Дегримиращ мицеларен гел от La Roche-Posay [ревю]



Днес искам да ви представя един интересен продукт за премахване на грим и като цяло почистване на лицето. Мисля, че мицеларните води вече са широко познати, но все още никой не е чувал повече за продукта - мицеларен гел.
В момента все по-често обаче ми предлагат в аптеките тези на La Roche Posay. Голям фен съм на тяхната мицеларна вода и обичам да не правя радикални промени в режима си с грижата за кожата, обаче когато те ми предложиха да опитам гела си казах: „Защо пък да не опитам нещо ново и интересно!?“ ;)

Ако трябва да съм откровен, като цяло ми е правело впечатление, че само La Roche Posay имат в асортимента си мицеларен гел (поне у нас само него забелязвам). При това два. Явно новата мода все още се развива.
В този ред на мисли.. Формулата е много печеливша на обещания и думи. Печеливша заради следните фактори: продукт без сапун, с балансирано ph и съдържащ термалната вода, чието главно действие е да успокоява кожата. На етикета е упоменато още, че този мицеларен гел е подходящ за хора с нормална и смесена кожа, както и за тези с по-чувствителна. Аз, като клиент, мога да отметна последните две в списъка и от там нататък сама да трупам впечатления.
О, да! Забравих да отбележа, че водата е подходяща и за тези от нас, които носят лещи ;).
Продължавам с разглеждането на етикета, защото лично за мен това е много чудноват продукт макар да съдържа познати думички и още по-голямо бе учудването ми, когато се зачетох в начина на употреба. От марката са написали на етикета, че се нанася на влажно лице и после няма нужда от изплакване ;д Забавно!  
След кратка справка в Интернет, чрез коята четох ревюта от чужди блогърки, защото те са по-напред с новите тенденции и се оказва, че подобен случай с етикета имало и по техния край, както се казва. Ако трябва да съм откровена само в сайта на  La Roche Posay намерих разяснение и нужното инфо за употреба.Там  пише, че може да се ползва с памучни дискове или след това да се отстрани с тях. Въпроса ми е защо е написано по странен начин на етикета. Очевидно глобален проблем!


След като се информирах, добих идея как ще го пробвам аз. Най-добре ми се получи с масажиране на продукта чрез двете ми ръце и после да го сваля с памучни тампони или навлажнена кърпа. Втория метод си съчиних на фона на опита с отново от скоро нашумелите масла за сваляне на грима.
Мога да ви уверя, че продукта е номер едно в свалянето на спирала. По-ефективно се справя от мицеларната вода. Има малкия недостатък да ми щипе малко, докато е на кожата. Правих експерименти и на сухо... Тогава още повече щипеше. Затова държа да измия лицето си след него.
Ежедневно нося сравнително лек грим, но не мисля, че само мицеларния грим може да се справи с него. Освен това за пълното почистване на моето лице са ми нужни около три изпомпвания. С памук още повече сякаш.
Едно нещо е неоспоримо заедно с това, че сваля спиралата светкавично, наистина оставя кожата балансирана. Усещам я хидратирана и мека. По-комфортно се чувствам дори след употреба на мицеларна вода. Самата текстура на кожата е копринена на допир.
Радвам се, че опитах този продукт. Не мисля да ми е редовна покупка и ще продължавам да разчитам на мицеларните води. Все пак с желание ще го използвам до край.

Цена: около 25 лв
Количество: 195 мл
Можете да намерите в: аптеките

*Продукта са ми изпратени за проба, но не ми е плащано да пиша за него и мнението ми е базирано единствено и само на опита ми с него.

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!