Vichy Normaderm почистващ тоник за чувствителна кожа

Напоследък имам проблеми с кожата. Не искам да пиша цял пост с оплаквания, но на кратко много стрес плюс пипане на лицето ми съсипа неузнаваемо облика му. По принцип самата повърхност я чувствам по-гладка, откакто смених климата и мястото на живеене. Даже в началото много се бе изчистило. Поради обаче споменатите фактори много драстично през март се обърнаха нещата за мен. Ако трябва да съм честна виня само себе си и не го отдавам на продукти. Просто има някои елементарни правила с кожата, които знаем и не бива да пренебрегваме, като да не си пипаме лицето. Ама наистина!

И така аз започнах да мисля от къде да започна да преобразявам един вид грижата си. Измивния ми гел в момента е с чаено дърво, което е прочуто с дезинфекциращите свойства. Нямах проблем с тази стъпка. Хидратиращия ми крем работеше също отлично. В някои дни дори осезаемо усещах опъване и нуждата да го нанасям по-често. но се зачудих дали не е добре да взема някой борещ се срещу пъпки. При мен просто от двете ми страни на бузите излизаха типичните големи болезнени пъпки и ако не ги бях докосвала за седмица щяха сами да са си заминали. Отделно бях забелязала, че се случва наистина в ситуации, в които съм под стрес.
Разговаряйки с майка ми по телефона ми хрумна, че слабото звено в грижата ми е тоника. Винаги го подценявам малко :) Стигнах до извода, че да спра разпространяващите се гадини трябва да взема нещо със спирт/алкохол в състава. Поне при мен този метод винаги е действал безотказно.
Любимия ми AcneOut тук го няма. Това ми е сигурно най-любимият и най-купувам български продукт, на който може ли да се оплача, че супер много вдигнаха цената му. Но както и да е... Впуснах се аз в търсене на нещо с алкохол и по-възможност да е маалко по-щадящо, защото си знам реакциите на кожата и искам да избегна момента на пресушаване.
Vichy е марка, която в миналото доста подценявах на базата на чужди мнения. При мен продуктите им пък работят. Тази година май ще я преоткривам още и още. Само да вмъкна факта, че тук този тоник е с 3 евро по-скъп от тоник на Garnier или Clean&Clear, които попадат в категория нисък клас и чиито продукти са с цени двойни на тези в България. Много ми е странно. Имах всъщност желанието да опитам нещо подобно понеже съм забелязала, че козметиката в другите страни има по-различно качество, но такива разлики не приемам в цените. Въобще тук да се пазари в дрогерията не си заслужава, Границата е много малка с високия клас, който пък постоянно срещам да е намален.

Много отплесвания днес. Ще ми простите, надавам се! :) Отне ми много време в магазина. Поради много причини, но като зачетох опаковката на този продукт си казах: Това е! 
Много ми помогна този тоник и с риск да не му урочасам действието се въздържах месец преди да пиша за него. Виждам ефект от първата седмица,
Спря се инфекцията, която сама си причиних и много добре излекува пред менструалните ми пъпки. Кожата ми е видимо успокоена. Лично аз започнах да нанасям всеки ден сутрин и вечер продукта напоен с памучен тампон. Не вярвах, но след почистването с него се виждат остатъци от мръсотия или грим, което ме навежда на мисълта... Защо предходните тоници, които ползвах не са го сигнализирали. Поради тази причина съм ги сложила на страна и някой ден може пак да продължа да ги използвам, но със сигурност след почистване  с този, защото очевидно се справя по-добре.
На мен не ми ухае силно на алкохол, обаче имайте предвид, че аз бързо привиквам към аромати и слабо различавам тези на ежедневните ми продукти. Наистина до сега не съм забелязала да е изсушил кожата ми или да я раздразнил. Интересно ми е за колко точно време редовна употреба ще ми стигне.
Поздравления на марката и за хубавата изчистена опаковка, Много ми допада и разгледах линията Vichy Normaderm, като ми направи хубаво впечатления новият им обновен облик. Много луксозно изглеждат особено опаковките на кремовете, които между впрочем съм си набелязала за проба :)

Сега не знам дали в България се продава в аптечната мрежа този тоник, но открих, че Enzo го имат в асортимента си. Аз горещо го препоръчвам! 

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!