Tangle Teezer ревю и сравнение с Dessata

От много отдавна слушам за прословутата четка Tangle Teezer, двойниците и и все не успявах да се наканя да я поръчам и аз не знам защо в предвид, че косата ми наистина страшно много се заплита, тъй като е къдрава, а четката обещава да се справи точно с този проблем.
Тази зима опитах достъпния и за нашия пазар двойник на Dessata. За да съм още по-точно, малкия вариант. Имаше страхотни комплекти за Коледа състоящи се от малка и голяма четка и аз просто разделих един, от който запазих малката за мен с цел да ми е четката, която ще стои в чантата ми.
Още тогава ми допаднаха този тип пластмасови четки, които очевидно имат един всеобщ минус и той е, че самите зъбци след време употреба започват да се огъват. Цената им също, но лично за мен не е водещия фактор, тъй като четката е част от ежедневната ни поддръжка и ще се ползва често, така че би се оправдала с времето, ако покаже добри качества и издръжливост.
Вероятно ревюто ми ще е повече в тона на сравнение между двете четки. Харесвам ги и двете. Разбира се, не са перфектният продукт. За мен са добри!
Да започнем с това, че аз си сресвам косата след баня. Опитвам се и преди, но понякога забравям. Не е хубав този мой навик, обаче тези четки са подходящи за целта според описанията от производителите им. 
Малко ме дразни звука, който се чува, докато се реша с тях. Не мога да го опиша с думи, но е дразнещ. Единствено на мокра коса е по-недоловим.
Определено мисля, че предимството на Tangle teezer-а са по-тънките и поради това подвижни зъбци. Дизайна му е също много по-замислен да е удобен на клиента и изглежда по-интересно. През годините от бранда пуснаха различни видове. Вече се предлагат мини варианти за чанта и такива за ползване в банята.
Dessata е по-грубата от двете. Нейните зъбци в края са и заоблени. Очевидно са по-дебели. Въпреки това заради здравината им, мисля че има шанс по-дълго да е във форма.
Малко ми е трудно да определя победител. Виждам малки разминавания. Част от тях съществени и въпреки това препоръчвам и двете.
Колкото до въпроса дали Tangle Teezer четките си заслужават хвалбите.. Аз съм на мнение, че всичко опира до собствените ни нужди. Прави ми впечатление, че преди години тези четки бяха по-слабо разпространение, а сега в доста салони работят с тях и много мои познати си ги купуват.
В моята коса не съм забелязала съществена промяна. Просто четката се справя за отрицателно време с възлите в сравнение с обикновените четки :)

Цена: 35лв (има и добри промоции и ако следите може и за по-малко да я имате). За сравнение Коледния комплект на Dessata беше на същата стойност, като един Tangle Teezer ;)
Можете да намерите в: каталозите на Avon, http://www.tangleteezer.bg/, салоните за красота, enzo.bg
*Продукта ми е изпратен за проба, но не ми е плащано да пиша за него и мнението ми е базирано единствено и само на опита ми с него.

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!