Apivita скраб за лице с маслина [ревю]

Преди да положа маска на лицето си (в момента използвам тази), обикновено ексфолирам кожата. Да, по-често използвам маски, както съм споменавала не веднъж, но такъв тип комбинация прилагам 1-2 пъти седмично. Това ми е и дозата физическо ексфолиране за седмицата, макар че в момента съм включила и продукти с киселини и още търся баланса в рутината ми. Мисля, че за сега веднъж използване на физически пилинг ми е повече от достатъчно и от там нататъка използвам тоника на REN през ден.

Да се върнем на освежаващата процедура, която си правя. Обожавам усещането на кожата след маската и ексфолианта. Първо ексфолирам, за да се отърва от мъртвият слой кожа и почистя повърхността на порите, за да може после маската да се абсорбира максимално от кожата. Реших чак сега да ви споделя за този си ритуал. Нямам идея защо. Вероятно, понеже много ми харесва ефекта на лицето ми след тези два продукта.
Тъй като вече писах за маската, идва ред на ексфолианта. Като цяло го харесах от сашетата, които предлага марката и мислех да го взема. После попаднах на намаление и определено реших, че по-добър момент да го взема при това изгодно няма. 
Пробвах преди него още един от скрабовете на марката - варианта с кайсия. Той въобще не ми хареса. Прекалено леко ексфолираше. 
Този пак, като кайсиевият е с малки частици. Определено обаче добре излюшват кожата. Има и приятно охлаждащо усещане плюс кожата е супер мека след него. Не е опъната след процедурата. 
Самата конситенция е, като на бял крем. Искам да отбележа, че е малко по-течна за моя вкус. 

Дълго мислих и наистина виждам разлика в сашето и пълният размер, който аз си закупих. Първоначално ми беше трудно да отмеря количеството, което помнех, че съм изваждала от малките пакетчета. Може би, след третата проба овладях положението, но вкуса на нещо не е, както преди си остана. След още малко мислене стигнах до заключението, че в новата ми опаковка продукта е по-течен. Както с маската, искам да съм откровена с вас, мисля в бъдеще да си взимам само сашета на Apivita. Задържат се по-дълго от очакваното при мен и мога да си разнообразявам непрекъснато арсенала. Макар че консултантката им на щанда, който посетих аз ми сподели, че идеята на сашетата е да се ползва цялото количество от цялото пакетче, защото иначе с навлизането на въздух в опаковката продукта започвал да се променя и заедно  това качествата му. Аз лично, колкото и да се опитвам, едно цяло на веднъж не мога да си намажа на лицето. Дори половината ми е много. Не виждам промени в продукта, като си го ползвам по мое усмотрение, тоест едно саше 3-4 пъти, затова отново ще ви похваля този вариант на продуктите им.

Имам и още един съвет. Когато нанасяте този скраб да го правите на съвсем леко навлажнена кожа. Когато аз го използвам, леко подсушавам с кърпа преди да го нанеса. Иначе частиците от редкия крем започват много да се губят из лицето ми.
Като цяло харесвам продукта. Просто съм неприятно изненадана, че в пълният размер аз случих на нещо по-различно :(

Количество: 50мл

Цена: 30лв
Можете да намерите в: аптеките предлагащи продуктите на марката

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!