ДВОЙНИЦИ: Гел за вежди за 6лв или 36лв?


Напоследък преоткривам веждите си и продуктите за вежди. Доста дълго използвах едни и същи продукти, че явно ми е доскучало и е време за промяна. Като говорим за промяна, не знам за коя поредна година аз използвам цветният гел за вежди на L'Oreal Brow artist. Последният път обаче си сбърках цвета и след това репих, че е време да опитам да наося само молив за вежди.

Все пак съм по-голям фен и привърженик на "грим без грим" визията, затова и се върнах към този тип продукт отново. Перфeктният избор за тези от нас с природно големи вежди, които търсим повече фиксация от запълване 😉.


В днешният пост ще сравня два много популярни продукта, които носят почти еднакви имена - Benefit Gimme brow и essence Brow me. И преди съм ги използвала в различни периоди и не се е случвало да ги видя един до друг, за да направя обстойно сравнение.


Започвам с по-бюджетната от двете спирала за вежди. Това, което е отличаващо се при него е цветът според мен. От essence предлагат едва 3 цвята за избор и все пак аз много харесвам как 02 Browny Brows пасва на естественият ми цвят коса. Обикновенно е добре, ако сте брюнетка веждите да са една идея по-светли, а ако сте със светъл цвят на косата обратното.

От дясно с essence Brow me


Относно четката и усещането при нанасяне на продукта при двата гела има малки разлики. Този на essence е с по-воднистта консистенция и четката е по-издължена.

Количество: 3,2 мл
Можете да намерите в: Notino.bg и веригите за дрогерийна козметика

Цена: 6 лв


И сега да преминем на Benefit Gimmie Brow. С него имах по-голям избор на цветове. Някъде около осем варианта предлагат от бранда, който неотдавна обнови цялата си линия продукти за вежди и от тогава получават само хвалби. Аз мога да дам едно положително мнение и за помадата им 😇.
Тук се спрях на цвят 03 Light to Medium Brown, като не бих казала, че не е моят цвят или не ми пасва, но определено е много по-светъл от този на essence. Ако избирах пак бих била по-смела да избера следващия нюанс. Номер 03 е и с по-топъл подтон.

От ляво с Benefit Gimme Brow


И все пак нека споделя и предимствата на продукта от Benefit. Определено по-добър дизайн на опаковката. Металическият цвят привлича внимание!
От друга страна четката е по-малка и разнася доста пестеливо количество продукт върху косъмчетата на веждите. Признавам, че когато го отворих за пръв път не бях много позитивно настроена, защото ми се стори, че почти не видях промяна във вида на веждите ми.

Количество: 3 мл
Можете да намерите в: Notino.bg и веригите за висок клас козметика

Цена: около 36 лв

От ляво с Benefit Gimme Brow и от дясно с essence Brow me

Въпреки това смятам, че и двата продукта са страхотни. Не са на 100% пълни двойници и имат малки разлики, които според мен ще са важни за определени случаи. Например, ако сте с по-финни и тънки вежди препоръчвам да се спрете на Benefit. Ако обаче искате повече цвят и предпочитате по-студена боя за вежди, essence би бил продуктът за вас.

А, кой е вашият любим продукт за вежди в моемнта и ползвали ли сте продукта на Benefit или essence? Ще се радвам да споделите мнение в коментарите 😊.



*Публикацията е в партньорство с Notino.bg

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!