Моята слънцезащита за лято 2015: Lierac & Phyto

Не съм сигурна дали в правилното време пиша този пост, но пък замисляйки се точно сега е времето на големите намаления за слънцезащитни продукти и понеже аз не ходя често на плаж (успях да направя първата си баня миналия четвъртък, но това е друга тема ;д), нямаше как да дам мнение за продуктите, които ще ме пазят тази година.
Между другото съм ги тествала известно време и в градска среда, защото с моята кожа е много рисковано да си се разхождам спокойно без нищо под слънчевите лъчи. Няма да навлизам в много подробности около крема за лице на La-roche Posay, защото той има перманентно присъствие в рутината ми от средата на пролетта и писах за него ето тук.
Без съдържание на парабени, силикон и октокрилен.
Малко е странен факта, че си мажа лицето с фактор 50, а тялото с 15. По принцип всяка година е почти така. Този не съм го избирала аз. Изпратен ми беше за проба. Определено от марката не са чели постовете ми, иначе щяха да ми изпратят по-силна защита, но това е друга тема за разговор.
Май днес дебютира и първия пост с продукт за тяло за предпазване. Не си спомням преди да съм писала за такъв, но понеже споделям такъв тип продукти със семейството ми, а те не са толкова бели (поне не всички), почти винаги се е пренебрегвали желанието ми за крем фактор 30 или 50. Чак тази година майка ми усети блаженството да си сложиш по-висока защита. Цитирам я: "Кожата ми не се усеща така опъната след плаж."
Всъщност е почти все тая на какъв фактор ще се спрете. Важно е да знаете колко време ще ви пази. По-високата цифра ви обещава повече часове защита и винаги след излизане от морето е нужно да подновите крема.

Лесно се смята колко време ще ви пазят продуктите. Към десетцифреното число, например 15, прибавяте нула и се получава 150. После делите на 60, защото един час има толкова дълга продължителност в минути и в случая получавате, че фактор 15, ще ви подсигури от изгаряне за два часа и половина. След този период трябва обезателно да се намажете пак. Дори по-рано.


Lierac Sunfic Solaire SPF15 е мляко за тяло поместено в удобна пластмасова бутилка с помпичка. Аз много харесвам леките слънцезащитни спрейове, защото са лесни за употреба и попиват по-бързо.

С това също е така, обаче се усеща леко как течността не попива напълно стои. Вероятно, защото предпазва и е нормално явление, но щом се изпотя от горещото започвам да се чувствам малко повече лепкава, затова не бих го препоръчала за градски условия.
Мирише си на типичен слънцезащитен крем, но пък съдържа в себе си отразяващи частички, чийто блясък на мен не ми допадна хич. На хората около мен пък им допада този ефект.
Не отичам, че малко блясък върху тен стои красиво и като преминах на темата тен, трябва да отбележа, че самия продукт стимулира кожата да придобива здравословен загар, хидратира я и я предпазва от стареене. Тоест не само ви защитава, но се грижи и да натрупате по възможно най-здравословния начин  тен. Всъщност това ми направи впечатление, че в едни и същи условия през деня, когато съм носила крема в сравнение с дни, когато не съм, добивам повече цвят на кожата. Определено улавя лъчите с цел придобиване на тен и ако помните трайността на защитата, която ви описах, да, точно за някъде два часа усещам да пази кожата ми. После е добре да подновя.
Единствения факт. поради който ми допада блясъка в продукта е, че така забелязвам дали е още на кожата ми и действа.
Цена: 46лв
Количество: 150мл
Можете да намерите в: аптеките
Cъдържа UV филтър и екстракт от слънчоглед.
Phyto Plage също ме остави със смесено мнение. Мисля, че писах за него скоро, но не е излишно да повторя основните му плюсове и минуси.
Това  е спрей за коса, който има уникална формула, която не само предпазва косата от слънцето, а се грижи за нея благодарение на съставките си  с 99% естествен произход и и придава ефект "мокра коса". 
Да, нужно е да пазите и косата си и в някои часове дори шапката за глава не е достатъчна. Отделно морската вода много изсушава косъма и понеже аз съм си патила жестоко от излагане без защита на косата, считам, че такъв род продукти не са въобще за пренебрегване.
Този е втория в живота ми и има доста основания да го считам за доста по-добър от предишния ми такъв. На първо място, течността в бутилката, която между другото е метална, е лека и прозрачна. Не прави косата тежка, но при обилно количество я втвърдява и утежнява заради плажния ефект, който цели да постигне този продукт. Аз съм с къдрава коса и такива продукти не ми се нравят, ама изобщо. Повече се къдри косата ми като го нанеса, но става на клечки, ако се повтаря, затова не ми допада ефекта за ежедневието, макар че на етикета пише, че е пригоден за градски условия. И все пак желая нещо да предпазва и косата ми, затова се стремя след измиване на косата да го впръскам и се подсигуря, че поне за ден ще ме пази.
Мирише доста силно и миризмата се задържа на косата. Състава му е хубав, както споменах. 

Ето и списък на част от съставките:

  • восък от маслина
  • екстракт от невен
  • рициново масло
  • екстракт от розмарин
  • екстракт от градински чай
  • без силикон и изкуствени оцветители

Цена: 36лв
Количество: 100мл
Можете да намерите в: аптеките

Чакам да свърши лятото, за да се убедя, че и трите продукта са ме предпазили. За сега се правят добре и нямам оплаквания!

*Продуктите са ми изпратени за проба, но не ми е плащано да пиша за тях и мнението ми е базирано единствено и само на опита ми с тях.

2 коментара

  1. За градски условия с две ръце ти препоръчвам да пробваш Biotherm Moisturizing Dry Touch Mist.

    ОтговорИзтриване
  2. Записвам си и благодаря за препоръката ;))

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!