Dior STAR фон дьо тен [ревю]

Привет от Испания и честито първо ревю в блога за месец февруари! Най-накрая събирам мисъл да пиша за този продукт, който откровено обожавам, но искам и подробно да ви запозная с плюсовете и минусите, защото става въпрос за Диор. Само чувайки името мисля, че всеки очаква нещо безпогрешно и ето, че на помощ идват ревютата на нас клиентите ;)
Ако трябва да съм точно интереса ми към този фон дьо тен се подбуди щом Вивиана от Viviannadoesmakeup, му направи сравнение с друг подобен продукт, когато и двата бяха тъкмо излезли на пазара. Да, не е стар продукт на марката, а от преди една година някъде и така като гледам от Диор имат намерение да разширяват линият DiorSkin съдейки по последните им предложения на козметичния пазар. 
Тъй като обожавам факта, че правят наистина светли тонове бази и се наслаждавах много на Dior Nude BB крема, реших че ще дам шанс именно на този тогава нов фон дьо тен, но ще съм разумна и първо ще взема отсипка от Sephora.
След четири и половина носения мнението ми, за да купя продукта, бе доста на кантар. 
Сега ще премина към класическото ми списване на ревютата и ще стигнем до крайното ми мнение към самия край на този пост, в който май ще си попиша. Липсваше ми! ;)
Бутилката е много стилна. Спор няма! По подобен начин са поместени и част от другите  фон дьо тени на марката, като например Dior Forever, така че в случай, че решите да разпознаете в магазина продукта само по външност, погледнете надписа. Не знам дали е нужно да допълвам, че си е и доста тежко шишенцето. Все пак е от стъкло. Капачката се затваря много плътно. Чак ми е досадно, като отварям, защото аз го правя с много лека ръка и ми е малко досадно ;дд Като се премахне капачката се разкрива помпичката, която пък забелязах е доста пестелива. Подобна е на ББ крема ми от марката, но по бегли спомени подобни усещания с предишната нямах.
Аз изпомпвам две помпички за достигане на покривността по мой вкус на моето лице.
Сега нека се пренесем към съществена част - консистенцията. Като цяло аз си бях създала някаква погрешна представа за нея от ревюто на Ана, защото тя е с много чиста и по-суха кожа. По принцип гледам да се влияя от мнения на ревюта, които са писани от момичета със сходни на моята кожа, но този път така ми се заби този фон дьо тен в главата и малко се отнесох.
Консистенцията е гъста. Леко течна. Не мисля, че ще тръгне да се разтича от ръката при повече количество отлято. Поне няма да стане толкова бързо, че да не може да реагирате. фон дьо тена съхне и доста бързо, така че съвет от мен.. Бъдете бързи! На мен ми харесва нанесен с четка. На снимката съм снимала тази, с която аз го нанасям, а именно Zoeva 102 Silk Finish. Beauty Blender-а го яде много този  фон дьо тен и да, разнася си го добре, но наистина ми изяжда продукта до такава степен, че първата седмица набързо изразходих 1/5 от продукта и бях малко шокирана. С четка седи малко по-пудрено, но на мен не ми пречи.
Тук да вмъкна, че към продукта се препоръчва техният Beauty Blender. Те излязоха заедно на пазара и интересното е, че гъбичката на Диор не се мокри. Използва се суха. Така и не чух някой да е въодушевен от ефекта с нея, че да реша и аз да я опитам.
Покривността на Dior STAR бих описала, като лека до средна. Не бих преминала дневната си доза от две помпички, защото сериозно бих пресилила колко може да поеме кожата ми и мисля, ще седи cakey. Споменах за лекият пудрен ефект, когато изсъхне веднага фон дьо тена. Той отшумява във времето, дори бих допълнила, ако сте пропуснали пудра до час ще забележите, че е било добра идея да сложите малко. В този ред на мисли бих го определила финиша му, като сатенен. Има си своя лек блясък и седи естествено. С течение на деня дори се усеща все повече сиянието му.

Странно но на мен сякаш ми допада как го нося през деня без база под него. Опитах няколко различни варианта и при мен само директно положен на кожата след грижата ми за лицето издържа най-много. Бих казала, че средно е най-добре изглеждащ за 6 часа на лицето. При мен някъде на четвъртия е нужно да се използват листчета за попиване на естественото ми омазняване. Аз не добавям нищо повече отгоре. 
Добрата новина е, че изчезва равномерно. Като цяло искам да споделя от моя личен опит, че не съм срещала фон дьо тен от високият клас, който да изчезва на петна от досегашният ми подбор. Направих си експеримент за година да купувам само нисък клас и към края и срещнах именно подобен опит с фон дьо тени каращи ме да изглеждам сякаш след няколко часа съм на петна. Не искам да звуча, като сноб, но тази година съм решила да съм много внимателна в тази категория и дори знам какво ще си купя - Too Faced Born this way :) 
Единствено при мен се събира в сгъвките на ноздрите, не знам защо. На други места не ми се е събирал.
Остана да разкажа за още няколко неща свързани с Dior STAR, като например, че има висок фактор, който до сега на снимки не ми е докарвал свръх бяло лице, което е страхотно и въобще на всяка снимка, на която съм с Dior STAR лицето ми винаги изглежда безупречно. Много го препоръчвам за тази цел.
Малко съм скарана с усещането на ароматите, но някъде четох за лекият аромат на роза и проверих. Да има го! Ако сте любител на продукти без добавени парфюми със сигурност пропуснете.
Не споменах и как се усеща кожата с него. Много е мека и приятна на допир. Не е лепкав.

Това е като цяло. Аз съм щастлива от факта, че точно сега го използвам. Носих го и лятото. Не е добър в него сезон на мазно лице, защото при омазняването седи странно. Сякаш иска да остане а лицето, но започва странно да се събира. На някой със суха кожа съдейки по това къде ми се събира на мен в момента.. не бих препоръчала също. За справка там ( в зоната на ноздрите) усещам винаги сухота щом се застуди. От цялата плетеница се получава, че препоръчвам фон дьо тена на момичета с нормална и комбинирана кожа, които обичат естествения вид и търсят сравнително траен продукт за всеки ден.

Количество: 30мл
Цена: по нашите магазини 91лв; аз закупих моя от feelunique, където се получи голяма отстъпка от бонусите, които съм събирала и накрая платих грубо 65лв. Определено бих повторила пак!
Можете да намерите в: магазините предлагащи висок клас козметика

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!