Тарагона 🌞 римският рай в Catalunya

Тази година си бях обещала, че ше разгледам повече места в Каталония или региона в Испания, където се намира Барселона. Интересно е да видиш, че след такъв космополитен град като Барселона останалите са много по-малки и старинни. Такъв е и Тарагона, където бях преди почти месец и честно да си призная не отивах с големи очаквания. Може би, часове преди да потеглим разгледах отново на картата къде се намира и бях много щастлива за факта, че поне ще видим море 🌊.


Нашата разходка започна със старият град, който е построен още по времето на Римската империя. За мен бе много интересно да си припомня отново тази част от историята и искам да споделя няколко факта, които може би ще събудят и у вас интерес към Тарагона.


Тарагона е основана през 218 г. пр. Хр. от Публий Корнелий Тарако и носи именно неговото име. По късно император Октавиан Август поема управлението над града и за много кратко време Тарагона успява да се превърне във вторият по важност град в империята. Старият град представлява точно класически Римски град със стена, която да отделя жителите, които живеят в града и административните сгради плюс имало е и от така популярните "терми" или римски бани. Хареса ми много изборът за място на амфитеатърът, защото има прекрасна гледка към морето 🌝. За съжаление точно тази част бе заключена за ремонт, когато ние посетихме града, така че и се полюбувахме от разтояние.



Но малко преди да стигнем да големият балкон, където се разкриват много красиви гледки към морето, ние се изкачихме до друга точака с гледка към катедралата и най-високата точка на старият град. Отново се виждаше и Средиземно море и освен това амфитеатърът.


Мисля, че до тук вече бяхме супер изморени от разходката плюс гладни, затова се отправихме към центъра и нашият избор за заведение бе "Quatro". Ресторант, който ни препоръча екскурзоводът ни и бих казала, че очаквахме повече класически tapas, а накрая се оказа, че порциите са доста големи. Като цяло препоръчвам, защото бяха бързи и имаше разнообразие.

След това се отправихме към плажната ивица, за да прекараме следобеда там преди да посетим музея на пристанището, където може да видите още богатсва от Римският град.


Определено искам да се върна отново в Тарагона, тъй като отидохме малко неподготвени и не успяхме да разгледаме всичко за ден. Ако вие имате възможност да посетите този град пределено влезте в катедралата и посетите музеят зад нея, където има страхотна градина 😇.

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!