Разходка из големият парк на Сарагоса


"Не знам как е времето в България, но тук е прекрасно!" ви написах тази събота във фейсбук страницата на блога. Днес ще ви направя малка разходка отново в Сарагоса. Времето тук определено се промени през изминалата седмица. Пак леко си превалява, но пък за сметка на това получихме повече слънчеви дни.
Точно в събота някои термометри отчетоха и 30 градуса. Наистина си беше топло. Ние си бяхме планували разходка до големият им парк. Съвсем наблизо е от мястото, където живея. Можехме и по-рано да го посетим, обаче мисля, че уцелихме момента с готиното време през свободните дни, така че с право сме отлагали.
По пътя няма как да не отбележа, че пак ми направи впечатление колко е спокойно и тихо. Подозирам, че испанците са се изнесли за Великденските празници. 
Плюс няма как да не спомена пак колко е чисто. 
Първите снимки са от улицата водеща към главната сграда на университета ни. Тя не е интересна за снимки. Харесва ми повече природата около нея. Ние продължихме нагоре по главната улица към парка :)
Още от входа се разкри страхотна гледка!


Интересно, но пак нямаше твърде много хора и тук. Дори сякаш имаше повече чужденци, които излизаха на разходка. Мястото е идеално за един следобед с книга... Според мен ;)
Без да се притесняваме почти с легнахме на една от поляните там. Имаше и страшно много хора, които си правеха пикник и на следващия ден последвахме примера им ;д
Тъкмо, като се качвахме на най-високата точка, пуснаха и фонтаните, което ни накара пак да си извадим фотоапаратите и повторим старите снимки :)
Ето ме и мен :)
Наистина уникално! Още не сме обиколили целия парк. Има страшно много алеи и поляни. Цари някаква подреденост също. Направи ми впечатление, че клоните на дърветата сякаш се развиват в една и съща посока. Ще снимам пак, за да ви покажа. 
Гледката от тази позиция е невероятна.. има малко от градския пейзаж плюс природата.. Красота!

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!