Нещо разхлаждащо за лицето... или моят опит с водите на Alteya Organics

Днес ще пиша за един мой много любим продукт и с голямо желание ще го представя, защото е българско производство. 
По принцип не съм фен на тониците за лице и ми е трудно да харесам някой. Сигурно и това ще се промени някога, но пък много ми допадат водите за лице, които могат да влязат в тази роля на стъпката ми след измиване на лицето и преди нанасяне на крем. Освен това са мултифункционални в зависимост от растението, което е дестилирано, за да се получи флоралната вода.

Добре, накратко аз ги впръскван на лицето най-често. Не само, като тоник, а и през деня, когато ми е горещо и не нося грим. Разхлаждат ме приятно особено сега в горещите дни и това ме подтикна да пиша днес за тях ;) 
Доста често ги впръсквам и при раздразнения на кожата и ми помагат, затова много ги хваля и нека директно премина към краткото ревю.
За момента съм пробвала три от предлагащите се от марката Alteya Organics води и трите харесвам по различен начин заради действията им.
Обожавам факта, че са наистина достъпни (около 5лв са) и се предлагат в едно стандартно количество (100мл), което винаги успявам да изхабя в течение на доста дълго време. 
Самата опаковка на тези води също е практична заради помпичката и честно да си призная съм запазила една от изхабените опаковки на водите, за да съхранявам други продукти и да мога да ги впръсквам лесно. Какво още.. а, да, поместени са в картонени кутии и е описано на тях за какви проблеми и нужди е удачен продукта.
Тези води могат да се използват за всеки тип кожа.

Аз лично си купувам водите от био магазин "Килерь" във Варна. Има ги на сайта и на Зоя.бг.

Сега ще разкажа с няколко изречения какво ми е допаднало във всеки вид вода на Alteya Organics, с която съм имала опит.

Органична вода от Роза Дамасцена
Беше първия ми избор и май единствената, която ме спечели напълно и чувствам, като своя продукт, макар че все още обонянието ми се дразни от аромата на роза. Докато я използвах забелязах как кожата ми се чустваше балансирана. Определено розовата вода влияе благоприятно на проблемите с акне заради антисептичното и действие. Мисля да повторя покупката и много скоро :)


Органична вода от лайка
В тази вода пък харесах успокояващото и действие. По принцип аромата на лайка ми действа отпускащо на сетивата. Водата от лайка помогна значително много на възпалената ми кожа след епилация, но пък лицето ми не хареса колко силно овлажняваща се оказа . Въпреки това не е никак лоша и си я изразходвах с немалък ентусиазъм.

Органична вода от маточина
Това е последния вид, който закупих от водите на Alteya Organics. Много ми харесва как свива порите и определено контролира по някакъв начин себума на лицето ми. Сега съм я смесила и с няколко капки масло от чаено дърво и за пръв път забелязвам ефект и от него на лицето си.
Много добре ми се отразява тази смес, а по самостоятелно действие класирам тази вода на второ място сред трите ;)

Ами това е от мен. Няма какво повече да добавя към мнението ми за тези води. Май е време да опитам и тези с лавандула и бяла роза и когато опитам и тях обещавам да пиша в блога ;)

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!