъй като самите продукти си ми бяха свършили и въобще като цяло грим съм носила само в изпитните дни и то минимален и за няколко излизания. В своя зашита на лицето прилагах химична ексфолиация. Спокойно тази седмица се завърнах към тези процедури!

Не знам точно колко трябва да е бройката на признанията, но това са ми греховете напоследък, като някои искам да поправя идния месец ;)
Благодаря на Ани за поканата!
Аз тагвам: Ида, Меги, Кристин с всеки, който има желание да направи своите признания по темата :)

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!