my current hair care | първи пост за грижа за косата

Освен лицето ми, усещам и косата си в добро състояние последните месеци :)
Открих доста добри продукти, които я правят бих се изразила "щастлива" ;дд Ами да, сега я усещам как расте с по-голям хъс, ама то е и от хубавото време :дд
Стига съм ви занимавал със сладки приказки, стана ви ясно, че днес отново ще хваля :)


Нека започна с шампоана на Pantene, с който измивам косата си (естествено за какво друго се ползва шампоан ;дд). С Pantene си миех косата, като бях малка и до ден днешен родителите ми  са верни на марката. Аз се дърпах малко да го използвам, защото нали преди немалко години от дрогерийните шампоани развивах пърхот. Но заради доброто старо време започнах да го ползвам и не съжалявам. Винаги съм помнела Pantene с хубавият обем, който дава на косата ( при моята къдрава (някой го наричат избухване :дд). Добре се справя, не дразни скалпа ми и аз съм доволна.


О, това е може би едно от най-любимите ми нови открития. Неотдавна ги има тези сухи шампоани по българските магазини и винаги съм ги заглеждала. Никога не съч подозирала, колко могат да улеснят живота. Този специално го избрах слушайки препоръките на една моя любима българска блогърка :) 
Повярвайте ми направих си експеримент и изкарах седмица без миене на косата и никак не си беше проличало за околните. Супер е, ако случайно сме възпрепядствани да измиете гривата си или просто само за обем. Ше пробвам и друго марки сухи шампоани, то ви го препоръчвам и препоръчвам въобще да видите какво е сух шампоан :)


Това кремче на Macadamia, които все повече ме печелят, като фен, ми е помощник в оформянето на прическата. Суша си я с сешоар и преди това подготвям косата с крема. В упътването пише след нанасянето косата да се разреше и а послушно спазвам всичко. Плюс е, че не ви е нужно голямо количество и ако прекалите ще усетите косата си претоварена. Много добре поддържа формата на къдриците ми, а косата ми е вече достатъчно дълга и те са по-тежки, което предизвиква бързото им разваляне.













Много ама много хвалена маска . Прави косата много мека и бляскава. Позволявам си веднъж в седмицата да я ползвам. В началото беше два пъти, но установих, че така ми действа по-добре, защото си е силничка маска. Понякога да я нанасям до корените, защото иначе косата ми става по-мазана, а пък аз не обичам да променям интервала на време, в който я мия. Усещам добре подхранва косата ми и я прави доста плътна. 


Мacadamia nourishing leave in cream, Pantene aqua light shampoo, Macadamia natural oil deep repair

Продуктите на Macadamia могат да се поръчат от Златна рибка. Сайта предлага и малки разфасовки и така лесно мойете да опиатте двата продукта, кактонаправих аз :)

6 коментара

  1. И аз наричам косата и кожата си щастливи :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нали! ;дд Моята нали е къдрева и като се подредят и навият къдриците и аз се харесам заедно сме щастливи :дд

      Изтриване
  2. Показала си много хубави продукти, много ми стана интересно да пробвам някои от тях. Имам олиото за коса на Macadamia, но е при майка ми в България и чакам с нетърпение да се прибера, за да го пробвам. Иначе миналата седмица в един мол съвсем случайно открих огромен магазин, който предлага само и единствено продукти за коса... Каквото се сетиш има, направо щях да припадна, чувствах се като малко дете в сладкарски магазин, накрая бях толкова изморена от гледане, че не си купих нищо, взех на приятеля ми вакса за коса, но това не се брои :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Уауу! Искам и аз. Напоследък съм се запалила по продукти за коса и тяло. Малко тип глезотийки разглеждам, ама пък ми прави голямо удоволствие, като полагам такива грижи :)

      Изтриване
  3. Много хора хвалят маската за коса на Macadamia, време е май и аз да я пробвам. Иначе ползвам балсама без отмиване на същата марка, много съм доволна от него-мека коса, лесно разресване, ухае приятно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай я! На мена ми се иска да я оставя за малко, но искам заместителят да е точно толкова добър и съм в голяма чуденка :))

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!