Поръчка от KIKO - моите впечатления от продуктите


Слушам и чета за италианската марка KIKO  от много отдавна. Напоследък те разшириха бизнеса си и могат да се открият  в повече страни. Това автоматично ги направи и по-популярни в блог средите, което събуди моя интерес към няколко техни продукта.

Безспорно последната им лимитирана колекция Rebel Romantic впечатли доста потребителите с външен вид и качество. Мен специално ме грабнаха червилата. Отделно отдавна съм си сложила в листа с желания да имам техен лак и тъй като си търсех кобалтово син неотдавна, помнех, че те имат. Плюс сенките им под формата на стик получиха много хвалебствени изречения от любимата ми Амилия Лияна и как да не откажа да се включа в груповата поръчка, чийто организатор бе Ани. Пък и Ани е добре запозната с продуктите на KIKO и още помня красивия и лимитиран руж/хайлайтър/бронзант, който видях тази пролет на живо :)
Започвам със сенките, защото те бяха избрани по повод множеството похвали и нарастващата мода на този тип продукт. Някои ги изкараха дори, като двойник на тези от By Terry и Laura Mercier. Ясно е, че имах големи очаквания и надежди и аз да полудея по тях.
Реших се и на малко по-нестандартен цвят за мен - 05. Още по-нетипични са и блестящите частици в него, защото каквото и да правя аз съм голям фен на матовите сенки и дори май за следващата година ще се опитам да си развия матовата колекция. 
Тази тема на страна, но блестящите частици в KIKO Long lasting stick 05 са много красиви. особено на изкуствена светлина проблясват много омагьосващо. Фини са и светлината преминава плавно през тях.
Самия графит на този "стик" се усеща малко нестабилен. Опаковката неоспоримо е стилна и в здрава пластмаса, но като извадя малко повече така се клатушка, че малко ме страх да завъртя механизма и видя колко количество имам до края.
Формулата е мазна и сенките се разнасят много лесно, както с пръсти, така и четка. Нямам предпочитан вариант. Не изсъхват мигновено, така че спокойно бихте се гримирали, както желаете с тях. Няма да повлияе на нормалната ви рутина :) 
Тук идва и негативните страни на продукта, които изпита лично аз. Доколкото чувам и чета не всеки се оплаква, че му се събират. С моите мазни клепачи гледам да не пропускам базата, но са се намирали сенки, които ми издържат нормално и без. Пък и поправете ме, ако греша, но не е ли идеята на кремообразните сенки да улесняват живота и да се носят самостоятелно.
При мен тези се събраха дори и със база за моя изненада.
Отчитам ги, като малък неуспех. Ако цвета не беше толкова пленяващ щях да се откажа от тях и да ги подаря.
Преминавам към любимата ми част - червилото. Ред на малко мрънкане от моя страна, че колекцията е лимитирана, защото след непрестанното носене на това червило съм толкова впечатлена,. Чак бих казала за Intensely lavish червилата се доближават до ниво висок клас.
С розово-златната гилза са избягали от скучното черно. Кутията също е симпатична и различна. Самото червило има и принт ( на следващата снимка се вижда).
И най-готиният факт е... Капачката е с магнитен механизъм. Досущ, като две червила от високият клас, които имам.
Сега формулата по мои лични впечатления би паснала повече на неутрален ежедневен нюанс, но уви 01 и 02 се бяха изкупили преди ние да се наканим да поръчаме. Следващите номера са по-ярки и червени нюанси. Моето е 04. Има си и име освен номер, но аз забравих за него, а и самата колекция не е повече от 6 цвята.
Моят 04 е едно малко по-различно червено. Според мой приятел е по-ежедневно. Склонна съм да подкрепя.
Много лесно се нанася червилото и няма нужда от молив, защото не се разтича въпреки финиша, който е сатенен. Трасферира се обаче. Това в повечето случаи му играе лош номер с трайността, която е с променлив характер. Ако не се консумират храни и напитки издържа спокойно 5 часа. Дори  в тези случаи до толкова се е запечатало, че имам и малък стейн. 
Премахва се лесно и не изсушава устните. Изчезва равномерно без да ми прави линия в края на устните.
Ето ме и мен с него :)
В лака искам да призная съм влюбена заради цвета и защото е много евтин. С моя се сдобих за едно евро, Не знам стандартно дали са по толкова.
Четката му съвсем не е удобна. Много марки преминаха на широки и обли четки и се чудя KIKO къде са бляли. Толкова по-удобно е и би вдигнало качеството на продукта им.
336 номер е лака и цвета от снимката съм го постигнала с два пласта. Малко по-водниста е формулата. Съхне сравнително бързо. Не е супер издръжив. Прилично изглежда първите два дена и на третият обикновено го свалям и се прелакирам с него, тъй като ми е новият любимец.

Извинявам се, че снимката е някъде от трети ден и лака не изглежда безупречно, както когато е току-що нанесен, но исках да добиете представа :)

Е, това е от мен. Ако имате достъп до марката, малко препоръки и мнения от мен на кое точно да наблегнете в разглеждането на продуктите им.

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!