Грим линията на H&M - впечатления


Измина доста време от първите ми впечатления от продуктите на H&M или тяхната възобновена козметична секция.
Откровено.. от доста дълго време имам нащракани снимки на продуктите с цел да пусна ревю в блога и така се случи, че все отлагах. Всъщност хубавото е, че мислите ми относно тези продукти, доста отлежаха в главата ми и вярвам ще са по-точни.
Започвам с продукт №1, който използвах най-често от всички получени - пудрата. Макара и да не се води матираща, при мен матира доста задоволително. Цветовата гама на линията е доста богата. Една Снежанка би открила своя цвят и мога само да ги похваля. От друга страна моя цвят Golden Beige, който е по-подходящ за някой по-тъмен тон кожа от моята, не забелязвам да проявява до толкова цвета си, че да прави видима разлика. Затова бих заявила, че е със слаба покривност пудрата.
Харесвам и дизайна и. Пудриерата си има огледало и няма излишни четчици, тампончета и подобни. Не виждам излишни пространства и най-хубавото... много е тънка и заема така малко място. Лично аз я носех със мен известно време, за да коригирам през деня грима си.
Не препоръчвам поставянето и под очите. Там ми идва тежка.
Като цяло приятен продукт на сравнително достъпна цена. Това бе моята приятна изненада сред всички продукти.
Цена: 17,99лв
Количество: 9гр.
Преминавам към ружа. Той няма огледало, но пак стила на опаковките си прилича. Тънки, изчистени и основни цветове са черното и бялото. За акцент се използва златно. Симпатично  е и то на външен вид.
Самият цвят е Pink Peach. В него виждам повече розово на своята кожа, не толкова прасковени тонове. Красив е за бели девойки, защото прави ефекта на все едно сте се изчервили естествено. Няма студен подтон. Много топъл и приятен цвят.
Доста е пигментиран. Напомня ми по този параграф на ружовете на Catrice. Моя цвят е от тези, които се водят озаряващи и макар на пръв поглед да изглежда матов. Аз доста време живях с тази заблуда.
Частичките са много фини и се забелязват на изкуствена светлина. Поне от мен само така :)
Не правят голямо озаряване. Ако си падате по блясъка ще искате отгоре да сложите хайлайтър. Това например не е така за мен, когато слагам NARS Sin. В него определено броката е повече и по-забележим на кожата.
Като цяло се радвам, че от скоро започнах пак да нося този руж. Преоткрих го! В началото не ме впечатли. За себе съм открила, че ми пасва всичко с розово и малко по-студено, но стане ли зимно време залитам към такива леко прасковени нюанси. Напомня ми, като цвят малко на Chanel Affinite.
Цена: 14,99лв
Количество: 5гр.
Наай-напред се влюбих от всички продукти първо в палитрата. Беше си и есен като я получих. Страхотен подбор на цветове има Aubergine Dream. Не виждам цветовете да имат имена, което много жалко. Ще се опитам да ги опиша един по един.
Те са девет на брой:
-матово бяло- не ми харесва много идеята на този цвят. Да, вмества се в ролята на просветляващ цвят и стои до някъде добре на целият клепач и под веждата. Все пак е бяло и стои малко неестествено.
-матово млечно кафяво- страхотно за сгъвката, ако се търси леко подчертаване и така нареченият transition shade.
-матово кафяво с лилави и сиви подтонове - много есенен цвят. Много ми харесва и той. Всъщност аз от дълго време издирвах нещо подобно за сгъвката и края на клепача.
-матово топло кафяво- по-тъмно е от предходните цветове. Доста повече акцентира и подчертава щом се нанесе. Никога не е излишен още един кафяв цвят в една палитра.
-тъмно кафяво със златни отблясъци-тези блестящи частици са в минус на точно тази сянка, защото са на рядко и половината изпадват под клепача. Има още един цвят в палитрата със същият финиш и консистенция. Те са лощите цветове според мен в нея и почти не ги ползвам. да не кажа никак. Иначе са хубави цветове.
-тъмно лилаво с фин блясък - това си е направо типичният металически цвят, който е по-мазничък, като конситсенция. Харесва ми. Учудващо го харесвам на себе си.
-топъл нюанс близък до кожата с блестящи частички - споменах по-горе за слабите цветове. Този е другият.
-керемидено червеникав цвят с фин блясък- любимият ми цвят в палитрата. Много го харесвам за сгъвката и околните често се впечатляват от грима ми щом го нанеса там. Опитах да го сравня с червеното в Шоколадовата палитра. Но нямат нищо общо. Другото кафенее и не ми дава подобен ефект на грима.
-черно с зеленикави нотки и фин блясък- противоречив цвят. Интересно е, че не е класическото черно, но пък нещо му куца пигментността.
Обобщено.. Нелоша палитра. Добре са пигментирани сенките.Стоят още по-добре с база. Матовите са по-прашливи. Като цяло сенките в тази палитра са си доста прашливи.Постоянно ми влизат в очите, докато ги нанасям и колкото и да обичам цветовете просто спрях да я ползвам, за да не си докарам раздразнение на очите. Освен това са леко нетрайни. Духне ли Варненският вятър и за часове си заминават. Виждам ги избледнели  в края на деня. Далеч са, като качество от по-скъпите ми палитри и Wet n wild, ако говорим за нещо по-бюджетно. Бих казала, че има нужда да се поработи още над качеството. За цветовете само бих вдигнала палец нагоре :)

Цена: 19, 99 лв
Количество: 7g
Червилото ме изненада. Но по-малко по-различен начин. Тъй като си има лепенка на дъното, на която пише кой е цвета и уж тя изобразява цвета, така че аз си очаквах нещо лилаво :дд Обаче вижте какво се показа в гилзата.
Тъмен вамп нюанс :) Нищо общо с лепенката. Както и да е. Purple reign е също красавец с много мазна и приятна за нанасяне консистенция. Супер пигментиран. Почти няма нужда от повтаряне. За съжаление се разтича и поради тази причина съм го носила и него рядко.
И по тази тема.. Обсъждайки с мои приятели червилата на H&M, всички се оплакваме от разтичане.
В такъв случай аз бих ви насочила към неутралните им цветове, тези подходящи за ежедневно носене и бих допълнила да си купите хубав молив, за да се минимализира опасността от разтичане.
Не усещам изсушаващо това червило, затова бих му дала шанс в друг цвят, но уви нещо не ми допада визията на червилата. Само там са се провалили според мен :)
Цена: 17,99лв
Количество: 3,8g
За лакът ще съм кратка. Хубав цвят - №501. Вероятно по-удачен върху друг. Много нетраен обаче. Което автоматично ме кара да се питам дали по-наситените им плътни цветове са така, защото цената на тези лакове не е никак ниска.

Цена: 9,99лв
Количество: 6мл

Като цяло съм впечатлена от козметиката на H&M. От всички неща, които получих мнението ми е малко 50/50. Вярвам, че ако сама избирах продуктите си резултата щеше да е по-положителен, но като за първа проба.. Впечатлена съм!

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!