Balea Enzyme Peeling [ревю]

Имам една маска, която си подхвърлям от доста време между рафтовете. Като цяло, наистина опитвах ли, опитвах да харесам днешния продукт, но нещо все не му достигаше да се издигне подобаващо в очите ми.
Започнах усилено теста на химичен пилинг още тази зима. Първо с няколко продукта на REN, за които вече писах доста възторжено мнение. Сред тях имаше подобен продукт - маска, като този на Balea. Тъй като Balea са по-бюджетната опция бях изкушена да намеря нещо също толкова добро, но за по-малко пари.
В интерес на истината двата продукта си приличат изключително много, като аромат, усещане на кожата и разбира се, цялостна концепция. До тук обаче с приликите. Факт е, че понякога съдим твърде прибързано дадени продукти, но след пилинга на Balea съм повече склонна да ви препоръчам горещо маската с гликолова киселина на REN.
И говорейки за съставки и главно ензими, Balea Enzyme Peeling е базиран на ензими от папая и алое вера. Звучи страхотно! Предполагам и на тях се държи хубавия аромат, който пак ще повторя страшно много се доближава до този на продукта от REN. Ухаят ми на цитрусово. Определено много свежо!

С тази маска се стои по-малко време в сравнение отново  с тази на REN. Едва пет минути. Това също е спечели още в магазина. Обичам да има  под ръка бързо вършещи си работата продукти, както не веднъж съм споменавала.
По принцип съм наясно, че продукт щипе ли на кожата или работи за кръвообръщенето и, или просто я дразни. На мен пилинга на Balea много ми щипе на кожата и някак не мога да го проумея как след това не виждам резултата на гладка кожа и по-чисти пори. Уж, усещам на цялата повърхност как нещо се случва, но уви не в положителна насока.
Спрях да опитвам с пилинга преди две седмици. Преди това си позволявах да го използвам веднъж седмично. По принцип подобни продукти правят кожата фото чувствителна, затова съм предпазлива.
От тогава само се каня ли каня да го отворя пак и опитам. Просто аз изгубих интерес и желание да му давам шанс да се прояви с нещо положително за мен.
Не бих казала, че съжалявам за покупката му, защото просто не е направил нищо съществено. Мога и да продължа да си се мажа за спорта с него, но просто не знам дали няма пък да раздразни кожата ми, отколкото да проработи.
А, вие опитвали ли сте пилинга на Balea и хареса ли ви?

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!