REN Cosmetics - моите впечатления

Напоследък грижата ми за кожата на лицето се състои от продукти на REN cosmetics. Започнах с един малък комплект изпратен ми от Шотландия. После увеличих колекцията, ако така може да се нарече. За моя радост бранда е стъпил и по нашите ширини. За съжаление, отново само в София и към днешна дата бранда липсва в асортимента им :( Отново ще споделя, че може да го намерите само онлайн.
Половината от този 'букет' от продукти на REN  искам да опитам отдавна. Харесва ми, че има и експерименти (комплекта) сред тях, които не бих опитала сама и сега ще ви разкажа за всеки един продукт един по един.
FleurDeForce го препоръча преди време този почистващ грима крем. Нарича се Hot Cloth Cleanser и се нанася и премахва, като в момента нашумелите масла за премахване на грим. На практика наистина консистенцията е подобна на кремообразен измивен гел. Намазва се на суха кожа и после се масажира с ръце, за да разтвори грима. През самия процес се усеща как крема променя консистенцията си. Става след няколко секунди лепкав и хлъзгав . Точно в този момент намокрям с топла вода кърпата към него, която е памучна и не снимах, защото е мръсна от редовното използване, а и не е нещо невиждано просто е в малък размер удачен за големината на лице. Намокрям я и изстисквам старателно, притискам към лицето и свалям крема, като се вижда по оцветяването на кърпата как грима ми остава върху нея. Тя има власинки, като всяка нормална кърпа и това прави леко ексфолиране на лицето. Амбицирана съм да си потърся още такива кърпи/парцали (в буквален превод на Cloth ) от други естествени материали, като например лен.
Аз съм доволна как ми сваля грима този cleanser. Нежен е и винаги кожата ми след него е мека. Не усещам да ми я изсушава и дразни. Преди него само леко свалям спиралата с мицеларна вода. Не дразни и очите. Въобще удоволствие да си го ползвам вечер.
Жената ми препоръча да не използвам всеки ден кърпата, за да на раздразня кожата. За момента имам малко разреден график на излизания заради сесията и не нося всеки ден грим, затова не съм опитала да редувам кърпата и от време на време свалям продукта с намокрени памучни дискове, както ми препоръча тя.
Помпата ми е малко странна, но не и неудобна. Аз изпомпвам една пълна и добавям половин. Толкова ми е достатъчно за цялото лице. Не пестя крема, ако трябва да съм честна. Обилно се намазвам. Харесвам, че опаковката е прозрачна и се вижда колко ми остава до края. Това винаги е бонус. 
Следващият ми улов в магазин "Шипка" бе почистващ тоник от серията за мазна кожа на REN. Отдавна си търся подобен продукт с киселини, които ексфолират лицето. Просто не намирам тези, които ме интересуват и преди няколко лета за малко да поръчам тоника заедно с измивния продукт по-горе и маската, за която следва да пиша. Имаше намаление в сайта Lookfantastic и продуктите излизаха изгодно, обаче аз се въздържах, защото тогава бях в период на бурно пазаруване ;д

Та този тоник конкретно съдържа млечна (AHA) и гликолова (AHA) и силицилова (BHA) киселини. Трите имат различни действия, от които най-позната ни е силициловата, която е чудесна за проблеми с пъпки. Гликоловата стимулира производството на колаген, а млечната прави лек пилинг, което я прави удачна за суха и дехидратирана кожа. 
Като човек с големи пори и голямо желание те да се посвият и максимално да ги поддържам чисти, мога да ви кажа, че такъв тип химични ексфолианти помагат, но не елеминират за мен добрата работа на физичните. И двата типа си имат своето благотворно действие и не бих почнала да ползвам само химични. При мен просто са недостатъчни.
Нещо, което е нужно да се отбележи за тези ексфолианти (химичните), те правят изключително чувствителна кожата и слънецзащитният крем е задължителен след тях. Той е задължителен за мен отдавна и ежедневно поставям, за да съм спокойна.
Като цяло очаквах тоника да щипе. Предишният подобен тип го правеше. Въпреки леко алкохолният мирис парещо чувство върху кожата ми няма. Нанасям го само вечер, за да действа необезспокоявано и то не всеки ден. Редувам с ментова вода, за да има разнообразие в грижата ми. При редовно ползване този тоник намалява производството на себум при мен. Доволна съм и от този продукт на REN много. Доста е икономичен.
Преминавам на любима моя тема - маските. Зелената е детоксикираща и се предполага дълбоко да почисти кожата, което до някъде прави, но не съм омаяна от ефекта, който ми дава. Не ми е достатъчно мощна, като действие и се радвам, че я опитах чрез сампъл. Имам още в него макар често да я ползвам и щедро да мажа, което говори отново за икономичен продукт.

Маската с гликолова киселина е много популярен продукт на REN, за който съм живяла в малка заблуда. Знаех, че е по-удачна за сухите кожи, но не бях и предполагала, че действието и е ексфолиращо. Тя е по-интересната от двете. От тубичката излиза оранжев гел и усещането е сякаш си мажете крем. Поседява се с нея някъде 10 минути, като това леко парене описано на етикета при мен се чувства, като затопляне. После кожата наистина грейва, обаче не е моя тип продукт заради прекалено лекият почистващ ефект. Хубава е наистина за нормални и сухи кожи.
Остана да разкажа за малкият комплект, който се състоеше от три крема: дневен, нощен и околоочен. Първите два са в немалкото количество 10мл, което дори след месец още удържа фронта и продължавам да си ги ползвам. Да не говорим как се оливах с изваждането на количеството поне седмица. Околоочният е 3мл и също стига за дълго време. Аз лично свършвам подобни продукти най-бавно. Този е супер лек и за момента го пазя за пътувания, затова няма да наблегна днес на него.
Подхранващият крем Vita Mieral е по-лекият от останалите два. За някои по-студени дни ми  е малко недостатъчен, но в комплект с хидратиращ серум е супер. Бих го взела пак. Смятам, че и през лятото би ми допаднал да бъде редовният ми хидратиращ крем.
Докато нощният V-sense ще пропусна да купя пак поне за момента, защото той се бори с първите признаци на стареене. По-гъст е от ежедневният. Малко, като балсам за лицето и все пак попива бързо. Наистина на сутринта кожата е някак обновена от него. Като цяло и двете кремчетата са добър тандем и в продължителен период ползване съм много доволна от действието им.
Очарована съм от качеството на REN Cosmetics. Малко по-високо са, като клас от редовните ми аптечни похождения, но мисля си заслужават и в предвид хубавият им състав.

Продуктите им за сега могат да се намерят в магазин "Шипка", който има фейсбук страница и там е описан адреса. Препоръчвам ви да го посетите!

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!