Project Pan 2016 - началото

Предизвикателствата Project Pan не са новост. Чета такива от може би, когато започнах да се интересувам от блогове и подобни. Миналата година обаче видях и в България добиха популярност. Ани бе доста вдъхновяваща и реших аз също да си спретна малък списък какво искам да приключа до края на тази година. Целата ми е хем да поразчистя малко пространство, хем да оправдая част от средствата, които съм вложила в козметика.

Избрах моите да са десет продукта и то само от категория "Грим". Така или иначе ще предизвиквам себе си.. рещих да подхвана това, на което най-бавно виждам дъното. Сред продуктите се постарах да има само любимци, за да е по възможностите ми да ги свърша. Сред тях има и такива с изтичаща годност, така че ако не сега кога да се амбицирам да ги приключа. Има и вече спрени от производство, както и с обновен външен вид. Тъй като през 2016 съм решила да наблегна с пазаруването главно на новоизлезли продукти, време е да съм реалист и да използвам до край тези опаковки.
В главата ми се мъдря още три кандидата. Тях ще ги спомена в края. Не успях да снимам обаче. Сетих се едва сега.

Мисля да обновя проекта след 6 месеца и ако има вече зачеркнати продукти.. да добавя още и ще съм много щастлива, ако в края на годината ви демонстрирам, че мога да се преборя с повече от тези десет.
Сега няколко думи за кандидатите и амбициите ми  с тях:

 Почти пълно е шишето на този ми коректор, който обожавам. Това ми е втората опаковка. Започнах я в началото на годината. Тази година обаче искам да опитам други коректори и ми се ще да се сбогувам с това шише преди да ги купя. Решила съм се да свърша този коректор и още един и тогава спокойно да си взема нов коректор. Миналата бутилчица свърших за някъде 7 месеца, при това с редуване на други коректори и силно се надявам до юни да съм ударила дъното и на този.
Отделно събирам опаковки Back to MAC ;) Нямам търпение да включа и тази.
За ужасно любимата ми контурираща пудра напоследък слушам, че била спряна от производство. Жалко! Преборила съм се с известно количество от нея още миналата година. Тази я ползвах по-малко. Мисля си, ако бях по-постоянна щяла съм до сега да и видя дъното. Точно него искам да покажа в края на проекта.
 Тази база за сенки също ми е любимец и няма да се чувствам по някакъв начин принудена да я ползвам. По принцип базите трудно ги свършвам. Тази обаче от вчера гледам е с нов външен вид и отделно отдавна се каня да пробвам още куп бази, затова си поставям за цел да я приключа тази година. Отделно се опитвам да я изхабя в рамките на годността и.
Пудра до край не съм приключвала. Тази е единствената пудра омаяла ме някога, която си използвах с такъв кеф миналата година, че вече дори съм и минала половината. Не е за вярване в предвид, че тези пудри ги водят до някаква степен икономични. Ще продължавам в същият дух, а свърша ли я ще купя пресованият и вариант, тъй като него ще мога да взимам навсякъде с мен и любимата ми пудра няма да ми липсва.
 Спомням си времената, в които много ползвах тази база. Още я харесвам, въпреки че я поизместиха други. Имам малко в нея. Поне, доколкото усещам ползвайки я скоро. Усещам, че се е леко сгъстила, но пак сенките си изглеждат безупречно с нея.  Всъщност аз спрях да я ползвам преди поради факта, че леко ми изсушава клепача. Смятам, че ако я редувам с другата база ще я изразходя скоро и без да ми създава дискомфорт.
 104 на Rimmel е свален от производство, което е много, много жалко! Цяла година съм влюбена в този нюанс. Общо взето ми е червилото, с което винаги изглеждам добре и често посягам към него особено в пътите, когато се чудя с какво червило да съм и бързам. От известни време го нося и в чантата ми, за да се сещам да го ползвам по-често. Имаше период, в който си го пазех, но мисля е време да надживея тези мисли. Нюанса прилича на MAC Mehr, който отдавна искам да си купя и ето как да направя разумна покупка, като свърша това и нямам повтарящи се цветове.
 Още един любимец. Него пък включвам, защото никога не съм изхабявала база за лице. Амбицирам се да го направя тази година. Възможно е после пак да купя тази. Ще видим!
Това чъби също пазех. Просто бранда не се предлага у нас и имам малко специално отношение към продукта, тъй като ми е част от първият колет от Шотландия. Все пак факт е, че за поредна зима си го експлоатирам доста. Миналата повече и тогава успях да се преборя основно с количеството вътре. Много добре омекотява устните и има страхотен огледален блясък, затова го предпочитам в по-студено време. Ако се озова пред щанд на марката бих си взела по-неутрален нюанс.
 Странно, но факт.. от моливите на Essence съм изразходила най-много този цвят. Ползва го с едно течно червило, което свърши, но не виждам проблем да си го комбинирам  смесвам заедно с други червила :) Бих се радвала да го свърша и опитам от подновените им моливи.
Боря този коректор отдавна. Нямам идея как моята приятелка Софи е успяла да свърши няколко опаковки от него. Заради нея си го купих. Не е лощ, обаче аз съм на настроения с него. На всичко отгоре не свършва ;дд Не го заобичах, колкото нея макар да исках и ще е щастлив момента, в който усетя апликатора да не изпуска продукт.

Това бяха моите десет продукта, които ще опитам да свърша през 2016та година. 
Споменах за още три. Те са един лак на Manhattan, който е на половината и май вече не произвеждат, червило на Lancom, което е в много странен свят, който смятам да накарам да работи повече за мен, тъй като от червилото имам много малко и един кремообразен руж на YSL, който е лимитка и съм преполовила още годината, в който си го взех, но от тогава увеличих с толкова много бройки колекцията си, че ме е малко срам и искам да съм силна и да го свърша :)

* С жълто ще отбелязвам периодично кои продукти съм приключила през периода на проекта. Накрая на годината ще има поста, разбира се. Но до него има много време ;)

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!