Какво ново от Catrice и Essence..

Новите продукти на пазара драстично увеличиха броя си. Особено дрогерийните марки имам чувството, че се състезават. Дори ги намирам за по-вълнуващи от високия клас.

На скоро получих няколко интересни есенни предложения от Essence и Catrice. Днес ще излъча моите любими и не толкова любими неща, които имах шанса да опитам от техните есенни колекции.
Ще започна с Catrice, тъй като те почти никога не ме разочароват с техните продукти по отношение на качество и цена. Оказва се обаче, че срещнах и първия си несполучлив продукт сред техните и за съжаление е Shine Appeal Fluid Lipstick в цвят 060 Merry Berry.
Малко преди да снимам червилото се досетих от къде вероятно са грабнали идеята за него съдейки по името и външността.. е определено от Dior, но нямам тяхното течно червило, за да дам мнение дали е идентичен с този на Catrice.
Опаковката на това течно червило много ми допада макар да си е леко копие. Изглежда стилно и цвета се вижда плюс ще знам винаги колко ми остава от количеството, тъй като пластмасата е прозрачна и се вижда течността.
Апликатора също ме спечели. Леко сплескан е, но е подвижен и лесно се нанася продукта с него.
Действително консистенцията е подобна на глос и пигментацията прилича на червило, обаче, ако питате мен най-близо е до гланц, отколкото до червило. Формулата е обогатена с витамин Е, което е чудесно за устните!
Мисля, че аромата на бонбонки веднага ще спечели клиента. Някак уютно ти става особено сега в студеното време. Продукта не лепне.
Разочарованието ми се базира по-скоро на това как изглежда продукта след време на устните. Това течно червило попива по много странен начин, че пигмента се събира в гънките на устните.
На снимката малка демонстрация на това как по-голямата част от пигмента след време се е ориентирала по вдлъбнатите части на кожата. Нещо подобно се случва върху устните, но по-отчетливо заради самата има нагъната повърхност.
Помен от силния лилав цвят също почти няма след време. И все пак държа да отбележа,колко траен е. Разбира се, ако не се консумира нищо. Иначе изчезва веднага.
С доста голямо нежелание опитах този за мен гланц още няколко пъти, за да се уверя, че не е моментно явление това събиране, но финалното ми мнение остава същото и не знам как се държат останалите осем цвята, но Merry Berry не успя да ме спечели.
Цена: 8,19 лв
Количество: 5мл
Можете да намерите в: дрогерии Лили

Следва отново нещо за устните, но този път предложение на essence. Нещо, което много би допаднало на тези от вас, които не търсят силния цвят на червилата и страдат от напукани устни. Лично аз правя веднага асоцияция  с тинейджърките и тези, които тепърва ще навлизат в света на грима.
Продукта изглежда сладурско на външен вид и отново какъв е цвета вътре лесно може да се предположи, тъй като капачката е оцветена в него. Освен това е и леко прозрачна. Вероятно отново вдъхновение от самото червило, тъй като то се рекламира, като леко и със силен блясък.
Наистина е такова и далеч от трайните и тежки червила. Икономично е, което е важен фактор в предвид, че често ще бива да се подновява. Търпи втори пласт, но добавя ли още и още не се получава красив резултат. Това заключих след, като се опитах да изкарам максималната пигментация и покривност на червилото. Е, не скрива напълно естествения цвят и повърхността на устните.
Цвета 04 Hidden secret не е в моя стил и комфортна зона, но не е лоша идеята да разполагам и с такъв цвят. Нося го с молив, тъй като е доста прозрачен и кафяв, а аз по-успешно нося неутрални комбинации с розови тонове :)
Цена: 4,39 лв
Количество: 3,5g
Можете да намерите в: дрогерии Лили, ДМ и Дъглас

Към Eye' matic Dip liner на Catrice имах положителна настройка, но някак очакванията ми не се оправдаха
И преди съм си купувала от техните очни линии, по-точно редовната им водоустойчива.
Тази много ми прилича на нея. С подобен апликатор е и нанасянето е сходно. Не ми допада, че трябва да се напластява за наситено черен цвят и че трябва да чакам да изсъхне и временно да не мигам, за да не се отпечата на клепача ми.
Може и да е водоустойчива, но топлината на клепача ми бързо я разтапя и без подложка от сенки особено се размазва след време. Имайте предвид, че аз живея на влажен климат и имам мазен клепач.
Положително е, че не става на бучки, като другата водоустойчива очна линия на марката.
Цена: 6,59 лв
Количество: 3,5мл
Можете да намерите в: дрогерии Лили

А, ето и една вълнуваща палитра. Неутрална е и отново шоколадова :) Благодарности на Beautylovesbooks.com, че ми отвори очите за името :))
Chocolate Nudes е новата палитра на Catrice и идеалното попълнение към останалите им три на пазара.
Вътре са поместени шест цвята, които действително напомнят на шоколадовата гама. Има три матови, два блестящи и още един, който е матов с малко блестящи частички.
Имаше и четка с апликатор, която аз махнах почти веднага, защото не я намирам лично за себе си за практична.
На гърба на опаковката има и ръководство как да се нанасят цветовете. Между другото опаковката е доста здрава и капака се затваря плътно. Няма и излишни пространства в нея между сенките.
Самите сенки според мен са чудесно качество. Особено съм влюбена  в предпоследния цвят от ляво на дясно :) Най-добре се проявяват блестящите. Матовите са леки и доста прашливи. Като цяло си се прашат сенките, но вадят страхотна пигментация и лесно се работи с тях.
Нямат нищо общо с описанието "мазни". Това са едни класически сенки, като консистенция, на които обаче им трябва база за сенки, за да се задържат за дълго.
Палитрата е наистина чудесна за начинаещи и аз напоследък доста я комбинирам с другия ми любим шоколад на Too Faced.
Набелязала съм си и палитрата Absolute Rose. дано е толкова добра, колкото тази.
Цена:10,19 лв
Количество: 6g
Можете да намерите в: дрогерии Лили
За спиралата Multi-action ще съм супер кратка. Много исках да се харесаме, но уви размазва се, както никоя друга в скоро време пробвана от мен скоро. Ефекта и е много естествен. Самата четка хубаво сресва и разделя миглите. Малко ми изправя миглите и в края на деня туша въобще не си личи да е задържал, каквато и да била извивка.
След като обаче на  няколко пъти заприличах на панда с нея, нямам намерение да си го причинявам пак и да я нося :/

Цена: 5,49 лв
Количество: 7мл
Можете да намерите в: ДМ, Дъглас, Лили

Остана последния ми любим по цвят продукт.. лака за нокти в цвета на годината-марсала.
Познавате ме добре. Падам си най-много по лаковете на Essie, които съвсем не са бюджетен продукт на пазара. 
Обичам да пробвам и други марки разбира се. Спомням си, че в ученическите си години доста често си купувах от цветовете на Essence, но почти никога не оставах очарована от трайността, а само от цвета.
48 my love diary е много красив цвят и с удоволствие го носих в продължение на седмица и нещо. Има удобна плоска четка и много бляскава финиш. Тук е момента да вметна, че лака е от серията им с гел ефект.
С един пласт се постига невероятна покривност и почти не е нужен втори. За съжаление дори с топ лак цвета изчезва доста бързо от моите нокти.

Цена: 2,99 лв
Количество: 8 мл
Можете да намерите в: дрогерии Лили, ДМ, Дъглас

*Продуктите са ми изпратени за проба, но не ми е плащано да пиша за тях и мнението ми е базирано единствено и само на опита ми с тях.

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!