Една марка, два продукта: Първи впечатления от Apivita


Гръцката марка Apivita започна да се появява все по-често в блоговете напоследък. Голяма част от българските блогърки за отрицателно време написаха ревюта на различни техни продукти, чрез които добих представа за асортимента им. Благодарение на тях научих за марката и си харесах няколко неща за пробване. 

Започвам с един от най-любимите ми продукти, а именно маските. Apivita имат богат избор на какви ли не маски- за хидратиране, за подхранване, за проблеми, като пъпки.. Въобще пред щанда, на който бяха окачени от всеки вид малък размер, тоест тип сашета, изпаднах в голямо чудене. В случай, че искам да пробвам някоя маска винаги съм по-склонна да купя саше или мини размер, както ви е удобно го дефинирайте, но ме разбрахте :)

И така, ако изберете този вариант получавате две слепени пакетчета, които ви дават правото минимално два пъти да се насладите на маската и логично, ако ви допадне да преминете на голям размер или ако сте, като мен, да си я купувате, когато имате нужда. Аз обичам разнообразието и често сменям маските, като ги съобразявам и според състоянието на кожата ми. Преди съм писала и за други любими, които ги продават в малък размер тук.
Реших на първо време да рискувам с хидратираща маска, защото в онзи момент кожата ми бе жадна за хидратация. Спрях се на тази с мед, защото меда през годините за мен лично се е доказал, като отлична съставка за хидратиране на кожата. На щанда имаше още две маски, ако не се лъжа, отново в тази категория, но аз прецених, че ще е с мед.. съставка, която ми една идея по-позната.

На мен маската ми стигна за четири ползвания. Отново количеството определено за два пъти се оказа повече за мен.

Мога да споделя, че консистенцията ме изненада, като леко течен и леко лепкав крем. Белезникава на цвят. Миризмата бе свежа и противно на очакваният не сладнеше. Усетих загряващ ефект и сякаш кожата ми се напоява. Маската се държи според указанията за десет минути. През това време попи голяма част в кожата ми. След, като я отмих определено я усетих по хидратирана и разбира се, страшно мека, което повечето маски дават, като ефект.


Мисия хидратирана кожа.. изпълнена! :) Наистина маската много ми помогна. В най-студените дни от тази странна зима бяха ми се появили сухите участъци, които бяха много раздразнени при мен. Друга е темата, че тогавашния ми крем се оказа голяма грешка.
Доволна съм от първия си избор на маска от  Apivita, силно препоръчвам и пак ще разгледам щанда им за още ;) Ще се върна определено за някоя от техните маски за околоочния контур. Просто ми звучи наистина интересно :))
Цена: около 7лв
Количество: 2х8мл
Можете да намерите в: Ринг мол и аптека Ремедиум в София, във Варна аптеки Марешки на центъра и Субра в Гранд мол ( за тях гарантирам, че са добре заредени с продуктите на марката)

Почистващия гел с маслина и лавандула, подходящ за премахване на грим на цялото лице плюс очите (получи се дълго определение.. знам ;)) харесах от поста на Теди . 

Отново се повтарям, но държа да отбележа. Такъв продукт ползвам сутрин за измиване на лицето. Вечер премахвам грима си по друг начин, който включва продукти на маслена основа. За да съм напълно полезна си позволих няколко седмици да ползвам гела за премахване на грим заедно с механичната ми четка за лице и смея да потвърдя, че се справя добре в това и може да се разчита на него, като дегримьор.

Този продукт прави много приятна гъста пяна, нужно  е малко количество, но сякаш малко по-трудно го отмивам. После чувствам кожата си много мека и приятно ароматизирана. На мен ми мирише цитрусово. Поне моето обоняние такава миризма надушва. 

Скърцащ ефект от чистота няма, което мен не ме тревожи, но го отбелязвам за феновете на този тип резултат. Въпреки това на тампона с тоник след това нямам остатъци от мръсотия и считам, че е ефективен. С мицеларна вода теста показа същото.
Наистина щади кожата и ми харесва, че не е нужно веднага да ползвам крем за хидратация след него. Мога малко да изчакам преди тази стъпка, понеже не опъва кожата.










Състав:
Aqua (Water)**, Aqua (Water), Sodium Lauroyl Glutamate, Coco-Betaine, Sodium Lauroamphoacetate, Lauryl Glucoside, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, PEG-60 Almond Glycerides, Glycol Distearate, Laureth-9, Sodium Olivoyl Glutamate, Rosa Canina Fruit* Extract, Sorbic Acid, Saponaria Officinalis Leaf Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender)  Flower* Extract, Propolis Extract, Panthenol, Benzyl Alcohol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Citric Acid, Sodium Levulinate, Caprylyl Glycol, Glycerin, Potassium Sorbate, Ethylhexylglycerin, Salicylic Acid, Disodium EDTA, Copper Aspartate, Zinc Aspartate, Manganese Aspartate, Parfum (Fragrance), Limonene, Linalool, Citronellol, Hexyl Cinnamall*

Забравих да коментирам опаковката и от това се сещам да подчертая отново икономичността на този гел. Помпичката за отсипване на продукта е много удобна, спор няма. Има и заключващ се механизъм, но не е от онези помпи, които разхищават продукт и не може да се контролира нужното количество.
Пълното изпомпване на мен ми идва в повече и нали ви споменах намирам за малко трудно отмиването. Не, че е нещо фатално. Просто е нужно една идея повече наплисквания с вода, докато се премахне напълно. Аз ползвам половин помпичка и за месец и нещо съм изхабила продукта до началото на етикета на бутилката :)

За финал ще го сравня с други два мои любими гела . Този на Nuxe и този на Clinique. Двата са тотално различни, но този на Apivita е нещо средно между тях. Пени се много, като на Clinique, който обаче има по-хрупкава пяна сякаш, а на гела на Apivita пяната е кремообразна. Приятен за ползване е и щадящ, като този на Nuxe и също, като него накрая оставя кожата мека без онзи скърцащ ефект, за който споменах по-горе.
Считам го, като една много добра покупка и ново откритие по темата "Грижа за кожата".

Цена: 30лв
Количество: 200мл
Можете да намерите в: Ринг мол и аптека Ремедиум в София, във Варна аптеки Марешки на центъра и Субра в Гранд мол ( за тях гарантирам, че са добре заредени с продуктите на марката)

16 коментара

  1. Много хубаво ревю.В София се намират и в аптеки Ремедиум със сигурност :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ще се купува тази пяна, просто няма как. Това ревю още повече ме изкуши!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз съм си го набелязала този почистващ гел <3 много хубави снимки и ревю :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, че сподели и ще го добавя по-късно в ревюто :))

    ОтговорИзтриване
  5. Хихи... Както ти мен за скраба на Garnier ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Може ли да ми кажете в София Ринг Мол, на кой етаж се намира магазина?
    Преди години ползвах шампоан, който ми бяха донесли от Гърция като подарък и бях изключително доволна.

    ОтговорИзтриване
  7. За етажа вече не знам. Погледнете сайта на мола. Все ще има информация. Лично не съм била там, но от бранда рекламираха неотдавна, че са отворили там техен щанд. Има ги и в аптека Ремедиум според информацията от Габи малко по-надолу.

    ОтговорИзтриване
  8. Радвам се че си останала доволна от моя препоръка :) Иначе ми е странно, че не можеш да го отмиеш лесно, още повече че предпочиташ продукти на маслена основа в това отношение....

    ОтговорИзтриване
  9. Така е, но това е измивен гел. Дори и с натурални съставките.. Определено е друг тип консистенция и понеже накрая съм сравнила с два други. Про тях два пъти плисвам и се отмиват. Особено този на Nuxe супер лесно се отмива. С гела на Apivita са ми нужни повече вписвания дори и да намаля количеството.

    ОтговорИзтриване
  10. май ще трябва да намина през Ремедиум да видя какво предлагат. Сигурно имат и други видове гелове за лице и скрабове? Лавандула хич не обичам, но опаковката и помпичката , както и това, че се пени много, е голям плюс за мен :)

    ОтговорИзтриване
  11. Напълно бях отвикнала от гелове, които оставят кожата скърцаща, но сега изхабявам един точно такъв. Най-вероятно и аз ще се насоча към Apivita след това, макар че са ми малко над бюджета.

    ОтговорИзтриване
  12. Супер ревю, отдавна съм хвърлила око на пяната :)

    ОтговорИзтриване
  13. И аз нещо бях позагубила връзка с тях, но този на Clinique е такъв :) Малко над, но наистина супер икономичен се оказва :)))

    ОтговорИзтриване
  14. Да, имат други видове. Ще може да си избереш :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!