Ecotools Five Piece Mineral Set [ревю]

Измина много повече от година, откакто в блога бях показала всичките си четки на Ecotools. От тогава все ще си ползвам така успешно четките им. Не са се развалили косъмчетата, също така не са се разлепили и като цяло четките ми на марката, които имам от поне три години си се представят напълно идентично с времената, в които бяха чисто нови.
Този месец обаче в моята пощенска кутия пристигна пратка с един комплект на марката, който си нямам идея как съм могла да пропусна. Комплекта е тип за пътуване, а ако сте разглеждали стелажите с четки на Ecotools, сто процента ви е направило впечатление, че те предлагат най-различни практични комплекти от четки подходящи за пътуване.
Комплекта се води, че е от пет части, макар, че за мен си е чисто и просто от четири, защото според описанието на гърба включва: четка за минерален грим или да сме по-точни прахообразен позната още, като кабуки четка, плоска четка за коректор, пухкава четка за преливане, четка за пудра и петия елемент несесер, където да се съхраняват или пренасят.
Ползвам ежедневно всяка една от четките. Леко им смених ролите според предназначенето им поставено от марката и както винаги правя с четките, поиграх си с много продукти и сега ще споделя за всяка пълните си впечатления :)

Кабуки четката
Най-сладурската и малка четка в комплекта е кабуки четката и ролята и в моя ежедневен грим е да поставя финалния щрих на лицето, а именно пудрата. Тя е супер мека и е удоволствие да галиш лицето си с нея. Определено създава един въздушен ефект и затова се ограничих да я ползвам главно за пудра, понеже я прелива фантастично, но също така се оказа добра в поставянето на фон дьо тен и кремообразен руж.


Четката за пудра
Тази четка още от началото я харесах за поставяне на прахообразен руж и няма да ви лъжа само веднъж се осмелих да я ползвам по предназначение и поставя пудра с нея. Не е лоша идея да я ползвате за това, но лично аз я предпочитам за руж и понякога за леко контуриране. Отново много мека :)



През годините се убедих, че за мен четките на марката са феноменални за лице, но пък за поставяне на сенки има какво да се иска.
Плоска четка за коректор и пухкава за преливане.
Коректора си го нанасям винаги с пръсти и са редки случаите, в които се осмелявам да изневеря на режима и си почна да нанасям продукта с четка. От друга страна пък страшно неудобно ми е ежедневно да бъркан с пръсти да нанеса база на клепачите и ползва плоската четка за целта. Много добре се справя с кремообразнте продукти, Влюбих се в нея без да подозирам. Усеща се малко по-жилава от останалите в комплекта. Вероятно, защото е с най-гъсто разположени косъмчета.
Пухкавата четка е много интересна на пръв поглед и също твърде голяма в сравнение с блендиращите четки, които сме свикнали да виждаме. Аз много я харесвам за преливане на сенките или когато ми трябва да доизгладя самите граници на цветовете върху клепача. Ползвам я най-често за просветляване на лицето с течен хайлайтър или коректора писалка MAC Prep&prime (за който подготвям ревю).
Несесерчето е симпатично. Бих го определила, като бонус, защото не някакво смайващо качество. Например би пренесло четките, ако трябва, обаче ми е малко нестабилно и не бих разчитала постоянно да си ги държа вътре.
Забравих да уточня, че четките са с къси дръжки и са компактни за разнасяне :)
Много съм доволна от комплекта. Въпреки че имам още много четки за ползване ежедневно, тези успяха да се наместят на челни позиции.

Цена: 35лв
Можете да намерите в: марката се предлага в магазини Лили, магазин САФО за Варна

*Продукта ми е изпратен любезно от представителите на марката за проба, но моето мнение е базирано изцяло на опита ми с продукта. 

5 коментара

  1. Искам и аз да ги пробвам много,изглеждат много добре :)

    ОтговорИзтриване
  2. Отдавна заглеждам четките на Ecotools и определено ще се сдобия с някоя след тази публикация. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Според мен са много добро качество и ако тук бяха на американските си цени.. Дори и целите им щяха да са възхитителни за това, което са :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!