Скраб за тяло, като сладко

Обещах вчера още да ви споделя моите наблюдения над скраба с малина на The Body Shop. Действително не очаквах толкова да ми допадне. Интереса ми към него бе събуден от различната му консистенция подобна на истинско малиново сладко. Наистина ми иде да грабна лъжицата и да го опитам, но вероятно по-скоро ще получа гаден вкус в устата достатъчен да ме накара да намразя продукта :Р

При отварянето на продукта, не ми вдъхна доверие, че може да ме отърве от мъртвата ми кожа. Отново подцених свойствата на дребно смлените частички в ексфолиантите. Този може да ма видими зрънца, като на плодчетата в любимите ни сладка, но всъщност интересната смес крие в себе си милиони мънички частички.
Тези частички усещам щом продукта е добре разстелен на кожата и после просто продължавам с масажирането на кожата. Използвам сравнително по-малко количество в сравнение с лимонения ексфолиант на The Body Shop. Формулите на двата са коренно различни.
Тази е лека, с малки частици (за пореден път подчертавам) и също така загребвам много по-малко количество от сместа, отколкото когато ползвах предишния. При мен ексфолиантите, най вече готовите, свършват за седмица две. Този подозирам ще го ползвам по-дълго. Самата гелообразна текстура допълнена с многото гранулки в малки количествата е ефикасна за правене на пилинг на цялото тяло, а на пръв поглед можех да се закълна, че ще изразходя половината кутия само при първата проба ;)
Впечатлена съм от ексфолинта с малина. Признавам, обаче, че ми липсва онова мазно усещане на маслата от скраба сладък лимон.  С лимоновия не ми бе необходимо да ползвам лосион или масло за тяло, макар че тази процедура винаги е свързана с обилна хидратация след нея.
Без тази малка забележка бих могла да пиша на продукта отличен плюс отличен за достоверния аромат отново. Направо да си оближеш не пръстите, ами тялото.. :дд
The Body Shop отново не изневеряват с добрите си продукти за тяло ;)

Цена: 26лв
Количество: 200мл
Можете да намерите от: http://mybodystore.bg/

4 коментара

  1. Изглежда страхотно, аз бих го загребала с лъжицата вместо да се мажа :)

    ОтговорИзтриване
  2. Със същата консистенция имали и с боровинка :)) Ще се заграбва с лъжицата и в други видове май ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Миналата седмица ги заглеждах в местния The Body Shop, но цените тук са нереално високи и избягвам да си давам парите при тях. Този скраб ще ми струва малко над 20 евро и колкото и да ми се иска да го пробвам, за момента ще трябва да пропусна :( Взех си обаче анти-бактериален гел за ръце с кокос, много съм доволна.

    ОтговорИзтриване
  4. Уау за голямата разлика в цените. Моето е от Германия, но напълно отговаря на българската цена.
    Вариант е, като си си тук отново да направиш една поръчка от българския сайт :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!