Двойници: Олиа за тяло


Докато се излежавам блажено в леглото с лаптопа в скута ми и се чудя какъв нов материал да дам на Интернет пространството, ми хрумна, че е добра идея днес да стартирам една рубрика, в която ще обсъждам продукти, които си приличат. Не случайно ще започна с две масла за тяло. Всъщност и двете ми допадат и помислих, че ще е приятно в тази събота да споделя мнението си за два толкова отпускащи продукта.

Всъщност е по-правилно да се изразя олиа за тяло, понеже и при двата продукта маслената комбинация е в течно състояние.
Моят добре познат стар приятел в борбата срещу сухите участъци по кожата е NUXE Huile Prodigieuse. Много популярен продукт поради мултифункционалността си. Подходящо е за нанасяне, както по кожата на цялото тяло плюс лицето, така и за подхранване на косата. Не само аз и в блоговете на още няколко момичета съм срещала, че го прилагат и за омекотяване на кожичките на ноктите. Експериментите с него не приключват до тук - добре действа и на устните. Въобще може да се омажете с него от глава до пети.
Има и блестящ събрат, тоест това масло има и вариация с блестящи частици, която аз лично не харесвам именно заради полепващите навсякъде брокатчета.
От доста дълго време исках да опитам това олио на Garnier. На скоро линията Ultimate Beauty Oil се разшири с продукт скраб за тяло, който използвах до край, и ме подсети, че е време да спра да се чудя на олиото. Двата продукта от линията са с еднаква миризма, което ме зарадва при първото ползване на Skin Perfector-а.

Включих в публикация тип "сравнение" двете олиа, защото все повече и повече чета как варианта на Garnier е бюджетната алтернатива на NUXE Huile Prodigieuse.


Имайки и двата продукта в момента и ползвайки ги от няколко седмици паралелно, за да оправдая този бюти мит, моето мнение е, както в  началото споменах, че ми харесват, но са много различни. Бих казала, че е 50/50 ситуацията.


Ако сте решили, че ще бъдат вашите продукти за тяло и изключите мултифункционалността на NUXE Huile Prodigieuse, е хубаво да знаете, че и двата продукта ухаят отпускащо. Също така имат удобни помпички за изкарване на самия продукт. Между другото маслото на NUXE се продава и в разфасовка 50мл без помпичка и смея да твърдя, че без тази екстра е доста неудобно да се нанася без да се омажете. Помпичката намалява мазната ситуация, но пак ще е добре да внимавате.
Различията в двете опаковки са, че единия продукт е в пластмасово (Garnier) шише побиращо 150мл, а другия в стъклено (NUXE) - 100мл.

Започнах сравнението между продуктите, като продукти за тяло и остана да споделя най-важното - действието им върху кожата. Бих ви посъветвала да не мажете щедри количества, защото след като маслата се затоплят от температурата на кожата и се един вид активизират, сами бихте усетили дали сте прекалили. За по-добра преценка затопляйте ги с ръцете си преди да ги втриете. Извън моя съвет бих казала, че се използва почти еднакво количество и от двете, макар че NUXE Huile Prodigieuse е някак по-рядко и воднисто.

Маслото на Garnier се усеща по-тежко и мазно. То попива по-бавно. Когато една вечер намазах едната си ръка с него, а другата с NUXE Huile Prodigieuse, второто олио се абсорбира в кожата по-бързо. Така че имайте го в предвид. Като действие и с двете усещам мека и успокоена кожа. Бих могла да заменя по-скъпия с по-бюджетния продукт.

От друга страна олиото на NUXE е мултифункционално и ако например ми омръзне да си мажа тялото, мога да го ползвам за други цели. Затова си мисля, че е са малко неравностойни за сравнение. 
Скоро свършвам олиото Huile Prodigieuse и ще наблегна на използването на Garnier Skin perfector.

Малък коментар към масления състав:
Гарние-основни масла: розово, арганово, макадмия и бадем.
Нюкс-основни масла: пореч, маслен извлек от жълт кантарион, сладък бадем, камелия, лешник и макадамия

От двете олиа това на Garnier е около 10лв-150мл и може да се намери в дрогериите и супермаркетите, а това на NUXE се продава в аптеките за около 25лв -50мл. и за около 48лв -100мл.


11 коментара

  1. Някак си не свикнах с текстурата на маслото на Нюкс за тяло, но пък това на Гарние беше добре за след плаж. Аз го ползвах на влажна кожа за по-осезаем ефект. Сега пробвам маслото на Нюкс за лице, защото имам едно мини и ми се ще да поекспериментирам (да ми се чуди човек с моята мазна кожа...) :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за препоръката :) Сега използвам едно олио на Yves Rocher и ми допадна като концепция. Ще си взема това на Garnier да го видя как ще ми се стори.

    ОтговорИзтриване
  3. Опитай да го нанесеш, като overnight маска. При мен лично много помага ;)
    Ще опитам да запазя маслото до лятот, та да видим. По принцип след плаж кожата ми е доста суха и иска нещо малко по-подхранващо ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Това на Лиерак го зяпам от години и все забравям за него :)) Благодаря, че ми припомни!

    ОтговорИзтриване
  5. Не мисля, че за мен е must have продукт, но винаги, когато го купя му се радвам много. Особено зимата ;))

    ОтговорИзтриване
  6. Ще чакам отзиви Жени :) И за това на Yves Rocher.

    ОтговорИзтриване
  7. Не знам дали моята кожа не се разбра нещо с олиото на Lierac, но след мазане 2-3 пъти с един тестер по-сухите ми места (лактите например) станаха още по-сухи. Въпреки, че не харесах олиото съм склонна да опитам това на Nuxe само защото се предлага в малка разфасовка.

    ОтговорИзтриване
  8. Вземи си онова мъничко несесерче с продуктите за пътуване :)) Хем, ще опиташ повече от Нюкс ;) Благодаря, че сподели за маслото на Лиерак.

    ОтговорИзтриване
  9. Като цяло не ви разбирам как търпите нещо толкова мазно върху себе си ;дд Аз лично полудявам и за това предпочитам леките лосиони :3

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!