MAC Rebel [ревю]

Днес реших да ви покажа MAC Rebel. Едно дълго очаквано и издирвано от мен червило, което мнозина включително и аз биха се съгласили, че е есенен цвят, но знаете ли толкова го исках и сега му се наслаждавам всеки ден. Не отричам, че предпочитам да е мрачно и тъмно навън, за да отива времето на този сливов цвят ;))

Безспорно гилзите на червилата на бранда имат много изчистена и стилна визия, която от друга страна има и няколко минуса. Освен от лимитираните колекции всяко едно червило на МАС си прилича по външен вид и цвета може да се познае само по етикета отдолу. За мен това не е проблем за сега, защото нямам голяма колекция от техни цветове.

Може да се отбележи факта, че единствено на МАС притежавам две червила. Често споделям, че не повтарям покупката на червило на дадена марка и линия въпреки добрите впечатления. Купувам различни формули, цветове и марки винаги с цел да обогатя не само колекцията, но и знанията в тази област.
MAC имат страхотен избор от цветове и финиши от редовната линия червила, така че можете да си повисите пред щанда с часове и да не харесате само един цвят.
По последният критерий Rebel е satin finish - матов с малко блясък и не толкова изсушаващ на устните ефект, като цветовете от матовата линия. Сатенените цветове обещават добра пигментация, наситеност и дълготрайност на цвета поне 5 часа  на устните.
Сега нека ви опиша цвета. MAC Rebel изглежда изключително тъмен, точно тъй наречения вамп нюанс. Милата ми майка, като го е купувала по моя молба доста се е стреснала и много искаше да ме види с него за да е убедена, че не е взела грешен цвят ;дд 
И наистина не бе, защото цвета, който се разгръща на устните е много различен от очакваното. Определено бих добавила, че моята супер бяла кожа изкарва студения му тон и цвета е хем доста розов, хем лилавее. Нося MAC Rebel в последното ми клипче с годишните любимци, където е нанесен по-интензивно.
Това червило позволява напластяване, а с малко старание не е нужен молив, макар че на мен сякаш ми се иска да си закупя един за него.
Трайността му наистина е невероятна. При мен петте часа са потвърдени. Също като Ruby woo, което за справка е с матов финиш, седи непокътнато с часове, ако не ядете и само пиете от време на време течности. Мазните храни са винаги враг на трайните червила и ви съветвам освен по принцип да ги избягвате и когато тествате червило по този параграф. Направих тази вметка, защото още при първото носене забелязах, че цвета пада равномерно през деня и накрая оставя блед отпечатък, който премахвам напълно единствено с дегримьор на маслена основа. Наистина пигмента се впива доста в устните.
Сигурно читателките с по-сухи устни се интересуват дали изсушава. Съдейки по собствения си опит, да, изсушава, но не така драматично, като матовата серия на марката и като за дълготрайно червило нанася наистина минимални щети. Сложа ли балсам преди него се улеснява и нанасянето му, и се предпазвам от изсушителния му ефект. Редовното ексфолиране също помага.
Главната причина да отлагам покупката на това червило е, че имам един много сходен на него цвят. Ревюто му можете да прочетете тук. С него се постига по-тъмен и пепеляв цвят, когато положа повече от един пласт. На пробата на ръката ми е леко нанесен. Не го предпочитам пред MAC Rebel, защото много ми изсушава устните и е по-скъпо, като цена. Имайки Rebel дори малко съжалявам, че го притежавам :(

Обожавам MAC Rebel и дългото чакане да се сдобия с него си заслужаваше. И един малък съвет. Такива червила стоят невероятно на вечерни излизания и както казах в началото.. мрачно време ;)

Цена: 37лв
Количество: 3gr
Можете да намерите в: магазина на марката в The Mall и Mall of Sofia

17 коментара

  1. Страхотен цвят!!Много ти отива :)

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно ти стои !! Изумява ме обаче разликата от устни до устни.. На моите изглежда почти лилаво :)) Чудесно ревю !

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря! То и на самата ми ръка на кожата се вижда какъв цвят се проявява.
    Да, и аз имам позната, при която много лилавее. Сещам се преди време на Таня Бър го бях гледала и червенееше :)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно ревю! Това си е твоята гама червила. Толково хубаво ревю си му написала, че чак и на мен ми се прииска да си го купя, а не се харесвам особено с такива цветове :)

    ОтговорИзтриване
  5. Цветът е невероятен <3 и много ти отива :))

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотен цвят, чак ми се прииска да си го взема :)

    ОтговорИзтриване
  7. Ох, напоследък все гравитирам около подобни на този цветове- леко студени, леко лилави, прелест!

    ОтговорИзтриване
  8. Никога не е късно, но питай от рано в магазина им, че бързо свършва у нас ;))

    ОтговорИзтриване
  9. Винаги съм харесвала техните червила и макар, че притежавам едно единствено, определено мисля да си набавя още. Чудесен цвят е и наистина ти тива много. :)
    П.П.: Не знам защо, но две от снимките са наполовина черни, само при мен ли е така?

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря :)) Не знам защо така ти излизат. При теб сигурно е проблема. На мен ми се отварят нормално :/
    До сега всичко, което съм пробвала от марката е невероятно, а двете техни черчервила, които имам са убийствени :))

    ОтговорИзтриване
  11. Имам чувството, че това се превърна в най-емблематичното червило на МАК и има защо :) На теб ти стои страхотно, наистина е създадено за светли жени :)

    Ети, поканих те на разговор за женствеността тук:

    Поканила съм те на разговор, виж повече тук:

    http://mykaleidoscopeeyes.blogspot.com/2015/01/blog-post.html

    ОтговорИзтриване
  12. На мен такива цветове не ми отиват, но на теб ти стои страхотно! :))

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря за поканата и ще се опитам да се отзова подобаващо ;) Иначе за това, че червилото се превърна в емблема на MAC съм напълно съгласна.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!